PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1222}

Filadelfia

Philadelphia
1993
7,9 293 tys. ocen
7,9 10 1 293233
7,3 51 krytyków
Filadelfia
powrót do forum filmu Filadelfia

Dlaczego większość z nas boi się homoseksualistów ? Przecież to normalni ludzie.
Naprawdę świetny film, wzruszyłam się.

ocenił(a) film na 2

Zacznij chodzić na lekcje Wosu może dowiesz się czym był faszyzm i zrozumiesz jakie babole tu walisz.
Teoria spisku? Kto mówi o spisku? Debilizm? Jak narazie twoje dwuzdaniowe posty o wątpliwej składni i wartości merytorycznej wprowadzają tutaj ten czynnik. Żenujące wpisy? Cóż, bądź tolerancyjna, pozwól mi głosić swoje poglądy.

Generalnie w tym poscie tonący brzytwy sie chwyta. Czekamy na więcej!

ocenił(a) film na 4

Skoro są tacy mądrzy i nam tu grzecznie ustąpili, to czemu tak samo nie dadzą nam spokoju w gazetach, radiu, telewizji i na ulicach?!

ocenił(a) film na 2
mlodszylele

Dzięki za te linki mam niesamowity ubaw jak podrzucam je na innastrone hehe

xkasia95

Ludzie uwielbiają gnoić innych. Jednostkę czy też oceniać grupę. Wyzywać, wywyższać się i nienawidzić. To im wychodzi najlepiej. Powinno patrzeć się na człowieka, jego czyny, słowa. A nie to czy jest czarny, żółty czy jest homoseksualistą etc. Jak jakiś gej powie coś z czym się nie zgadzam to nie przyznam mu racji dlatego, że jest homoseksualistą. Zresztą podobnie z każdym innym człowiekiem. Tak bardzo nie chcecie stawiać homoseksualizmu obok heteroseksualizmu, ale z taką chęcią mieszacie homoseksualizm z pedofilią. Nie jestem za paradami, ale na istotę ludzką nie składa się wyłącznie orientacja. Przesadzacie niektózy i to sporo. Mnie denerwuje jak ktoś myśli, że ma prawo napaść na drugiego człowieka i go pobić bo to 'pedał/czarnuch/stary/gruby/kobieta' a nawet 'bo to tylko zwierzę'. Opamiętajcie się. Jak ludzie będą inteligentni to nie skrzywdzą dziecka, za to bardziej dotknąć je mogą wyzwiska na ulicy, w szkole przez nieogarniętych pełnych uprzedzeń dzieci czy dorosłych. Znalezienie tak zwanego 'złotego środka' jest może niemozliwe, ale zacznijmy się szanować. Zgadzam się z częścią racji jak i jednej i drugiej strony. Homoseksualiści nie mogą miec praw 'ponad' heteroseksualistom, ale nie mozna ich spychać na margines. Jak chcą się potrzymać za rękę na ulicy to mają do tego prawo.

ocenił(a) film na 2
Ingrid_Fox

"ale z taką chęcią mieszacie homoseksualizm z pedofilią"
Są ku temu przesłanki
http://www.homoseksualizm.edu.pl/index.php/co-mowi-nauka/34-psychologia/184-homo seksualizm-a-pedofilia
" Mnie denerwuje jak ktoś myśli, że ma prawo napaść na drugiego człowieka i go pobić bo to 'pedał/czarnuch/stary/gruby/kobieta' a nawet 'bo to tylko zwierzę"
Młodszylele wyżej zamieścił dwa przykłady jak homoseksualiści napadali sami na siebie. Ja jestem daleki od bicia homoseksualistów, jestem daleki od nienawiści do nich- niech sobie będą. Ale niech swoje gender studies, polityczną poprawność, propagowanie tego zaburzenia dzieciom wsadzą tam, gdzie lubią sobie rzeczy wsadzać. Niech odwalą się od dzieci z domu dziecka (konkretny link już zamieściłem wcześniej ale powtórze http://www.homoseksualizm.edu.pl/index.php/terapia/faq/354-mit-7-dzieci-wychowyw ane-przez-homoseksualistow-nie-roni-si-od-dzieci-wychowywanych-przez-heteroseksu alistow-nie-jest-to-te-dla-nich-szkodliwe ) Niech żyją jak żyli przez tyle lat. Żadnych praw im nie brak- gdy chcą dziedziczyć wystarczy wizyta u notariusza, gdy chcą odwiedzać się w szpitalach, wystarczy wypełnienie kilku papierków. Zapominają o tym że hetereseksualne pary mają przywilej z powodu prokreacji. Czemu tkają takie twory jak homofobia (każdy trzeźwo myślący wie że przeciwnicy homoseksualizmu sie raczej ich nie boją)? By ośmieszyć przeciwników, zepchnąć w zaścianek i ciemnogród.

" ale nie mozna ich spychać na margines. Jak chcą się potrzymać za rękę na ulicy to mają do tego prawo. "
Zgadzam się. Nikt tu nie ma problemu z trzymaniem się za rękę, ale z czynnikami o których pisałem wyżej. Adopcja, promocja, wmawianie normalności, wmawianie homofobii.

MeLegia

jestes żałosny a na dodatek generalizujesz , wkładasz wszystkich homoseksualistów do jednego wora, myślisz ze przeciętny gej chce adoptować dziecko , i "propagować " dalej homoseksualizm????albo "reklamować je u dzieci z domów dziecka,czy ty siebie czytasz????wiekszosc homo nie chce miec dzieci , takie problemy dotyczą jakiegoś moze 1 procenta , te wszystkie sprawy posiadanie dzieci, jakies notarialne , u lekarza czy inne duperele przeciętnych homoseksualistów nie interesują, to wy macie jakąś fobię , wszystko wyolbrzymiacie
i dlaczego homo maja problemy z coming outem ???wiekszośc ukrywa to przez długi czas , nie lataja po domach dziecka, notariuszach ,nie dyskutują o swoich prawach w tv......o czym ty mówisz , jakichs odsetkach

ocenił(a) film na 2
Justyna_0288

Szkoda że by wzmocnić siebie zaczynasz od niezwykle wnoszącej wypowiedzi "jesteś żałosny". Cóż napewno to kwestia argumentów. Pojawia pytanie się czy umiesz czytać ze zrozumieniem. Twoją wypowiedz musiałem czytać dwa razy gdyż interpunkcja i błędy rzeczowe wynikające z Twojego braku rozumienia słowa pisanego sprawiają że jest to bełkotliwa wypowiedź.
"wkładasz wszystkich homoseksualistów do jednego wora, myślisz ze przeciętny gej chce adoptować dziecko , i "propagować " dalej homoseksualizm?"
Tak myśle. I wkładam do jednego wora (choć na podstawie mojej wypowiedzi nie miałaś prawa sformułować tego twierdzenia, gdyż nic takiego nie napisałem) bo 0 to nie 1 ,i na odwrót.

"albo "reklamować je u dzieci z domów dziecka,czy ty siebie czytasz?"
Nie dość że nie umiesz czytać to masz problem z kopiuj-wklej gdyż połączyłaś dwa odrębne zdania w jedno. Brawo. Pani Pochanke?

"wiekszosc homo nie chce miec dzieci , takie problemy dotyczą jakiegoś moze 1 procenta , te wszystkie sprawy posiadanie dzieci, jakies notarialne , u lekarza czy inne duperele przeciętnych homoseksualistów nie interesują, to wy macie jakąś fobię , wszystko wyolbrzymiacie "
Naucz się jednej rzeczy- używaj słów które rozumiesz. Nie mamy fobii, gdyż fobia łączy się z chorobliwym strachem. Ja się homoseksualistów nie boje. I nie jeden procent, a większość. Zanim zaczniesz pisać, postudiuj choć jeden dzień temat by wiedzieć o czym piszesz. Bo w tym momencie powtarzasz to co słyszałaś w tv, na imprezie, od znajomych- żadnej twardej wiedzy. Problem jest taki że samych homoseksualistów jest ok 2% więc policz ile wynosi 1% z 2% 37mln i zastanów się. Większość homoseksualistów żąda publicznej akceptacji i uznania ich normalności. Oni się z tym nie kryją.

"wiekszośc ukrywa to przez długi czas , nie lataja po domach dziecka, notariuszach ,nie dyskutują o swoich prawach w tv......o czym ty mówisz , jakichs odsetkach "
Przestań używać słowa większość przed sprawdzeniem czy to prawda. Jest to takie mętne i niezrozumiałe, że nie odpowiem. Powiem na koniec- czytaj ze zrozumieniem.

ocenił(a) film na 7
xkasia95

http://www.youtube.com/watch?v=_G0nPydxxbE&feature=related Pięknie podsumowane

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ZSGifMan

widze , ze jestes bardzo aktywny , zapodajesz linki , odpisujesz często, widac ,ze siedzisz w temacie jak to sie mówi :) dziwne i smieszy nie to , bo szczekają najwiecej ci co nie maja nic z nim wspólnego , obroncy "normalności "(to pojecie względne)

ZSGifMan

geje jak już, nie pedały- jeżeli chcesz zeby ktoś cie szanował , szanuj innych

nie porównaj spraw homoseksualizmu z gwałtami , morderstwami czy pedofilią - bo to pierwsze nie ma żadnej szkodliwości społecznej, jak to drugie ,to absurd....
i nie wiem gdzie ty widzisz ciągle gejów?podkreslasz , ze sa wszedzie w radiu, tv, na ulicach ..... ja powiem ci szczerze , wiele chodzę , bywam w wielu miastach polski , jeżdżę komunikacja miejska , chodzę po róznych miejscach i mówiac szczerze NIGDY nie widziałam zadnej pary homosekualnej trzymającej sie ręce, nie mówiąc juz o pocałunkach , nie widze żadnych afiszujących sie "pedałów", nie czuję sie otoczona ze wszystkich stron "pedalstwem", jak ty tu nam sugerujesz, a w radiu czy tv???? bez przesady ,a ze raz na rok wyjda na ulice z jakąs parada gejów w czy protestem???to ty masz jakąś obsesję, i nie wiem jakie większe prawa niz przeciętny obywatel chce miec gej???

promocja, wmawianie normalności, wmawianie homofobii., mieszanie homoseksualizmu z pedofilią?????? typowe hasłą hejterów, ,wyolbrzymione przez was, homofobów, nic nowego ,gej też musi znosić całujące sie parki (hetero)na ulicach i obłapiające , musi bo to jest uznawane za normalne zjawisko ,ale on nie moze tego robić publicznie bo to jest łagodnie mówiąc zabronione , każecie im sie chować i nie afiszować , (chociaż tego afiszowania nie widzę)bo tak sobie życzycie , bo to razi wasze poczucie estetyki (to pojecie względne jej...) i żeby az biednego polaczka homofoba nie urazić obecnością geja , biedne dzieciaczki , dlaczego ty mozesz sie afiszowac z swoim heteroseksualizmem, a on nie może???
po drugie ci na paradach gejów ,lub ci gadający w tivi to są ci geje(lesbijki) co nie ma ja problemów z "coming outem "(wiesz co to ? jak jestes tak obeznany w tym temacie to chyba tak )to jest tylko garstka ludzi ,ułamek wszystkich gejów w polsce , uwierz mi , większość homoseksualistów chce zyc w spokoju , nie chca żadnych dzieci , dodatkowych praw, małżeństw, naprawdę, chcą po prostu zyc normalnie i zeby mu nikt nie przywalił cegła w łeb , bo został "przyłapany" na trzymaniu sie za rekę z partnerem.. taka prawda .....ile znam takich szczekaczy jak ty ( wszyscy powtarzacie to samo, ten sam bełkot )a potem okazuje sie ,ze kumpel to gej, lub brat(znam takie przypadki :) dlaczego przeciętny gej ma problemy z coming outem???z powodu takich jak ty.....

użytkownik usunięty
Justyna_0288

Bardzo mądrze napisane ;)

ZSGifMan

zwykły i normalny to pojęcie względne ,tylko ja nikogo nie oceniam po tym kto czuje pociąg seksualny do kogo..a dla ciebie to ju z za skomplikowane
ty jesteś wykolejeńcem ,bo stoisz na najniższym poziomie drabiny ewolucji ze swoimi teoriami , a zboczeńcami mogą być heteroseksualiści takze .....pociąg seksualny nie ma nic do tego

HOMOSEKSUALIZM NIE JEST NORMALNY I NIGDY NIE BĘDZIE ! ! !
chill out - takie hasełka mogą głosić gimnazjaliści w swoich wypracowaniach ,a nie podobno dorosły człowiek ,homoseksualizm istnieje od wieków , nie powstał w polsce w 2001 roku, dojrzej , ludzie homoseksualni byli normalnym ludźmi i nadal będą i twoja nienawiść nic tego nie zmieni :)

dlaczego ciągle łączysz homoseksualistów z dziećmi ??ciagle to powtarzasz jakbys uwazał ze kazda para gejowska chce mieć swoje WŁASNEdziecko
zwróć uwagę na to ze wszyscy homoseksualiści rodzą się ze związków hetero...jeszcze nie słyszałam przypadków zeby było inaczej ,o czym ty pie***rzysz ? homoseksualizmu nie dziedziczy sie , nie dostaniesz go po mamie lub tacie ...
co do coming outu - nie wstydzą sie tylko boja , szczeniaku , nie dziwota jak sie zna takich ludzi jak ty

Jak mogę szanować kogoś, kim się brzydzę?!
sorry , ja tez sie toba brzydzę i nie podałabym ci ręki , pytam sie jakby ktoś sie ujawnił kogo znasz ,lubisz czy szanujesz? czy tez bys tak szczekał , powiedziałbyś mu to prosto w twarz, zaloze sie ze nie ..ujadasz tylko w necie bo wiesz ze jestes anonimowy , a tu hejterujesz na prawo i lewo , jakbyś było moim znajomym i wygłaszał takie poglady w moim towarzystwie to bys niezle dostał po ryju

czlowieku co ty mówisz!!!!!
gay to słowo angielskojęzyczne -ale na polski to GEJ(rzeczownik) lub gejowski (przymiotnik")w latach 40, 50 gay oznaczał też radosny , wesoły ,nie masz pojęcia o jezyku angielskim polaczku wiec sie nie wypowiadaj , ośmieszasz sie , słowo pedał to kolokwializm , a na angielski mozna go przetlumaczc pansy , queer prosze cie wiecej nie osmieszaj sie

ocenił(a) film na 7
Justyna_0288

A mi się słowo Gej z gównem kojarzy dlatego, tego słowa nie używam.

Homoseksualizm jest to zaburzenie rozwojowe płodu, czyli coś co nie jest pożądane http://www.youtube.com/watch?v=2pSt2yYBtaM&list=PL7F2344AB139B7193&index=2&featu re=plpp_video

mlodszylele

rzuć sie z okna , zrobisz przysługę społeczeństwu

ZSGifMan

od 5 stron obrażasz ludzi z innym popędem seksualnym niz ty , a ja w 1 poście ci nawrzucałam i już jesteś zbulwersowany... to sie nazywa HIPOKRYZJA ....
nie chwal się ,ze jesteś robolem i pijesz wódę po robocie z kumplami , bo takie historyjki mnie nie wzruszają
w ogóle mam wrażenie ,ze tłumaczysz sie jakbym cie namawiała zebyś został gejem....ja pop prostu oceniam ludzi nie po ich preferencjach seksualnych ale biore pod uwagę inne aspekty ,to jest dla mnie normalne , żenuje mnie to ze musze to tłumaczyc dorosłemu człowiekowi
i skąd możesz wiedzieć cze wśród znajomych nie masz geja?? nikt nie mówi cześć , jestem gejem ! smieszy mnie to ze wszystkiego jestes taki pewny ,a zycie nie jest czarno białe

ocenił(a) film na 7
Justyna_0288

Śmieszne to jest co piszesz, a raczej pokazuje, że jak ktoś Tobie daje dowód w postaci filmu naukowo-dokumentalnego, który dotyka przyczyny powstania homo. nie masz nic ponadto jak wyzwiska. Tak wiem my jesteśmy ten ciemnogród http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150996283410530&set=a.295469435529.1936 14.295394905529&type=3&theater a wy te nowoczesne państwo, nowoczesna tolerancyjna Europa. Rzygać mi się chce tym upadkiem moralnym. Jeszcze jak "Wy" byście się tylko demoralizowali to jeszcze bym to przemilczał, ale wy chcecie narzucić tą tolerancję i akceptację innym. Kto nie z wami to "rzuć sie z okna , zrobisz przysługę społeczeństwu"
Jesteś katolikiem masz obowiązek się sprzeciwiać legalizacji związków homo. TY - rzuć sie z okna , zrobisz przysługę społeczeństwu
Osoby doceniające wartości moralne i społeczne. TY - rzuć sie z okna , zrobisz przysługę społeczeństwu
Osoby szanujące prawdziwą rodzinę oraz najcenniejsze co jest w społeczeństwie czyli dzieci. TY - rzuć sie z okna , zrobisz przysługę społeczeństwu
Osoby wytykające dewiacje. Ty - rzuć sie z okna , zrobisz przysługę społeczeństwu.

Sami homo. robią sobie kłopoty i napędzają wrogów. Zapamiętaj - sprawy seksualne są sprawami intymnymi i gówno mnie obchodzi kto i co wyprawia w swojej sypialni. Ale z butami w społeczeństwo nikt mi tego nie będzie wnosił i na siłę zmuszał mnie do akceptacji dewiacji. Sorki ale tym bardziej będę protestował.

mlodszylele

mój drogi , za całe zło i degradacje tego świata ( a na pewno europy)jak widzę obwiniasz homoseksualistów,jeżeli tak biadolisz nad upadkiem moralności0 to lepiej zająłbyś sie matkami które zabijają swoje dzieci ,przemocą w rodzinie(heteroseksualnych) orgiach w gimnazjach czy 15,16 latkach zachodzących w ciążę , sa ważniejsze rzeczy do naprawienia na tym swiecie niż wieczne epatowanie nienawiscia i ujadanie do tych gejów ,którzy chca zakladać rodziny (a jest ich niewielu)to bezcelowe , wymądrzanie sie nic nie dai ,rzekome zmuszanie na siłe do akcptacji , jakby geje cie o to prosili , wchodzenie z buciorami ???? pytam sie gdzie????
myslisz soie ze jak zalozysz katolicke przykładną rodzinke 2 +2 to wszystko będzie git???, zboczence i dewiacje występuja tez u heteroseksualistów ,pomysl , no ale przecież "sprawy seksualne są sprawami intymnymi i gówno mnie obchodzi kto i co wyprawia w swojej sypialni." OK ,wlasnie nic o tym ni wiesz bo wszystko pozamiatane jest pod dywan ,tak lepiej , nie???
jeżeli jesteś takim wielkim katolikiem , to dziwi mnie oburzenie tym rozszerzającym sie pedalstwem bo w samym kosciele jest większa patologia -pedolfia- katoliczku tym sie lepiej zajmij, bo ostatnimi czasy ,nie ma dnia bez newsa ,ze złapano jakiegoś księdza pedofila
ja powtarzam , oceniam ludzi nie po ich preferencjach seksualnych , wy wręcz przeciwnie

ocenił(a) film na 7
Justyna_0288

Stwierdzam że z Ciebie jest SOCJALISTKA, dewiacji się nie legalizuje tylko piętnuje, co z tego, że kobieta i mężczyzna uprawia sex analny, to jest i tak dewiacja. Dewiacja będzie zawsze dewiacją. Jeśli homosie chcą mieć dzieci niech sobie spłodzą sami i niech swoje dzieci wychowują i deprawują.
Po drugie przestań oglądać tą propagandową Tv, bo aż bije od ciebie nienawiść do kościoła, a tego w Tv od groma. Zapamiętaj RELIGIA W POLSCE BYŁA JEST I BĘDZIE NIE DODATKIEM, NIE PIEPRZEM DO GÓWNA ALE FUNDAMENTEM NASZEGO SPOŁECZEŃSTWA!!! A ta twoja lewacka propaganda i propagandowe hasła socjalistów nie robią na mnie wrażenia. Dla mnie państwo ma zapewnić bezpieczeństwo, czyli Policję i Wojsko a resztę problemów samo społeczeństwo rozwiąże samo. Teraz jest państwo opiekuńcze które robi z ludzi bydlęcia i niewolników, zapnij pasy, nie dawaj klapsów dziecku, nie karć cieleśnie młodzieży. Ludzie myślą że państwo za nich zajmie się biednymi i głodnymi dziećmi, dla twojej informacji http://www.facebook.com/photo.php?fbid=489515974406774&set=a.485912441433794.116 268.485911101433928&type=1&theater Zacznij myśleć kto lepiej wie co się dzieje w rodzinie wielodzietnej?? Opieka społeczna?? Czy rodzina i sąsiedzi?? Państwo stwarza problemy a głupi ludzie chcą żeby za nich się zajmowało tymi problemami, dlatego masz 500tys urzędasów publicznych, dlatego masz coraz wyższe podatki i nowe podatki, dlatego masz coraz większe bezrobocie. Państwo tylko coraz bardziej szkodzi, zrozum to, ale to trzeba myśleć mniej socjalistycznie.

użytkownik usunięty
ZSGifMan

przymiotnik
wesoły cheerful, merry, cheery, hilarious, gay, jolly
radosny joyful, cheerful, joyous, happy, glad, gay
żywy alive, living, vivid, live, lively, gay
barwny colorful, colored, color, varicoloured, vivid, gay
rozwiązły dissolute, licentious, debauched, profligate, loose, gay
rzeczownik
homoseksualista

Podsyłam znaczenie słowa gay ;-)

Czasem najgłośniej krzyczą ci co chcą zakrzyczeć swoje własne obawy,

użytkownik usunięty
ZSGifMan

Mieszkam w kraju anglojęzycznym-słowo "gay" zdecydowanie nie jest używane w złym (zdewaluowanym ;-) znaczeniu)
Słyszałam je np.w zartobliwym i dobrodusznym powitaniu----(profesor do studentów)
prelegent do grupy kursantów,itd.jest w powszechnym uzyciu.
Jakoś tak przestałam ślepo wierzyć w zapisane rzeczy-czasem nie są zgodne z rzeczywistością.
W podreczniku do geografi fotografie ukazujace Polskę to.....radziecka kobieta na kombajnie i myśliwi polujący na niedźwiedzia ;-) I co ty na to?

ocenił(a) film na 4

No sam już nie wiem . . .
Może słyszałaś "guy" (w wymowie gaj) ?
A może sobie takie kpiny robią ?!

Co do wiedzy o innych państwach a w tym naszego, to im większy kraj "anglojęzyczny" tym większa nonszalancja i mania wyższości. Skoro Polska tam w ogóle była, to domyślam się, że mowa o tym mniejszym kraju anglojęzycznym, bo w tym większym to pewnie nauczyciele geografii nawet nie wiedzą o istnieniu czegoś takiego jak nasze śmieszne państewko.
Polecam naga prawdę o anglojęzycznych człekokształnych kreaturach :
http://www.youtube.com/watch?v=gmEp97yQcRQ
( już wiele razy było na forach FW, więc może widziałaś, jak nie zobacz koniecznie )

użytkownik usunięty
ZSGifMan

Tak sobie żartują,w znaczeniu "cześć wesołki"no wiesz ,do grupy młodych rozbrykanych ludzi.

To fakt,znajomość geografii jest słabiutka,ale to dlatego,że po trzeciej klasie primary school można sobie wybrać przedmioty. Obowiązkowy jest angielski i matematyka.

Nauczyciele wiedzą,to pewne,ale w miejscu gdzie pracuję kilkakrotnie pytano mnie czy Irlandia jest większa niż Polska.

Wiem również,że w Wielkiej Brytanii poziom nauczania jest jeszcze niższy.

użytkownik usunięty
ZSGifMan

Witam,troche odbiegam od tematu zasadniczego,ale co tam.
Chce napisac o szkolnictwie.
Jest inne,moze na nizszym poziomie niż w Polsce,ale....jest tu wielu inteligentnych ludzi i swietnych fachowcow(niekoniecznie w dziedzinie geografii Europy :-))
Ucza tu zupełnie inaczej-wskazuja drogę,otwirają co zamkniete.To czy wybirzemy daną droge i wejdziemy do otwartych pokoi po wiedzę zalezy od nas.
ignorancja wynia z lenistwa.
A duża liczba nieuczonych to łatwe w prowadzeniu społeczeństwo posłusznych robotników.
Tak się zastanawiam,polityka w dziedzinie oswiaty....gdzie jest lepsza?Z punktu widzenia rządów zdecydowanie tu ;-)

użytkownik usunięty

Moje literówki!Zgroza!Ptzeprasam,jest wcześnie rano:-)

ocenił(a) film na 2

i dlatego jest nacechowane emocjonalnie co jest manipulacją

użytkownik usunięty
MeLegia

Troche wypadłam z tematu.Jaka manipulacją bo nie bardzo rozumiem.
Napisałam,że często,żartobliwie ludzie zwracają się tak do siebie i nie chodzi o orientację tylko o inne znaczenie słowa-wesołek.Gdzie tu manipulacja????

jak ktoś do mnie powie żartobliwie "wariatko" to też jestem zmanipulowana???

Eh,nie ma to jak wskoczyć w dyskusję......

ocenił(a) film na 2

nazywanie takiej przypadłości słowem nacechowanym emocjonalnie jest manipulacją.

użytkownik usunięty
MeLegia

manipulować może każdy ile wlezie.Najważniejsze to nie dać się zmanipulować. :-)

ocenił(a) film na 7
xkasia95

Da się?? Da się!!!

http://www.pch24.pl/australia--parlament-odrzucil-homoseksualne-malzenstwa-,6145 ,i.html

Już słyszę te komentarze o zacofaniu Australii o homofobach i kościele który wpłyną na polityków z kontynentu kangurów i koali.

ocenił(a) film na 10
mlodszylele

Australia nie jest zacofana ale jej parlament ;) To nie ludzi głosowali a politycy.

ocenił(a) film na 10
extraaaordinary

poza tym to kraj o silnie prawicowych poglądach ;)

ocenił(a) film na 7
extraaaordinary

To mają jeszcze mądrych wyborców, jeszcze ich demokracja stoi na przyzwoitym poziomie tak jak szwajcarska, ale to kwestia czasu, każda demokracja wcześniej czy później doprowadzi do tragedii. Obejrzyj link to zrozumiesz http://www.youtube.com/watch?v=mhIOuCck1ZA&feature=player_embedded

ocenił(a) film na 2
extraaaordinary

A co ma wspólnego to z zacofaniem? Czy zacofaniem nie jest poddawanie sie zboczeniu i uzasadnianiem tego że "zwierzęta też to robią". Zwierzęta nagminnie się gwałcą, może my też zaczniemy?

ocenił(a) film na 10
MeLegia

Nie uzasadniałam, że zwierzęta to robią .
Nie akceptacja homoseksualizmu ma dla mnie bardzo dużo wspólnego z zacofaniem, ale to jest mój pogląd na tą sprawę.

ocenił(a) film na 2
extraaaordinary

A co ma wspólnego z zacofaniem? Oświeć mnie, bo ciekawe rozumowanie za tym z pewnością idzie.

ocenił(a) film na 10
MeLegia

Nie akceptacja homoseksualizmu jest zacofaniem , bo homoseksualizm jest orientacją seksualną jak każda inna.
Społeczeństwo które nie może zrozumieć czegoś co jest "inne" jest dla mnie zacofane.
Ale jak już napisałam to jest mój pogląd na tą sprawę i nie każe myśleć nikomu w ten sposób.

ocenił(a) film na 2
extraaaordinary

Nie jest orientacją jak każda inna. Po pierwsze z homoseksualizmem nie wiąże się prokreacja. Po drugie ciała ludzkie zwyczajnie nie nadają się do związków homoseksualnych. Po trzecie homoseksualizm jest w stosunku do heteroseksualizmu 1 do 49 więc nie można uznawać jej za taką jak każda inna.
Homoseksualizm jest zrozumiany, społeczeństwo jest przyzwyczajone do niego. Jednak nie godzi się na przywileje dla nich. Fundamentalna różnica.

ocenił(a) film na 10
MeLegia

Kierując się twoją logiką jeśli na 50 ludzi jedna osoba jest ruda , to też jest "nienormalna"?
A poza tym , nie każdy człowiek na tej ziemi musi płodzić dzieci .
Rozumiem nie zezwolenie na adopcję dla ludzi innych orientacji niż heteroseksualna ale dlaczego nie godzić się na małżeństwa ? Instytucja małżeństwa nie straci na znaczeniu , jeżeli cokolwiek jeszcze znaczy w dobie wszechobecnych rozwodów.

ocenił(a) film na 7
extraaaordinary

Zrozum że homoseksualizm jest to zaburzenie rozwojowe płodu, na początku wszyscy w łonie matki jesteśmy dziewczynkami (płeć żeńska) i potem w zależności od paru czynników m.in hormonów tworzy się albo chłopiec albo dziewczynka, albo bliźniaki, trojaczki itd. I tu na tym etapie dochodzi do zaburzenia płodu, nikt mi nie wmówi, że natura specjalnie tworzy osoby o orientacji homoseksualnej, jest to wada genetyczno-hormonalna http://www.is.umk.pl/~duch/Wyklady/Mozg/05-3-plec.htm

Filmik o kształtowaniu się homoseksualizmu już dawałem parę razy więc możesz sobie gdzieś znaleźć powyżej w moich postach. Zresztą jest jeszcze wiele niewiadomych o kształtowaniu się homoseksualizmu i bisekualizmu, więc najpierw to trzeba poznać, zbadać jak powstaje a potem legalizować, choć w Polsce o legalizacji zapomnij, społeczeństwo nasze takich dewiacji nie zaakceptuje im dalej na wschód tym coraz większy opór. W Rosji w większych miastach propagowanie homoseksualizmu jest karane. Zwróć uwagę, że zachodnie państwa UE i Skandynawia, sankcjami prawnymi próbują "zalegalizować" homoseksualizm i zamknąć społeczeństwo drogę do wolności słowa. Narzucają tzw europejską tolerancję i akceptację. Też link do Pana Michalkiewicza http://www.youtube.com/watch?v=_G0nPydxxbE&feature=related. Ja temu protestuje.

I na koniec piękne prawdziwe słowa JKM http://www.youtube.com/watch?v=Yy2wicdtL28

ocenił(a) film na 2
extraaaordinary

"Kierując się twoją logiką jeśli na 50 ludzi jedna osoba jest ruda , to też jest "nienormalna"?"
Nie, o ile postępuję zgodnie z ludzką naturą i nie ma żadnego rodzaju zaburzeń. Zresztą przykład dość głupi.
"A poza tym , nie każdy człowiek na tej ziemi musi płodzić dzieci ."
A ja o tym mówię? Ja mówię o tym że jest to powód dla którego małżeństwo ma przywileje, które nienależą sie homoseksualistom.
"Rozumiem nie zezwolenie na adopcję dla ludzi innych orientacji niż heteroseksualna ale dlaczego nie godzić się na małżeństwa ? Instytucja małżeństwa nie straci na znaczeniu , jeżeli cokolwiek jeszcze znaczy w dobie wszechobecnych rozwodów."
Homoseksualiści robią szturm małymi kroczkami w większości krajów gdzie domagali się małżeństw, następnym postulatem są dzieci.
Instytucja małżeństwa znaczy tyle dla "młodych", "nowoczesnych" z "dużych miast" czyli w dużych miastach tzw. słoików, którzy zgodnie z rytmem TVN-u idą za trendami.