PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=460812}

Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32380
2,1 14 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

Dragon Ball Online

ocenił(a) film na 5

Zaraz po premierze filmu ma ukazać się gra Dragon Ball Online na PC i x-box 360... chyba ze znacie już jakieś ciekawe gierki warte uwagi?

ocenił(a) film na 2
LiMiTED_UNCUT

Pozyjemy zobaczymy ale mozliwe jest ze gra przyciagnie mase ludzi.Piszesz ze nie wszyscy ludzie to gracze wiec tu DB powinien miec przewage nad WoW'em.Bo jak wiadomo Wow byl skierowany tylko do graczy.A DB jest niesamowita marka znana na calym swiecie i siegna po nia gracze ale prawdopodobne ze fani Dragon Balla ktorzy nie mieli stycznosci z grami takze zaczna grac.Wszystko sie okarze za jakis czas.Duzo zalezy od tego czy DB:E odniesie sukces na swiecie.

ocenił(a) film na 3
zaleski17

Znowu doskonała odpowiedź, zrozum, że ja nie mówię, o tym, że gracze z WoWa przejdą na DB, DB ma tylu fanów, że nie potrzebni mu gracze z WoWa, a milion to ta gra spokojnie osiągnie, o czym tu mowa, w jedym mieście japońskim żyje miliony osób i spokojnie znajdziemy w nim setki tysięcy fanów DB i jak kolega zaleski powiedział, właście DB Online nie jest tylko dla graczy, więc zapewne wielu którzy nie mieli doczynienia z takimi grami na wieść o tym, że mogą wniknąć w ten niesamowity świt ze swoich snów, napewno popędzą po tę gre do sklepu itp.

Nie mówię, ze odrazu liczba graczy będzie ogromna, potrzeba czasu na to, żeby coś stało sie hitem, ale jeśli gra trafi na wszystkie rynki i będzie dobrze reklamowana i jeśli zyska sympatię pierwszych graczy, to na 100% dorówna World of warcraft-owi.

CHociażby weź pod uwagę taką tibię, gra tak dupy jakich mało, a ilu ma graczy a nawet nei ma porządnej reklamy, albo taki silkroad, gra jest naprawdę wypas i jest darmowa a oferuje naprawdę niezłą grafikę i emocje, u mnie w klasie w liceum, grało w to mnóstwo osób.

Mówisz, też że nie każdy chce się wcielać w postacie w DB i właśnie w tmy sęk, nie wcielasz się w postacie z DB, nie możesz być ani goku, ani jego spółką w tym tkwi cała zabawa, to jest totalnie nowy świat, gdzie są różne rasy (ludzie, nameczanie i majin buu) możesz kształcić swoich wojowników, wyruszyć na podróż w czasie żeby pomoc w walce goku ze złem, możesz miec dzieci z innymi graczami.

Właśnie ta gra jest tak zrobiona aby każdy fan mniej lub bardziej się zainteresował tą grą.

WoW jest grą tylko dla prawdziwych strategów, notomiast DB online to zupełnei co innego, mozesz mi nie wierzyć, ale jestem pewien że z czasem pobije WoWa na łeb.

michal9o90

Ale Tibia i Silkroad to, jak sam powiedziałeś, gry darmowe. A jak coś jest za darmo to wszyscy się na to rzucą :D

I co Wy w kółko gadacie o tym robieniu dzieci? Znajdźcie sobie koleżanki skoro jesteście tacy niewyżyci bo rośnie nam pokolenie cyberzboczeńców.

Co do tych postaci z DB - ogólnie chodziło mi o postacie z kreskówek.

Zresztą powiedziałem już co chciałem - wy się dalej tym jarajcie, a ja wrócę do tematu, jak DB Online będzie miała więcej czynnych użytkowników, niż WoW...

ocenił(a) film na 3
LiMiTED_UNCUT

no właśnie tyle, ze tibia i silkroad to gry tylko dla graczy, a DBO nie, co do dzieci mów co chcesz, ale w dzisiejszym świecie ludzie wuielbiaja miec swoje odzwiercieldlenie w grach, a pespektywa rodziny, w grze chociaż nie wiem czy będzie można coś takiego robić, ale z tego co wiem, będzie można się żenić, to tym bardziej ciągnię ludzi do takiej gry (przykładem sa chociażby simsy)

Mnie zresztą też to jara, chciałbym najpierw wykształcić swojego wojownika a potem mieć dziecko które odzieciło by moje zdolności (mojego wojownika) i je też ksztalcić.

(ja w tym nic zboczonego nie widzę, widzę raczej chęć stworzenia wirtualnej rzeczywistości).

Ale ok wrócimy do tej rozmowy za kilka lat i zobaczymy, która gra bedzie miała więcej użytkowników.

Uras

Ta gra bedzie kolejnym skosnookim crapem, jakich cala masa na rynku.
Jedyna rzecza ktora bedzie odrozniac to "cos" od cale innej masy
mmorpgow - to swiat ktory przyciaganie cala mase napalonych dzieciakow.

ocenił(a) film na 5
tiomor

Napalonych dzieciakow powiadasz? Widze ze masz misje ktorej ogarnąć nie mozesz... Gra bedzie wyczesana i grać beda nie tylko fani ale i ludzie ktorzy z DB nie mieli nic wspolnego...

ocenił(a) film na 5
Uras

a jak Ci gra nie pasi to skocz po pani domu tam są gry typu bierki itp

ocenił(a) film na 3
Uras

hehe jaki tekst xD, ale masz racje, w to nie tylko bedą grać fani DB.

tiomor

NO stary, rzeczywiscie mam jakos misje ktorej nie moge ogranac, bo za
cholere nie mam pojecia o co ci chodzi, ale ok - jestes fajny.

Mowiac ze bdezie crapem, opieram sie na doswiadczeniu. Gram w mmorpgi
szmat czasu(nie, nie nalogowo, czasami tylko godzinke-dwie tygodniowo) i
z pelnym przekonaniem mowie ze bedzie grala glownie masa dzieciakow
napalonych na Dragon balla lub ludzie kompletnie oderwani od swiata
majacy po ponad 25 lat i plakaty z goku na scianie.
O ludziach nie majacych nic wspolnego z DB zapomnij, bo oni nawet do tej
gry nie zajrza(spojrz na grafe, widac ze jest nakierowana na mlodszych
graczy) szczegolnie majac do dyspozycje mase innych, duzo lepszych
tytulow dostepnych na rynku.

I boze, ludzie... nie chwalcie sie ze gracie w Silkroad...;x

tiomor

Aha, jeszcze jedno.
Ktos tam napisal ze bedzie mial milion graczy, spoko.
Tylko wez pod uwage ze gry maja "rejony" sa serwery azjatycke,
amerykanskie i europejskie.
O ile o azjatycke nie ma co sie bac, bo to chora kultura pod tym
wzgledem, o tyle o europejskie i amerykanskie juz sie bac mozna. Bo
owszem, ktos tam grac bedzie na pewno, ale pytanie brzmi ile osob?

ocenił(a) film na 3
tiomor

hehe tu się zgodzę, ale ja biore pod uwage wszystkie serwery jakie bedą, wiesz grafika jest dla młodych graczy to prawda ale ja takie klimaty lubie, przecież mi chyba nie zabronisz? co nie? xD

Ja akurt nie gram w silkroad grałem zaledwie 2 tygodnie i stwierdziłem, ze gra mi nie pasi, ale połowa mojej szkoły w to grała, a grafa też jest taka bajkowa powiedziałbym, więc mówiąc, że grafa dla dzieci i dorośli się a to nei zabiorą to niebyłbym pewien.

każdy w nas ma trochę z dziecka i sądzę, że dużo osób zasiądzie do tego tytułu nawet jak ich na długo nie wciągnie to nie ma znaczenia ważne że zasiadłi założył konto, wkońcu w WoWie nie liczą aktywnych kont tylko wszystkie, gdyby policzyć aktywne konta, to sądzę, że okazałoby się, że sporo mniej gra w to użytkowników.

btw. jestem wielkim fanem DB, ale nie mam ani jednego plakatu na ścianie, przy okazji tańczę new style i interesuję się elektroniką, komputerami itp.

Czy jestem dzieciakiem sądzisz? mam 20lat

michal9o90

Ja mam generalnie w dupie czy jestes dzieciakiem czy nie(swoja droga,
mam tyle lat co i ty;p) ale masz naprawde, lekko mowiac, wygorowane
wymagania co do tej gry.

Ze niby kiedykolwiek wowa pobije? Ekhm, bez urazy, puknij sie w
czolko;p. Nie zrobilo tego ani Age of Conan, ani Warhammer(a te swiaty
miazdza popularnoscia DB) i tym bardziej nie zrobi tego DB. WoW nie
jest, jak ktos juz pisal, gra dla "strategow" to jest baaaaaaardzo tepa
farma nastawiona na ludzi z oblbrzymia iloscia czasu(patrz dzieci). Ja
wole sobie odpalic starusienka Ultime Online i bawic sie duzo lepiej niz
w WoWie.

Druga kwestia, te ponad 10mln kont w WoWie, to konta aktywne :)
Kolejna sprawa, postaw sie kogos w wieku tak 16-25 lat ktory idzie do
kina na Dragonballa, a potem w necie patrzy na screeny gry. Pierwsze
stwierdzenie "WTF?!", ludzie nie znajacy swiata nie odpala tej gry, bo
ich poprostu odepchnie ;p

I na koniec, grafa w Silkraod nie jest bajkowa, jest bardzo... azjatycka
;x

ocenił(a) film na 3
tiomor

heh no fakt, ale jak dla mnie jest bajkowa, warhamer ani age of conan tego nie zrobił, bo to nie są jakieś wyjebiste gry, właściwie ten świat nawet mnie nie zainteresował.

natomiast policz fanów DB, jestem pewien, że wielu z nich bęzie chciało zasięgnąć po ten tytuł, a napewno fanow DB jest miliony.

Fakt zgadzam sie ktoś kto obejrzy tylko film to rzeczywiście powie WTF xD.

Ale i tak opstaję przy tym, że ilosć graczy pobije wowa kiedyś, bo ilość fanów z kolejnymi latami nie spada tylko rośnie, no w sumie można to powiedzieć też to o Wowie, ale gra jest już dość stara i będzie coraz bardziej się starzała i starzała i wkońcu ludzie zapragnął czegoś nowego i ilość graczy Wowa będzie malała, chociaz to tylko moje spotrzeżenie i moge się bardzo mylić (wkońcu coś takiego jak simsy już strasznie się zestarzało jako forma a jest coraz więcej graczy), to pewnie wyjdą kolejne wersje Wowa i nadal będzie uwielbiany xD

Zresztą w dziejszych czasach wielu ludzi uwielbai przeróżne anime, a jednk anime mają cos ze soba wspólnego, i pewnie nie tlyko fanów Db ale i naruto i wielu podobnych pewnie zainteresuje taka gra.

ocenił(a) film na 2
michal9o90

Od roku 2000 jest boom na stuff zwiazany z Dragon Ballem.Jesli by nie bylo zainteresowania tym to by nie wyszlo tyle roznych gier.Ludzie siegaja po te gry i siegac beda.Chcial bym jeszcze wspomniec ze Dragon Ball jest najpopularniejszym anime/manga na swiecie a w USA ma wiele fanow.Jak juz pisalem wczesniej albo w innym temacie sukces gry w duzej mierze zalezy od tego jak zostanie przyjety film.Jesli odniesie sukces jestem pewien ze gra takze takowy odniesie.

ocenił(a) film na 3
zaleski17

heh pewnie tak, szkoda, że to film stanie się marką gry, ale cóż, my fani DB swoje wiemy i i tak sięgniemy po DB online, jednak mam nadzieje, ze film odniesie sukces przynajmniej wśrod połowy społeczności, wnioskuje to komentarzach na temat filmu.

michal9o90

Dobra, nie chce mi sie klocic;p
Powiem tylko ze 99% gier bazujacych na popularnosci filmow okazalo sie
gownem :p
DB ma byc f2p czy p2p? Albo jaki item shop miec?

tiomor

michal9o90 < masz rację ;) Choć w trakcie sesji, nie mam czasu nawet sobie zrobić jedzenia, jeśli chcę wszystko zdać :P O graniu mogę poważnie : ZAPOMNIEĆ.

Ale dochodzi jeszcze jeden czynnik. GRANIE to dla mnie co najmniej 3h dziennie, codziennie praktycznie. Jeśli wiem, że w jeden dzień sobie pogram 5h, a w następny 1h, a w następny przychodzę do domu o 19:00 (mam taki dzień..) i mi łeb pęka od szkoły a w następny się muszę uczyć, bądź odrobić coś to dla mnie to się nazywa : nie mam czasu na granie :P

Ja się boję, że się wkręcę. Czas na granie to ma być tak jak pisałem, dużo i codziennie, wtedy można mówić o czasie. Jak szarpałem w Diablo 2 po battlenecie to grałem od rana do następnego rana, aż brat przyszedł z dyskoteki i mnie wyganiał ;) Piękne czasy heh.

pzdr

ocenił(a) film na 3
Kwic

heh to nic dziwnego no ja aż tyle nie gram xD, najwięcej ile grałem to tak od rana gdzieś do popołudnia, ale codziennie gram po 3 h coś koło tego, heh wiesz ja chodze na studia zaoczne my mamy troche inaczej, ale i tak niedługo idę do pracy, jednak będę wracał koło 16 a że od jakiś 3 lat zaczałem przesiadwać po nocach to bede gral wieczorami.

ocenił(a) film na 3
tiomor

tiomor, tyle, ze gra nie jest oparta o film, a o prawdziwe anime w tym tkwi różnica, coś takiego jak transformers itp. gry, nie mogły przejśc bo to denne produkcje oparte o film, natomiast tutaj jest inaczej, zresztą na rynku azjatyckim, to film nie będzie reklamą gry, bo już od dawna trwają tam reklamy tej gry, beta testy itd.

ocenił(a) film na 3
michal9o90

Garść informacji na temat DB online MMORPG

oczywiście nie wszystko może się zgadzać, infomacje nie są dokładnie podawane a każdy serwis, polski ma trochę co innego w opisie. Jednak to co napisałem jest najbardziej wiarygodne.

fabuła rozgrywa się 217 alt po wydarzeniach z sagi Z, naszym przywodcą jest strażnik czasu, który potrzebuje naszej pomocy aby zniszczyć demoniczne zło, które panuje na tmy świecie, strażnik czasu to Future Trunks, dzięki niemu będziemy mogli przenieść się w przeszłość i pomóc Goku i spólce w walce ze złem.

W DBo nie mozna byc goku i spólką i to właśnie cały urok gry, nareście mamy całkiem nowy świat, osadzony w fabule DB, będą 3 dostępne rasy ludzie (tyle że silniejsi bo to są mieszańce sayana i człowieka), majin buu rasa stworzona z bubu, i namecznie.

W grze bedzie można najprawdopodobniej się żenić, czego dowodem jest możliwość stworzenia potomka.
(To wyglada tak zaczynamy jako dzieci rozwijamy naszego bochatera itp. tworzymy potomka który odziedziczy niektóre umiejętnosci ojca, i od teraz mozemy też kształcić dziecko itd itd.)

tutaj macie barzdiej dokładnei opsianą fabułę xD

Gracz kontroluje jednego z wielu wojowników żyjących w świecie Dragon Balla, którzy szukają Smoczych Kul, trenują do turnieju Tenkaichi Budokai oraz aspirują do miana legendarnego wojownika. Podczas treningu gracz musi zmierzyć się z tragedią, która wydarzyła się na Ziemi.

Ziemia jest pod kontrolą nikczemnej organizacji zwanej Mrocznym Okiem (jap. , - Yami no Medama), która jest kierowana przez tajemniczą indywidualność. Otrzymując wskazówki od Strażnika Czasu Trunksa (jap. , - Taimur Pator ru Torankusu), gracz rozpoczyna swą podróż w celu pokonania przeciwnika i uratowania świata, spotykając na swojej drodze innych graczy oraz kontaktując się z obywatelami świata Dragon Ball, włączając w to postacie z oryginalnej serii.

ocenił(a) film na 3
michal9o90

tutaj macie mnóstwo informcji po angielsku

http://search.mmosite.com/search.shtml?cx=006423123334112841508%3Asz4kswcpj5m&q= Dragonball+online&cof=FORID%3A11&sa=#1185

ale coś mi się wydaje, ze nie prędko ujżymy angielską wersje.

ocenił(a) film na 2
michal9o90

Z tego co ja wiem to beta testy w USA mają się zacząć z końcem 2009 roku więc do normalnej sprzedaży wejdzie pewnie na początku 2010.

ocenił(a) film na 5
HuntMocy

a oto mapa swiata w dragon ball online!

http://www.dragonball.comgames.de/include/images/gallery/img_norm_59.jpg

ocenił(a) film na 2
Uras

E? Wygląda raczej jak mapa świata z czasów DB (Muscle Tower, płonąca góra Frypan itd).

ocenił(a) film na 3
HuntMocy

link nie działa ale domyślam się że chodziło o to:

http://www.4gamer.net/games/038/G003825/20080215039/screenshot.html?num=005

ocenił(a) film na 3
michal9o90

http://www.4gamer.net/games/038/G003825/20080215039/screenshot.html?num=005

a to rasy jakie będą w grze, mnie zaciekawiła rasa majin.

michal9o90

Dragon Ball czy nie Dragon Ball, nie wazne jaka by była tematyka to trzeba pamiętać że to gra gatunku MMORPG, jezeli nie będzie miała dobrego interfejsu i będzie zbugowana, nie sądzę żeby zyskała popularność (chodzi mi o ludzi nie znających tego anime) bo sądzę iż fani będą w to grać, ale bez czytelnego interfejsu sądzę że i oni odejdą.

ocenił(a) film na 3
rad3cz3k

interefejs opiera się podobno na world of warcraft, więc raczej będzie wypas.

ocenił(a) film na 5
michal9o90

tak interfejs jest jak w wowie tyle że poprawiony!

Uras

w co wy wierzycie :D

chyba, że sugerujecie, że ta gra to będzie czysty plagiat, to byłbym w stanie zrozumieć

ocenił(a) film na 3
LiMiTED_UNCUT

mało mnie obchodzi, czy to będzi eplagiat czy nie i mało mnei nawet interfejs obchodzi ja jako fan dla samego dragonballa będę w tą gre grał.

ocenił(a) film na 5
michal9o90

Dokładnie! ja też będę grał tak że aż komputer się będzie grzał, a jak będzie się grzał to mu kupie taki wentylator że obudowę do biurka na kołki rozporowe będę musiał przykręcić bo odfrunie xD i dalej będę grał!!!

ocenił(a) film na 3
Uras

hehe dobrze powiedziane, ja będę chyab musiał chłodzenie wodne zainstalować, albo zrobić z pokoju zamrażarkę, bo komp to napewno będzie się aż palił od tego grania.