PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10040186}
6,3 17 tys. ocen
6,3 10 1 17329
6,6 85 krytyków
Emilia Pérez
powrót do forum filmu Emilia Pérez

dopiero z trailera przed szmirowatym Megalopolis dowiedziałem się że to jest o supezłym szefie kartelu narkotykowego który postanawia zostać kobietą..., już teraz wiem dlaczego taki hype i potencjalne nomki do Oscarów

ocenił(a) film na 10
marckoza

Obejrzyj. To, o czym piszesz to tylko pretekst o tym, o czym jest film. I zapewniam Cię, że nie jest to główny temat.

Agatonik

powiem że trochę jednak zachęcił do obejrzenia :), głównie przez warstwę musicalową

Agatonik

Jak można taką szmirę dla debili ocenić na 10?przecież to film dla chorych umysłowo i za co dostał Oscara ?

ocenił(a) film na 8
marckoza

a przyjales do wiadomosci, ze hype i potencjalne nomki sa dlatego, ze to po prostu jest bardzo dobry film?

m_piszczatowski

nie mówię że to zły film bo trailer mnie ruszył i mam zamiar to zobaczyć, ale, o boże, to woke itd..

ocenił(a) film na 8
marckoza

zanim zaczniesz uzywac slowa "woke", dowiedz sie, co ono w ogole oznacza

m_piszczatowski

robi się agresywnie, raz, jak film jest dobry, sam się obroni, daj mi czas, zobaczę, odpowiem, dwa, nienawidzę cwaniaczenia w kinie i wykorzystywania nośnych tematów do zgarniania nagród

użytkownik usunięty
marckoza

Nikt Ci już nie odda straconego na tę kichę czasu.

m_piszczatowski

Źle się zestarzało XD

ocenił(a) film na 8
kapix666

czemu? wciąż uważam, że to bardzo dobry film i zakulisowy zamęt tego nie zmieni

marckoza

Już chyba dwa lata temu ci od Oskara dawali wytyczne, że o te nagrodę będą walczyć filmy z gomo, trans itd...

ocenił(a) film na 8
Chlor_3

doedukuj się na tematy, na które się wypowiadasz, prawaczku. czy ostatni zwycięzca kategorii "najlepszy film", czyli "Oppenheimer", miał jakieś wątki LGBT?

m_piszczatowski

Przeczytaj czasami lewaczku coś więcej niż Krytykę polityczną albo Fakty i mity to będziesz wiedział co się dzieje na świecie.

m_piszczatowski

https://www.filmweb.pl/news/Oscary+nie+dla+film%C3%B3w+bez+kobiet%2C+LGBTQ+i+mni ejszo%C5%9Bci+rasowych-139224

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
Chlor_3

XDDDD

m_piszczatowski

Typie, ale robisz reklamę lewicy xd Nie żeby takie odklejenie i chamstwo były wyjątkiem w tym środowisku.

ocenił(a) film na 1
m_piszczatowski

"Oppenheimer" - WIĘC TO OSTATNI NIEPODLEGŁY FILM. TEN FILM TO OAZA WOLNOŚCI, FREEDOM ISLAND, A NOLAN BRONI SIĘ RĘKAMI I NOGAMI PRZED LEWARKAMI. DZIĘKI ŻE MNIE OŚWIECIŁEŚ/OŚWIECIŁAŚ.

ocenił(a) film na 1
marckoza

NIESTETY, TE NOMKI TO NOMEN OMEN.