PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=460812}

Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32381
2,1 14 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

Dragon Ball Online

ocenił(a) film na 5

Zaraz po premierze filmu ma ukazać się gra Dragon Ball Online na PC i x-box 360... chyba ze znacie już jakieś ciekawe gierki warte uwagi?

ocenił(a) film na 3
Uras

hmm nie słyszałem, mógłbyś podac linka gdzie pisze coś tna temat tej gry, chętnie bym poczytał.

Z ciekawych gierek to napewno na konsole, naprzykład mnei się strasznei podoba DBZ:Burst Limit

ocenił(a) film na 5
michal9o90

http://pl.youtube.com/watch?v=6jA7tMhissQ&feature=related

to jest filmik z game-playa.Długo czekam na tą grę wiec wiem o niej wszystko... wystarczy zapytać;]

http://pl.youtube.com/watch?v=hA9-70FBDPU&feature=related

to drugi link do filmiku z game-playa!
A tu link do info o grze....

http://pl.wikipedia.org/wiki/Dragon_Ball_Online

ocenił(a) film na 3
Uras

to opowiedz trochę o tym, bo czegoś tu nei rozumiem, jeśli akcja rozgrywa się 217 lat po wydarzeniach z Sagi Z, to jakim cudem walczymy z raditzem.

ocenił(a) film na 5
michal9o90

chodzi o to ze sam tworzysz postać przygotowujesz ją do turnieju itp. możesz zrobić postać Goku czy Radiza ale nazwiesz ja jak chcesz. bedzie możliwość wyboru ras nameczan,ludzi,saiyan, i majan czyli coś w rodzaju mangowego Bubu... Watki ze znanymi postaciami będą też ale nie tak liczne... A po wskazówki chodzić będziesz do Tronka bo on jest straznikiem czasu i cofniesz się do znanej Ci fabuły z anime lub mangi!

ocenił(a) film na 3
Uras

chyab rozumiem chyba, bałem sie już że nei można być goku.

Ale jak to bedzie z tą fabułą, czy jesli zechce to w tym świecie będę mógl mieć żone za chi-chi czy gra jest raczej oparta na samej walce.

Jesli mnei przeniesie to mogę być jako goku w tym świecie, czy jednak wszystkie postacie z przeszłości będą tam a ja będę całkiem nową postacią która do nich przybyła.

ocenił(a) film na 5
michal9o90

Tego dokładnie nie wiem ale możesz mieć nawet bulmę za żonę jeżeli zechcesz fabułę możesz zmieniać dowolnie:]Walk będzie sporo! Wymagania gry tez nie małe wiec bubla nie wypuszczą;] Z tego co wiem to przy tworzeniu postaci samych butów jest ok 40 do wyboru a reszty garderoby jeszcze więcej wiec możesz całkiem nowa postać zrobić także! Grę rozpoczynasz jako całkiem mała postać która rośnie w miarę czasu;] Można nawet dzieci mieć i nimi także sterować.

ocenił(a) film na 3
Uras

Wow nieźle!!!!!!!! aż mnie podjarałeś, kurna ta gra chyba bęzie wyjebista, musze ją mieć.

ocenił(a) film na 5
michal9o90

Dodam tylko ze nad grą od początku do końca czuwa sam Akira wiec bedzię ok!

ocenił(a) film na 3
Uras

hehe to super, a wiesz jakie wymagania ma gra, bo chyab musze się przygotowac na zmianę sprzetu albo przynajmniej ulepszenie go.

ocenił(a) film na 3
michal9o90

aha i czy gra bedzie tylko po japońsku, czy bedzie wersja angielska? a moze będzie i polska? chociaż w to wątpię, nei znam gry MMo po polsku.

ocenił(a) film na 5
michal9o90

procek min 2.0 1gb ram karta 512 z 2.0 pxel shared... Wersja angielska bedzie na 100% ale polska raczej nie!

ocenił(a) film na 5
michal9o90

dla mię to najlepszą gierką o DBZ LEGEND OF GOKU 1,2 i BUU FURRY na game Boy Advance.Polecam fanom

ocenił(a) film na 5
kefirhero

fakt dobre girki przeszedłem wszystkie 3 i buu fury jest najlepsza;]

ocenił(a) film na 3
Uras

heh procek i pamieć ram spoko, tylko grafikę musze koniecznie wymienić, no to już zaczynam zbierać kasę.

ocenił(a) film na 5
michal9o90

no ja zmieniłem sprzet i czekam;] Bo warto :]

ocenił(a) film na 3
Uras

no z tego co mówisz, to gra zapowiada się naprawde obiecująco, bedzie to drugi raz kiedy sięgnę po grę MMO, których właściwie nie lubie, ale po ten tytuł po prostu nei moge nie sięgnąć, a jeszcze mi narobiłeś apetytu

michal9o90

Ciekawe... Szkoda że nie gram już w gry ^^ I nie mam czasu na to. Ale jak będzie mega wypas to zobaczę co da się zrobić ;]

Dzięki za info.
pzdr

ocenił(a) film na 3
Kwic

heh czas to pojęcie względne ;p, jesli się chce zawsze się znajdzie czas, nie mówie akurat o tobie bo nie wiem jakie masz żcie, ale weśmy przykładowo przecietną rodzinę.

Ojciec jest graczem ale chodzi do pracy pracuje 8 godzin od 8:00 do 16:00, po pracy idzie na piweko, albo wraca do domu zmęczony i idzie przed TV albo spać, ludzie od 16 to jest taka kupa czasu, że spokojnie zdążyłbym posiedziec 3 h jeszcze przed kompem, zaraz wszyscy powiedzą, że są różne obowiazki, gdyby takie były to po przyjsciu z pracy nie szlibyście przed TV.

Co do studentów, uczniów itp. nie macie czasu tak? ale serio przyznajcie się ile czasu spędzacie przed książkami? czy raczej książki to w domyśle zabawy z kumplami, chodzenie po barach, dyskotekach itp. Prawda jest taka, że nie umiemy organizować sobie czasu i dlatgo potem mówimy, ze go nei mamy.

Jak już powiedzialem Kwic nei mówie tutaj o tobie, bo nei wiem jak jest u ciebie, ale przyznasz, że w tym co powiedziałem coś jest xD.

ocenił(a) film na 5
michal9o90

hm w sumie jest pewna gra online a własciwie jest to mod do gry i zmienia gre w dragon balla. Jest to chodzona bijatyka 3d! Są polskie darmowe servery i przyznam ze sam pykam wiec jak jest ktos zainteresowany to pytać co i jak a na pewno pomogę!

ocenił(a) film na 5
Uras

Sorry za post pod postem ale dodamz e gra jest darmowa i gra się albo kazdy na kazdego albo grupowo np. 3 vs 3:]

ocenił(a) film na 3
Uras

to napsiz do mnei na gg 8806805 sam bym se popykał pewnie, ale jesli to jest tlyko mod, to pewnie ne ma mocy z DB?

ocenił(a) film na 5
michal9o90

ok nie ma sprawy... wiec tak są ataki energetyczne i to kilka są też reczne walki. postaci jest 10 do wyboru. są też transformacje w ssj lub formy frezera czy bubu.

ocenił(a) film na 5
Uras

znow post pod postem ale mowi sie zycie:] ataki sa jak najbardziej prawdziwe jest kamehameha itp. kazda postac ma swoj orginalny atak lub nawet dwa lub trzy. Są nawet mozliwe scalenia. a postacie mozna dograc zeby bylo ich wiecej ale nie polecam bo zmiejsza mozliwosc polskich serwow. Gra jest napewno 100 razy lepsza od mugenow!

ocenił(a) film na 4
Uras

Ja mam pytanko odnośnie tego czy gra wyjdzie na PS3 ?? Jak by wyszła było by zajefajnie :Dh

ocenił(a) film na 3
Mr_Anderson

http://archiwum.polygamia.pl/trailer-dragon-ball-online

tutaj przezcytałem, że gra zmierza na xbox 360 jeśli by tak było to wypas, to w zasadzie, nie muszę zmieniać karty graficznej w kompie tlyko mógłbym sobie na swoją konsolke kupić tą grę.

Tylko mam obawy, czy nie będzie się zacinać, xbox jest dobrą i fajną maszynką, ale jego bebechy są juz przestarzałe, a wymagania tej gry są zajebiste.

ocenił(a) film na 5
michal9o90

na pc i x-box 3360 bedzie na 100% ale na ps3 chyba raczej nie:]

Uras

Tylko żeby postacie były z anime a nie z filmu:P

ocenił(a) film na 4
Uras

Hmm.. W tych filmikach z youtube.. W częściach w których jest pokazywana
prawdziwa gra (widać menu, widać że ktoś kontroluje tą postać) to takie
malutkie te postacie i w ogóle dziecinne to wygląda.. A z kolej w
ujęciach powiedzmy "reklamowych" (takich że nie widać żadnych menu,
kontrolek, tylko jest pokazywana jakaś wyreżyserowana scena) są
normalnie dorosłe postacie.. Czyli jest coś takiego że postać "rośnie"
wraz z czasem czy jak? Oby nie były cały czas takie dzieciaki...

A możesz napisać coś więcej o tym modzie "chodzona bijatyka 3D", jak to
się nazywa, i gdzie są te serwery? Chodzi Ci może o Bid for Power, taki
staaary mod do quake3? myślałem że to umarło już, ja w to grałem co
najmniej 3 lata temu i nie mogłem znaleźć żadnych serwerów.. Napisz
gdzie te serwery jeśli możesz, albo w ogóle co to za mod jeśli to coś
innego niż myślę.

ocenił(a) film na 5
simply_cactus

Mod jest podobny do bid of powera ale nazywa sie esf i potrzebuje half lifa lub cs 1.6 ssf to skrót od earth special forces! Jest duzo lepszy od bid of powera! W DB Online postacie rosną w miare czasu... Z tego co wiem jest jeszcze mod do half life 2 ale jest wersdja ze chodzi nawet bez h-l 2 nazywa sie Dragon Ball Source ale nie moge znalewzć wersji bez h-l2 a z gra mi nie działa! Jest też jakis mod do gry ragnarok ale tego nawet nie widziałem...

Uras

Toriyama nad niczym nie czuwa! A ta gra powstaje niby już z 4lata i co? i w filmikach nie ma nawet żadnego logo i nazwy firmy która to niby robi,żadnej oficjalnej strony ...NIC! to FAKE!

ocenił(a) film na 5
Pafnucy

To nie fake! jest oficialna strona są game playe była wersja beta i trajlery itd itp. Fakt gra powstaje długo ale są potwierdzajace sie info ze wyjdzie w 2009 na 100%! W kazdej encyklopedii gier znajdziesz info o tej grze!

Uras

"W kazdej encyklopedii gier znajdziesz info o tej grze!"

na gry-online.pl nie ma takiego info, a to najrzetelniejsza encyklopedia gier w Polsce...

ocenił(a) film na 3
LiMiTED_UNCUT

a dlaczego ma być skoro narazie nie wiadomo czy wyjdzie wersja europejska.

ocenił(a) film na 3
michal9o90

btw. premiera jest zapowiedziana na marzec lub kwiecień, czyli rozumiem, że premiera będzie niczego? Weź bo normalnie śmiac mi sie chce.

michal9o90

ja tam nie znalazłem żadnej oficjalnej strony ,ani też żadnego oficjalnego newsa o tej grze.Jedynie gdzie o niej piszą to na polskich fanowskich stronach o DB. I filmiki na jutubie amatorsko zmontowane

ocenił(a) film na 3
Pafnucy

http://www.playback.pl/numer20/pibi/dragon-ball-online.html

http://pl.wikipedia.org/wiki/Dragon_Ball_Online

http://gry.onet.pl/4562,4562,zapowiedz.html

http://gry.onet.pl/1520522,,Dragon_Ball_Online_na_Xboxa_360,wiadomosc.html

http://gry.wp.pl/core.html?filtr=0,14&x=gra,26,13527,3963

http://archiwum.polygamia.pl/trailer-dragon-ball-online

i jest jeszcze oficjalna japońska strona, którą dgdzieś zgubiłem ale jak znajde to poadam.

Może mam więcej jeszcze podać tych stron?

ocenił(a) film na 2
michal9o90

Gra wyjdzie niedługo, w Korei już były beta testy, w Japonii trwają teraz bodaj. Gra raczej na pewno wyjdzie w USA (z dużym poślizgiem) ale na Europę bym nie liczył. O wydaniu na konsole nowej generacji nic mi nie wiadomo, wiem tylko że na 100% ma być na kompa, no ale skoro FF11 mógł być i na kompa i na konsole to z DBO też pewnie tak będzie.

I jeszcze sprostowanie do tego co tu niektórzy pisali, nie będzie można grać Saiyanami, będą jedynie Ludzie, Nameczanie i Majin, każda z ras ma mieć po 2-3 klasy postaci różniące się specjalizacjami. Nie będzie też można stworzyć Goku czy innej postaci znanej z mangi. Będzie ich za to można spotkać przenosząc się w czasie w przeszłość z pomocą Trunksa biorąc udział w wydarzeniach znanych z serii (w zwiastunie gry jest nawet scena w której bohaterowie wspierają Goku w walce z Vegetą kiedy ten przybył na ziemię). Fabuła ma się skupiać na uratowaniu świata z pod panowania złowrogiej organizacji znanej jako Yami no Medama.

Oficjalna strona gry:
http://www.ntl-kk.com/dbo.html

Zwiastun gry:
http://www.youtube.com/watch?v=4YunTaRy9ZY

Linki do gameplay'u już ktoś podawał więc nie ma sensu się powtarzać.

ocenił(a) film na 3
HuntMocy

http://www.4gamer.net/games/038/G003825/

to jest japońska strona tutaj jest wiele na temat anime, dużo fajnych obrazków z gry.

ocenił(a) film na 5
michal9o90

Ile razy mam powtarzeac ze to nie fake!!!

Uras

A ja czytalem na zaganicznych stronkach, że gra jest kierowany tylko na rynek Azjatycki, a grą zajmuje się jakieś koreańskie studio. Co nie zmienia faktu że chętnie bym w nią zagrał, bo jak na razie to mam tylko Tenkaichi B: 3 :]

ocenił(a) film na 2
SteFranco

Gra powstaje w koprodukcji Japończyków z Koreańczykami ;p A czy tylko na rynek Azjatycki? Sądzę że w USA wydanie tej gry jest bardzo prawdopodobne, wszak tam DB cieszył się ogromną popularnością i nie sądzę żeby któryś z amerykańskich dystrybutorów się nie połakomił na zdzieranie abonamentu ze swoich rodaków nawet gdyby licencja na grę i jej lokalizacja miały kosztować krocie ;]

ocenił(a) film na 3
HuntMocy

gra wyjdzie na 100% procent nie tlyko na rynek azjatycki, bo gra zmierza też na xboxa, pytanie tylko kiedy?

Właściwie, jeśli by nawet nie było wersji angielskiej a dałoby się podłączyć do koreanskich czy japońskich serwerów, to nie mam nic przeciwko, napewno się znajdą fani DB którzy dadzą poradnik po angielsku do tej gry.

Jednak sądzę, że gra w niedługim czasie będzie dostępna na wyszystkich rynkach, DB ma tylu fanów na całym świecie, że to jest istna kopalnia złota, jeśli będzie abonament.

ocenił(a) film na 3
michal9o90

śmiem twierdzić, że ilość użytkowników (jeśli DB online pojawi się na wiekszośći rynków) przebije ilosć graczy w WOWa.

michal9o90

Uwierz mi - na pewno nie :) Chyba, że jeśli już wyjdzie to WoWa dawno nie będzie :D

ocenił(a) film na 3
LiMiTED_UNCUT

hehe, być może, ja tlyko mam takie przeczucie, fanów DB jest na całym świecie owiele więcej niż graczy w WoWa i licz też że w tą gre napewno odważa się dziewczyny zagrać, jestem tego pewien.

ocenił(a) film na 3
michal9o90

Być moze nawet zaczną grać te które wcześniej nie umiały, ale jako fani DB będą chciały się nauczyć, zresztą przyciągnie je pespektywa, ze można miec dziecko w tym świecie.

michal9o90

Tak? Ciekawe czy Ci wszyscy fani będą skłonni zapłacić za grę, a później za abonament...

ocenił(a) film na 2
LiMiTED_UNCUT

Skoro fani WoWa byli w stanie zaplacic abonament to czemu fani Db mieli by tego nie zrobic ??

ocenił(a) film na 3
zaleski17

Doskonała odpowiedź zaleski ja jestem w stanie zapłacić każdą cenę, WoWa nie lubie wiec nie mialem zamiaru tego robić, ale za DB jestem wstanie nawet 50zł płacić na miech, a w dodatku niedługo ide do pracy, to wtedy mogę zapłacić każdą cenę w graniach rozsądku, więcej niż 100zł nie zapłacę.

michal9o90

Nie sadzę, żeby ktoś zrezygnował z WoW'a na rzecz DB Online. To elektroniczna marka, która wyrobiła sobie w ostatnich latach niezaprzeczalną opinię i miliony fanów na całym świecie. Może Was to zdziwi, ale nie wszyscy ludzie to gracze. DB online może znajdzie kilkaset tysięcy graczy, milion to bardzo bardzo optymistyczna i mało prawdopodobna suma, ale rekordu ustanowionego i wielokrotnie pobitego przez WoWa, a nawet Second Life czy Guitar Hero nie pobije. Rozumiem, że Wy, jako fani możecie się burzyć, ale nie każdy kocha DB na tyle, aby wcielać się w jego postaci w wirtualnej rzeczywistość. Nie hejtuję, to zwykła logistyka rynkowa. Będzie w to grało sporo skośnookich zapaleńców i dzieciaków, ta gra nie jest przeznaczona dla szerokiej gamy odbiorców...