PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=936}
8,1 787 tys. ocen
8,1 10 1 787236
7,4 83 krytyków
Gladiator
powrót do forum filmu Gladiator

Gladiator 2 ?

ocenił(a) film na 10

Co powiecie na sequel "Gladiatora", pisany przez ostatnich 12 lat?
Scenariusz Russella Crowe i Nicka Cave z 2009 r. został pierwotnie odrzucony przez studio - ujawnił N.Cave w programie "WTF z Marc Maron".

"Zabójca Chrystusa" sequel Cave:
Crowe schodzi do Czyśca, zesłany przez Bogów. Chrystus na Ziemi zyskuje na popularności i zagraża Bogom, więc wysyłają gladiatora, by zabił Chrystusa i jego zwolenników.

Skrypt/ eng
http://blogs.indiewire.com/theplaylist/nick-cave-talks-gladiator-2-script-201307 12

http://www.huffingtonpost.com/2013/07/13/gladiator-sequel_n_3591916.html

ocenił(a) film na 9
email7

Moim skromnym zdaniem,nie chciałbym żeby zrobili drugą część.Pierwsza wypadła rewelacyjnie i niech tak zostanie,a nie od razu z Chrystusem wylatywać.Troche to za daleko poszło.Przynajmniej dla mnie

ocenił(a) film na 10
email7

a

ocenił(a) film na 10
email7

Nie chciałbym,,,wyjdzie jedna wielka kupa, film typowo pod kase

email7

Zdecydowanie jestem przeciw drugiej części.

ocenił(a) film na 10
email7

Zdecydowanie NIE!
"Gladiator" jest rewelacyjny, ale należy do tego typu filmów, które nie powinny być kontynuowane.
A już pomysł o przywróceniu do życia Maximusa jest chory. W tym filmie najbardziej podobało mi się to, że nie był przesłodzony. Maximus umarł, a nie przeżył mimo śmiertelnych ran jak superbohater jak w większości filmów. Jego powrót zabiłby realizm tej opowieści.

Obaj główni bohaterowie zginęli (mam na myśli Maximusa i Kommodusa). To co tu kontynuować, pytam się?

A z tym Chrystusem????????????
No comment.

email7

Nawet nie myśl o czymś takim! Wyszedłby z tego film satanistyczny!!! Nie, nie i jeszcze raz NIE!

ocenił(a) film na 10
email7

Jakikolwiek scenarisuz by nie był, jestem na ,,NIE" - Gladiator to arcydzieło, kontynuacja zniszczyłaby nieco jego obraz, najlepiej jeśli zostanie jak jest teraz :)