PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=936}
8,1 787 tys. ocen
8,1 10 1 787236
7,4 83 krytyków
Gladiator
powrót do forum filmu Gladiator

Mel Gibson odrzucil tą role. Uważam, że postąpił bardzo źle. Jak myślicie. Czy Gibson dałby rade?? Myślę, że tak bo w końcu w filmie "Waleczne serce" pokazał klase, a gatunkowo to te same filmy. Możliwe, że to był powód odmowy.

ocenił(a) film na 10
Szajba

Nieeeee, tylko nie Gibson jako Maximus. Mial swojego "Bravehearta" i wystarczy. Nie ma lepszego gladiatora nad Crowe'a

ocenił(a) film na 8
Szajba

No... Gibson dałby rade film i tak byłby świetny... ale gibson gożej by wypadł niż Crowe i kojażyłby sie z innymi filmami jest zbyt znany

ocenił(a) film na 10
Szajba

Nie widzę innego aktora do roli Maximusa niż Russell. Uważam, że Crowe został stworzony do tej roli =)

ocenił(a) film na 10
Szajba

Lubię Mela Gibsona głównie za fajnie zagrane części "Zabójczej broni" ale szczerze jako aktor nie umywa się do Russella. Widać to doskonale choćby porównując grę obu w filmach gatunkowo zbliżonych do siebie jakimi są Braveheart i Gladiator :). Mówiąc krótko, nie wyobrażam sobie kogoś innego w roli Maximusa jak nie Russella Cowe.

ocenił(a) film na 9
Szajba

Usilnie staram się wyobrazić sobie Gibsona w roli Maximusa... I nie mogę. To chyba świadczy o niepowtarzalności bohatera wykreowanego przez Crowe'a...
Gibson bardziej pasuje do roli dzikiego Szkota, niż do dostojnego Rzymianina...

ocenił(a) film na 9
Szajba

Usilnie staram się wyobrazić sobie Gibsona w roli Maximusa... I nie mogę. To chyba świadczy o niepowtarzalności bohatera wykreowanego przez Crowe'a...

ocenił(a) film na 9
Szajba

ocenił(a) film na 9
the_little_thinker

Przepraszam za spamowanie, ale to wynika raczej z błędów na stronie, niż z mojej arogancji. ;)

ocenił(a) film na 8
the_little_thinker

no moze i masz racje, ja np niewidze Crowa w roli Williama Walesa, ale za to widziałbym Crowa w roli któregoś z anglików walczących przeciwko szkocji.

ocenił(a) film na 10
Szajba

Fajny jest mel gibson ale on nie pasuje do tej roli.Najleszy w tej roli był RUSSELL CROWE!

RuBi

Mel otrzymał propozycje zagrania Maximusa, ale (na całe szczęście) odrzucił tę rolę. Ale z kolei to nie przeszkodziło mu w tym samym czasie zagrać w innym dramacie historycznym - Patriota... Ciekaw jestem dlaczego odrzucił ofertę Scotta, a przyjął Emmericha? Może dali mu więcej kasy?

ocenił(a) film na 10
mati_4

Przy całym uwielbieniu dla Mela Gibsona, to bardzo dobrze że odrzucił tę rolę. To nie ten typ aktora do tak szczególnej roli. Crowe był rewelacyjny. Prawdziwy twardziel - oskarowy.

Szajba

Crowe był idealny w roli Maximusa, więc cieszę się, że to nie Gibson go zagrał. "Braveheart" wystarczy.

ocenił(a) film na 9
Szajba

Ja słyszałem że Scott rozmawiał z nim ale Gibson powiedział że jest za stary na tę rolę (i pewnie miał rację bo w patriocie wciela sie w owiele starszego bohatera) Po rozmowie poszli grać w tenisa:)