Juz wiadomo kto oficjalnie zagra Jace , jest to
................................................................................ ........................Jamie Campbell Bower
To nie jest mój Jace !
No widzisz, gabry, jak my się zgadzamy;D Bogu dzięki, ja też czekam na ekranizację książki, a nie na oglądanie Alexa, jakkolwiek by nie był przystojny;D Już myślałam, żem sama tego zdania, a tu jakie pokrzepienie;D
Zobaczymy- jak to wyjdzie. Dobra charakteryzacja może zdziałać cuda. Ja cieszę się, że roli nie dostał ten cały Alex. Mi pasował Mitch Hewer. Ale i tak już po ptokach ;)
Wszyscy fani "Darów Anioła" wyobrażają sobie identycznie Jace'a. Wiecie czemu ? Tu nasze ukochane wydawnictwo, które spieprzyło wszystkie okładki książek Cassandry Clare, zaserwowało nam trochę psychologii. Zauważcie, że na okładce "Miasta Kości" jest właśnie chłopak wyglądający identycznie jak Alex. Podświadomie wcisnęli nam taki właśnie obraz Jace'a. Ja osobiście, czytając książkę od razu wyobraziłam sobie, że tak powinien wyglądać Jace, jednak to nie jest nasza wyobraźnia, lecz podświadoma sugestia, dlatego dajmy szansę innym aktorom, bo mogą okazać się dużo lepsi, od Pettyfera. (Jednak ja ciągle jestem za nim.;( )
O przepraszam, kto się sugerował okładką, ten się sugerował;P Ja na okładkę prawdę mówiąc nie zwróciłam większej uwagi, bo od razu rzuciłam się na treść;P A i tak jako Jace wizualizował mi się Alex Pettyfer;P I nie, nie wszyscy wyobrażają sobie Jace'a tak samo, zapewniam cię.
Ale zgadzam się-sama zresztą pisałam to wcześniej-że powinniśmy dać szansę Jamie'mu, tym bardziej, że chłopak naprawdę potrafi dobrze zagrać. No i jeżeli Cassie była zachwycona, gdy zobaczyła taśmę z jego przesłuchania, to ja jej wierzę na słowo, że się sprawdzi;)
Tak, i zapewne wszyscy fani na całym świecie sugerowali się właśnie polską okładką, że tak bardzo chcieli Alexa ;]
Każdy ma inną wyobraźnię, jedni patrzą na okładkę i widzą w książce to co na zewnątrz, a inni nie zwrócą zupełnie uwagi na "opakowanie".
Ale zgadzam się z jednym - MAG strasznie zawaliło sprawę okładek. Jeżeli "Miasto Kości" szło jakoś przełknąć, to już kolejne jak dla mnie wyglądają okropnie ;)
No wiesz, @tamwood, bo oni wszyscy specjalnie szukali polskiej wersji, żeby móc się sugerować okładką z chłopakiem podobnym do Alexa;D A tak serio, to dokładnie, zgadzam się w 100%-każdy ma swoją wyobraźnię, więc ma też swoje wyobrażenie danej postaci;P Stąd zawsze zamieszanie z aktorami w ekranizacjach, zawsze jest taka część fanów, którym przypadną do gustu i taka, która będzie protestować;P
"Miasto Szkła" też jeszcze szło jakoś przełknąć;P Ale już np."Mechaniczny Anioł" (tak,wiem,inna seria-ale autorka ta sama, i bardzo podobne w stylu okładki) był po prostu straszny;P A mówię o drugiej wersji okładki- do pierwszej brakuje mi epitetów,żeby opisać;P
Haha ..;D Jaak ja uwielbiam czytać takie fora brzuch mnie boli od śmiechu specjalnie załozyłam konto ..;D;D. ale w większości się z Wami zgadzam .. Ksiązki 1-3 pochłonełam jednym tchem co więcej.. zakochałam sie w Waylandzie ;*[cóż Uwielbiam role niegrzecznego/ buntowniczego Boy'a, może dlatego ,że mam słobość do blondynów ale nie wszystkich !! podkreślam nie wszytskich ;D ] !! Ale jakoś nie polubiłam zbytnio Simona .. koleś mnie denerwuje .. zwłaszcza w 1 częsci ..!! jak ten Wieśniak mógł im przeszkodzić ale mniejsza z tym i tak go nie lubie ..!! ;> Okładki mnie specjalnie nie interesowały ..ale ta z 4 częsci to mnie <zemdłio> jak ją zobaczyłam ale i taak ją przeczytałam ..;D Co do aktora to Cholera!! ^^ Jaak mi kumpela powiedziała , kto ma wgl grac Jace'a to szczerze nie miałam zielonego pojęcia o czym ona mi mówi .. i specjalnie oglądałam Zmierzch <ale tylko tee kawałki gdzie ten cały Jamie [czy jak on się tam wabi, bo specjalnie nie jetem fanką Zmierzchu i Pattinsonaa również .. ] Rzucałam wszystkim co było pod ręką ..;D niestety Laptop też nieco na tym ucierpiał ..<haha> ale cóż jaak z reszta większość was mówi Pettyfer to/ jest/ był idealny Jace... ale co poradzić ..Nikt raczej nie młodnieje(że tak powiem) :> Maam tyko nadzieje , że nie Spierdzielą filmu ..!! ;];]
oj, kochana uwierz mi Mitch już zawsze będzie gejem ze Skinsów ;P A co do Alexa to nie będę się już wypowiadać ;)
zdaje mi się że najlepiej by było gdyby zrobili castingi i poprostu wybrali kolesia który miał by do 17 lat i odpowiadał cassandrze. Napewno taki istnieje
spoko ppl!
takiego mejka mu czepną ze laski na samo spojrzenie bd mialy mokro ;p nie pamietacie jak to bylo ze zmierzchem i edziem
przypomne wam:
brzydal O.o -->
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRLrjZkNcedFkTM0JMX5tzGgMsjW9pTPTkb4yLfy jkHMXpwH_Rh
mejkap itp -->
http://c.wrzuta.pl/wi5566/3edeb3df002c50244837f6f5/0/robert%20pattinson%28edward %29
a tak serio, moim skromnym zdaniem, aktor, ktorego ostatecznie wybrali, rownie dobrze sprawdzi sie w tej roli ;>
fajnie, że na tym zdjęciu bez "mejkapu" ma ok 17 lat, a na tym z "mejkapem" 22, zresztą przykład też niej jest najlepszy :/
Eeeeeh ..
Jaak dla Mnie to czy z "mejkapem" czy bez i taak jest odrażający ..
Fuuuuj..
Nie rozumiem jak komuś może on się podobać .. To frajer z dziwym pojeciem o modzie .. i w dodatku ,[jak to moja kumpela i ja byśmy stwierdziły ] :
Bezguście z Seksapilem Pingwina... !! xD
Drogie fanki Roberta Pattinsona .. Nie obrażcie się na mnie , ale to jest TYLKO moje zdanie [nie wliczając faktu , że go nie lubie] ;] ?!
Trzymam kciuki za Jami'ego jest świetnym aktorem ;-) a nad Alexem nie ma co ubolewać, sam odrzucił rolę, bo za dużo kasy mu się zachciało.
Wybacz ale nie zgodzę się z tobą ;) "... sam odrzucił rolę, bo za dużo kasy mu się zachciało." A pomyślałaś o tym ze Alex może mieć jakąś chorobę ? Ten słodki dupek ;p nie jest jakąś katastrofą (Mam na myśli Jamie'go ;p) Zanim oni zrobią ekranizacje ... A co powiecie na takiego Sebastiana??
http://www.google.co.uk/imgres?q=francisco+lachowski+september+2011&um=1&hl=en&c lient=firefox-a&rls=org.mozilla:en-GB:official&biw=1366&bih=665&tbm=isch&tbnid=r txpmvaP2fXpPM:&imgrefurl=http://glenjiang.wordpress.com/2011/09/06/francisco-lac howski/&docid=AJ2Smrn4Dhsk5M&w=400&h=320&ei=tX5xTonND8jX8gOPuuTsCQ&zoom=1&iact=h c&vpx=299&vpy=180&dur=636&hovh=201&hovw=251&tx=96&ty=87&page=2&tbnh=130&tbnw=200 &start=22&ndsp=22&ved=1t:429,r:9,s:22 ... Tak, tak wiem ze to model a nie aktor ale ...
Ładny .. ;D zawsze można z nigo aktorzyne zrobić .. xD
Chorobe . ? ale o co kaman z tą chorobą ? ;P
Taaa... Alex ma chorobę... podobno boi się latać samolotem, a skoro jest Anglikiem, na plan filmowy musiałby przylecieć, ma do pokonania nie byle jaki ocean ;D
a co do Francisco... cud, miód i malinki, ale model to model :(
Aaaa ta choroba .. ! to coś mi się o uszy obiło .. chyba wtedy z Tym filmem "Eragon" .. ;D
Haahaa ;D , niestety ! ;>
Rzecz gustu :) Za to na Jestem Numerem Cztery cały czas śliniłyśmy się z koleżanką do Alexa, jak głupie, aż mi trochę wstyd było, bo obok siedziała moja starsza siostra... xD
Haahaa !! No co Ty <hahahaa> Noo to mi się jeszcze nie przydażyło .slinic sie na wiodok Alexa , ale... ewentualnie : siedziałam z rogalem (takim że gdyby nie on nie wiem co by mi głowe trzymalo) od ucha do ucha doslownie przez cały film ..; D nawet w czasie reklamy .. hahaa .. a poteem zastanawiałam się o co chodziło w filmie <lol2> i ogladalam po raz 2 , ale z większym opanowaniem niż poprzednio .. :P