PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10003481}

Diuna: Część druga

Dune: Part Two
2024
8,1 125 tys. ocen
8,1 10 1 125278
7,7 84 krytyków
Diuna: Część druga
powrót do forum filmu Diuna: Część druga

Hej, mam pytanie:
1. Jak zejść z czerwia po dotarciu na miejsce? Zeskoczyć?
2. Jaka rolę czerwie odgrywają w produkcji przyprawy?
3. Paul widział, że święta wojna doprowadzi do katastrofy, więc dlaczego ja rozpoczął?
4. Jak to się skończyło wszystko? Kogo wybrał Paul - Chani czy ta drugą?
5. Jak się skończyła historia planety Arrakis? Była zielona?

Asiczek11

Z Chani jest taka sytuacja że Paul poślubia tą córkę Imperatora tylko że jest to małżeństwo tylko i wyłącznie polityczne, w książce przy wszystkich mówi że nie będzie jej kochał, a jego jedyną miłością jest Chani która jest jego prawną konkubiną i to z nią ma dzieci, także jestem bardzo ciekawy jak oni chcą odkręcić ten wątek w filmie.

ocenił(a) film na 4
Asiczek11

1. w sterowaniu czerwiem główna rolę odgrywały haki odchylające pancerz i odsłaniające miękkie ciało, czerw się przekręcał w taki sposób aby uniknąć kontaktu z piachem. Można w ten sposób sterować, a w końcowym etapie jazdy ławo się z niego zsunąć.

ocenił(a) film na 4
Asiczek11

2. Rola czerwi w produkcji przyprawy jest kluczowa, ale na tyle jest to skomplikowany proces, cykl rozwojowy, że z pamięci nie jestem w stanie go przedstawić.

ocenił(a) film na 4
Asiczek11

3. Właśnie o tym jest książka. Kilka grubych tomów, nie są to proste sprawy. 4. Diuna stała się zielona, ale to trwało sporo czasu i miało bardzo poważne konsekwencje dla całej cywilizacji.