PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=127613}

Czasem słońce, czasem deszcz

Kabhi Khushi Kabhie Gham...
2001
6,9 47 tys. ocen
6,9 10 1 47433
5,9 15 krytyków
Czasem słońce, czasem deszcz
powrót do forum filmu Czasem słońce, czasem deszcz

Ale mino tego całego przerysowania, przesadniej gry aktorów, oglądałam go już dwa razy.:) I spokojnie daję mu 8/10

ocenił(a) film na 10
whatever_rock777

A ty z jakiego powodu z peccatum zrobiłeś peccatoRum??
Nie będę używała znaków interpunkcyjnych !!!!! Nawet tylko dla tego aby zrobić ci nazłość!
NIE NIE WIDZĘ WIADOMOŚCI OD PECCATUM I JUŻ OD TEJ PORY MAM NADZIEJE ZE NADAL ICH NIE BĘDZIE ALE TO NIE JEST POWÓD ŻEBY OD RAZU SĄDZIĆ ZE ONA JUŻ TU NIE NAPISZE!!(wcześniej czekałam na jej odp. ale teraz wystarcza mi te bezsensowne i głupie)
I naprawdę jesteście żałośni (wiem powtarzam sie ale już mi brakuje slow na to wszystko i na tych nierozumnych ludzi)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

karolinaaa_21_05

"Kłamstwo powtarzane tysiąc razy staje się prawdą" - Goebbels
(chyba miałem rację co do tych faszystów). Faktycznie popełniłem błąd, dość często używam ostatnio słowa peccatorum, więc mogę popełnić błąd(jestem tylko człowiekiem - mea culpa). I nie krzycz tak głośno, bo twoje duże litery przyprawiają mnie o śmiech, co swoją drogą, jest naturalną reakcją. Poza tym - fajnie wiedzieć od kogoś , że umie napisać "żałosny". Takie trudne słowa zajmują dużo czasu na naukę, prawda? Aha i znam jeszcze jedno słowo - synonim, polecam sprawdzenie go i wykorzystanie tego w praktyce... Chociaż młodzież gimnazjalna jest z roku na rok coraz bardziej zacofana, więc nie zdziwiłbym się, gdyby trudna umiejętność wnioskowania zanikła u ciebie, tak jak ogon u ludzi...

ocenił(a) film na 10
hellsing6661

Czy ty wiesz jakie ty głupoty piszesz...?
A co do peccatum to ja też sie pomyliłam bo jestem tylko człowiekiem więc...;/

karolinaaa_21_05

Owszem kochana, ale ja popełniam błędy raz na bardzo długi czas, a ty... no cóż, notorycznie...

ocenił(a) film na 10
hellsing6661

Taaa... bardzo dziwne!!!!

karolinaaa_21_05

Owszem, powtarzasz się :)
"Nie będę używała znaków interpunkcyjnych!" A Ty co, wczoraj 5 urodziny obchodziłaś?
Dziwię Ci się, że czekałaś na jej odpowiedź, to świadczy tylko o Twojej ignorancji, najpierw jej nawrzucałaś (niesłusznie zresztą), a potem oczekujesz, że Tobie odpowie. To trochę głupie, no nie?
Wiesz, co to znaczy prawdopodobieństwo? Czy znowu mamy Ci podesłać link?
A jak Cię poproszę, żebyś pisała niepoprawnie i używała jak najwięcej wykrzykników, to zrobisz mi na złość i zaczniesz pisać normalnie? :>

ocenił(a) film na 10
whatever_rock777

Nie nie zaczne pisac normalnie i nie chcę waszych żadnych poje****** linków bo mi sie na nic nie przydadzą.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

karolinaaa_21_05

Pięknie jest doprowadzać kogoś do szewskiej pasji, zwłaszcza, gdy tak śmiesznie się denerwuje :) Widzę, że jesteś chyba bardzo ... ekspresywna. Czyżbyś brała heroinę albo amfetaminę?

karolinaaa_21_05

Ojoj, ale dlaczego się tak dziewczynka denerwuje?
My tylko chcemy Ci pomóc, a to, że linki na nic Ci się nie przydadzą, to o czym to świadczy? Nie rozumiesz, co tam jest napisane? I błagam, trochę mniej wykrzykników, bo się w ramkach nie mieścisz xD
I nie złość się, złość urodzie szkodzi. Będziesz musiała jadać resztki z obiadów, bo kto jada ostatki, ten jest piękny i gładki, jak pupa niemowlaka xD
I wiesz, co?
KICZ MOŻE BYĆ FAJNY <lol2>
pozdraiwma Cię :)

ocenił(a) film na 10
whatever_rock777

Od teraz już wiem ze naprawdę jesteście nie normalni ależ nie było takiej potrzeby żeby mnie pozdrawiać wcale tego od was nie potrzebuje!

teraz postawie tyle wykrzykników ile zawsze chciałam ale wy sie pluliście teraz mam to w dupie!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PS. I tak dla waszej wiedzy akurat te wykrzykniki nie okazują złości z mojej strony. hehe

karolinaaa_21_05

Oczywiście - okazują twoją głupotę. Wiesz, że ludzie Normalni dla Nienormalnych są nienormalni - są przecież inni. Używają przecinków, jednego wykrzyknika... "hehe" na końcu też nie udowadnia nam, że jesteś dość dorosła, aby prowadzić taką dyskusję. Twoja słownictwo i impulsywność zdradza twoją złość :)

ocenił(a) film na 10
hellsing6661

wy jesteście jacyś nie normalni nie mogę sobie stawiać wykrzykników? a tak po za tym to nie temat o wykrzyknikach tylko o filmie...

karolinaaa_21_05

Chlera, wy tutaj juz troche przesadzacie!!
Kim wy jestescie zeby nas oceniac?
Kim jestescie zeby mowic ile my mamy lat?
My tu tylko napisalysmy ze w naszych przypadkach Kicz to cos co sie nie podoba...... to wy tu szukacie zaczepki,!
Skad wiecie czy moj przedzial wiekowy to 13-16, czy 20-25, czy 17-19 ??
Jak mozecie mowic ze ja mam niski poziom intelektu? Dziewczynki, wy mnie nie znacie, nie mozecie mnie ocenic po kilkunastu komentarzach.
Do tej pory rozmowa toczyla sie o filmie a wy tutaj
(odkad pojawil sie hellsing6661) wyszukujecie bledow ortograficznych itd.
My dobrze wiemy i wiedzialysmy co to kicz. Poprostu w naszych przypadkach, nasi znajomi i my, nie nazywamy Kiczem czegos co nam sie podoba, dla nas to glupie.
Wasz problem z wykrzyknikami tez jest totalnie bez sensu, niech kto chce, stawia sobie ich ile chce!
Ja nie chce sie z wami kucic ale wy tu juz troche przeginacie, komentujecie wszystko co my zrobimy, czy powiemy. Wiecie ze nie macie sie juz do czego przyczepic to czepiacie sie do byle czego. Zaczelo sie od Kiczu a teraz jestesmy w temacie wykrzyknikow, To nie jest narmalne!!
Tu nie mozna wyrazic wlasnego zdania bo ktos przychodzi i mowi ze ja jestem tempa czy glupia. Powiedzialam ze dla mnie kicz najczesciej sie nie podoba a wy mi tu wyskakujecie ze ja tempa jestem.
Brak slow normalnie.
A i tak PS: Drogi hellsing6661 nie umieszczaj tu jakis glupawych cytatow! bardzo Cie prosze!

(sory ze nie ma znakow polskich ale klawiature mam zepsuta)

__KarLa__

My nie przesadzamy, to Wy jesteście trochę przeczulone.
Nie wiemy, ile dokładnie macie lat, ale odpowiedzi mogą nam wskazywać Wasz ewentualny przedział wiekowy. Nie da się ukryć, że większość Waszych wypowiedzi jest odrobinę niedojrzała.
Ja, jak zapewne zdążyłyście zauważyć, też na początku mówiłam tylko i wyłącznie o filmie. Następnie, któraś z Was (nie wiem dokładnie która, jest mi to najzupełniej w świecie obojętne) zaczęła stawiać tyle wykrzykników, że uznałam to za niegrzeczne.
Jeśli wiecie co to jest kicz, to bardzo mnie to cieszy. I nie mówię, że Wy i Wasi znajomi nie możecie używać tego terminu w takim akurat znaczeniu i kontekście, ale nie możecie negować innych znaczeń tego słowa. Należało by to uszanować, bo inaczej tylko siebie ośmieszycie i zaniżycie poziom dyskusji na tym forum, rzucając hasłami w stylu "kicz a jednak się podoba. To głupie". Błagam, litości.
Własne zdanie oczywiście wyrażać można, a nawet należy. To jednak Wy uznałyście czyjąć opinię za "głupia i nielogiczną", choć rzecz jasna taka nie była.
I nikt nie mówi Ci, że jesteś "tempa". Co najwyżej tępa.
Bardzo Cię proszę, abyś następnym razem poprostu uszanowała cudze zdanie, nawet jeśli Ty nie jesteś w stanie go zrozumieć.

whatever_rock777

Widzisz, znowu wyszukujesz bledow ortograficznych!
Powiem ci ze nikt na tym forum nie moze mi powiedziec jaki mam przedzial wiekowy, bo nikt mnie nie zna, i nie wie ile mam lat.
Nie mozesz mi powiedziec ze jestem tepa po kilku komentarzach (wiem powtarzam sie) Co ty masz do wykrzyknikow? Masz jakis uraz? Niech ta Karolina stawia ich sobie ile chce i gdzie chce!
Ja szanuje czyjes zdanie, w przeciwienstwie do ciebie. Bo to nie ja po przeczytaniu twojego komentarza mowie do ciebie ze jestes tepa, tylko ty. A swiadczy to o tym ze ty nie szanujesz mojego zdania, Po twoim komentarzu, moge powiedziec ze prubujesz mnie pouczac, a nawet nie wiesz czy nie jestem od ciebie starsza...;/

ocenił(a) film na 10
whatever_rock777

I co wy niby sie nie czepiacie błędów a co to miało być nie "tempa" tylko "tępa".
A co do własnego zdania to jak na początku powiedziałyśmy peccatum ze jak to ze "kicz a sie podoba" a ona sama na nas najechała wiec wiesz jeżeli nie było ciebie od początku tej gadki to myślę ze nie ładnie było tak sie wtrącić a po jakimś czasie zacząć czepiać sie błędów co wogole jest nie do tematu i wiesz co my nie pisałyśmy czegoś takiego jak "dorosła sie odezwała czy tam dorosły" wiec jak możecie mówić ile my mamy lat. A tak bo cyferkę zobaczyłaś przy nicku? to tez jest nie dojrzale bo ta cyferka może akurat nie oznacza naszego wieku!
PS.PRZYPOMINAM CI ZE TEMAT JEST TAKI JAK : "Najbardziej kiczowaty film jaki oglądałam:)))"

A to jest do Karoli:
"Karola tu na to wszystko po prostu brak slow!"

pozdro dla tych co wcześniej...

karolinaaa_21_05

Ja chce jeszcze dodac:
"kicz a sie podoba. to glupie", Ja tak powiedzialam, dlatego ze w naszym towarzystwie, w szkole na podworku, nie mowi sie na cos co sie podoba ze to kicz. dla nas wszystkich to bez sens. My kiczem nazywamy coś glupiego, tandetnego, nazywamy kiczem to co nam sie NIEpodoba. :P
a wy sie do nas czepiacie, wyrazilysmy wlasne zdanie, dla nas to glupie, a dla was nie, Poprostu. Jasne? Bo ja wywnioskowalam z tego forum ze my juz nie mamy sie do czego u siebie na wzajem przyczepic i czepiamy sie byle czego...;/ Wiec jak mamy pisac to moze piszmy tylko o filmi elub wcale coo ?

ocenił(a) film na 10
__KarLa__

Dokładnie zgadzam sie z Karolina.
U was mówi sie inaczej a u nas inaczej!

karolinaaa_21_05

Odnoszę wrażenie, że nie potraficie czytać ze zroumieniem. Albo poprostu nie chcecie.
Zresztą, co ja tu robię?! Próbuję prowadzić rozmowę z jakimiś dwoma totalnymi przygłupami...
Powiem to ostatni raz:
Nie mam nic do wyrzykników, ale ich nadmiar świadczy o Waszym agresywnym do mnie nastawieniu. Nie życzę sobie, aby ktoś na mnie wrzeszczał, nawet przez internet.
Nie wiem, ile macie lat. NIE WIEM. Tylko się DOMYŚLAM, patrząc na Wasze wypowiedzi.
Tak, doszukuję się błędów ortograficznych, bo ktoś musi. Nie miejcie tego za złe, ja Wam robię przysługę. No, chyba, że chcecie dalej pisać niepoprawnie, żeby na innych forach się z Was nabijali. W takim przypadku bardzo proszę.
Co się tyczy kiczu. Znowu to samo. To, że w Waszym środowisku się tak mówi nie oznacza, że mówi się tak w innym otoczeniu. Mówicie, że o tym wiecie, a jednak okazałyście się tak egoistyczne, że chcecie przekonywać inne osoby do swoich racji. I to właśnie świadczy o Waszej niedojrzałości, jeśli nie fizycznej, to przynajmniej emocjonalnej.
Żegnam.

whatever_rock777

Zgadzam się z przedmówcą - i mogę wam tylko poradzić - czytajcie książki, a nie siedzicie i krytykujecie to, że ktoś pisze lepiej od Was, i zna parę odpowiednich cytatów. To wszystko świadczy o tym, jakie jesteście. Co racja - to racja, czepiam się, ale to już kwestia mojego charakteru. Nie mogę zdzierżyć tylko błędów ortograficznych - "patrzałam", "wyklówało" i "naj mniej" tak biją po oczach, że ciężko czytać. Ktoś musiał Was ocucić i wlać na głowę wiadro zimnej wody.
Co do kiczu - nie umiecie czytać ze zrozumieniem - inaczej ta idiotyczna dyskusja skończyłaby się po podesłaniu przeze mnie linka na Wiki. Poza tym w świecie internetowym kultura słowa i zachowań także obowiązuje. Także kończę, bo dla Was nie widzę już ratunku, a bynajmniej nie w postaci 2 osób.

Koniec tematu - każdy się wypowiedział

PS
Nie karmić trolla.

ocenił(a) film na 10
hellsing6661

Ty dzisiaj chyba masz bardzo wysoka gorączkę.
A te błędy jak sam powiedziałeś rzucają sie w oczy specjalnie tak napisała Karolina aby do was dotarło ze naprawdę takich ludzi jak wy nie chcemy już.!

hellsing6661

Ty sie o mnie nie martw, poradze sobie sama z bledami ortograficznymi:P
mowilam wczesniej zakonczmy ten temat!, wkurwia mnie to juz. Kto tu jest przygłupem? ja i Karolina czy wy ?
nie czekam na odpowiedz i mysle ze jej nie bedzie! Pa

ocenił(a) film na 10
whatever_rock777

I bardzo dobrze żegnaj i dla twojej wiadomości nie jestem przygłupem tylko to ty nim jesteś! A co do agresywności to wiesz nie jestem taka! Ale ty niestety na mnie tak działasz! A błędy ortograficzne pozostaw z nami i sie ich nie czepiaj tylko patrz na swoje!

Jeszcze tylko jeden nam przygłup został!

karolinaaa_21_05

a to co kur. jest??
"PS
Nie karmić trolla. " ??

__KarLa__

Mała podpowiedź: Trolle to Wy :D
Nawet tego nie byłyście w stanie skumać? :>

whatever_rock777

http://pl.wikipedia.org/wiki/Trolling

Nie wytrzymałem ;)

__KarLa__

<a href="http://pl.wikipedia.org/wiki/Trolling">Trolling</a>
To jest link od Waszego ukochanego hellsing6661. On też już tu nie zajrzy, bo żyga na widok tej rozmowy. Ale mnie się nie pozbędziecie xD

whatever_rock777

Oż kurde, a jednak zajrzał :D Chyba lubi się śmiać :]
Film jest kiczowaty, ale baaardzo fajny, wciągający :)

whatever_rock777

Dlaczego mam wrażenie że Karolaa i Karolinaaa_14 to te same osoby ??

Victorez

Być może tak właśnie jest. A może trafiły się dwie takie na podobnym poziome. To pozostanie wieczną zagadką...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
__KarLa__

Ale bardzo proszę bez wulgaryzmów.
Jesteście przyjaciółkami? A więc wszystko jasne.
Powiedz mi proszę, co jest irytującego w naszych "tekstach"?
My Was rozumiemy, pragniemy tylko, abyście uszanowały zdanie innych i nie twierdziły, że ktoś jest głupi, bo podoba mu się kicz. Wam się nie podoba - ok, ale nie poniżajcie się i nie mówcie, że coś jest bez sensu, bo ujawniacie przez to swój faktyczny stan wiedzy, przy czym (zaznaczam) JA nie uważam, że jesteście głupie i tępe. Ten fakt sam się nasuwa.
My Was oceniamy i wyzywamy? To samo możnaby powiedzieć o Was.
Aha, wiecie jak to się mówi: "Dzwon głośny, bo w środku - pusty".
Pozdrawiam i życzę sukcesów na przyszłość :)

ocenił(a) film na 10
whatever_rock777

Jak widze to nie tylko my i nasi podworkowi koledzy mowia ze kicz to cos zlego patrzcie to znalazlam na filmie "gdyby jutra nie bylo"

katrina1230 5 września 2008 21:36 odpowiedz Hehehhe :) Zgadzam się z Tobą ... Mnie też te filmy po prostu... No jak dla mnie to nic w nich nie ma... Wieje nudą... Ale każdy ma swój gust, ja nie będę się sprzeczać... Raczej nie uważam, żeby bollywoodzkie kino było dla młodzieży :) Ja to oceniam jako hmm.. kicz? 2/10.

powiedziala ze to kicz i ocenila go na 2 a nie na 8 tak jak peccatum! i ona to po naszemu zrobila okej. Bo po waszemu to to jest nie normalne! I zdania nie znienie!

karolinaaa_21_05

Aha, zapomniałem napisać na ten temat: Fajnie, że zaczynasz szukać, ale ten argument, niestety, nie podważa tezy o tym, że kicz może się komuś podobać... Ale o tym usłyszysz dopiero w liceum na lekcjach wiedzy o kulturze. Chyba, że "nie było mnie na tej lekcji"...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
karolinaaa_21_05

Dziewczyno, jaka ty jesteś uboga umysłowo - nawet przestaliśmy się czepiać tych twoich wykrzykników, ale widzę, że ty po prostu prosisz się o komentarz, tak nachalnie wstawiając znak eksklamacji... I muszę nawiasem powiedzieć, że tylko czekam aż się rozkręcisz... :)

Ogry - LOL

hellsing6661

Wy nas rozumiecie? Ha dobreee!!
My zrozumiałyśmy wasze wyrzuty, wiemy co to kicz i że nie którym się on podoba.
Ale kłócimy się z wami tylko dlatego że ciągle szukacie zaczepki....
Mam już dosyć tego, wy cały czas macie odpowiedz na wszystko, nie przytakniecie człowiekowi nawet jak ma on racje a wy o tym wiecie.

__KarLa__

Tak, my Was rozumiemy i to doskonale.
Dziewczynko, nie musisz się powtarzać. Wiem, przyjęłaś do wiadomości, że kicz może się podobać i doskonale wiesz, co to właściwie jest ten cały kitsch. Mnie chodzi o to, że uważacie, iż to Wy macie rację, a nie Peccatum. Tylko o to mi chodzi, o nic więcej.
Nie szukamy też żadnej zaczepki, kto tu w ogóle mówi o kłótni?
Poza tym, czy to źle, jeśli człowiek ma na "wszystko" odpowiedź, tak jak Ty uważasz? Żeby Cię pocieszyć, od wielkiej mądrości dzielą mnie jeszcze całe lata świetlne.
Oprócz tego, żeby być dokładnym, nie, nie przytakniemy Ci dlatego choć wiemy, że masz rację, tylko dlatego, że wiemy, że jej nie masz. Jasne jak słońce, pogódź się z tym.
Zaczynam odniśić wrażenie, że zaczynacie kręcić :> Najpierw kicz, który się podoba był czymś bezsensownym, potem wiedziałyście, co to kicz, ale "u Was" się kicz przeważnie się nie podoba... To wszystko jest takie pogmatwane, że zaczyna mnie męczyć. Ale cóż, trzeba nieść "oświaty kaganiec", że tak sobie pozwolę brutalnie sprowadzić ów ważny cytat do jakże niskiego poziomy owej "dyskusji".

ocenił(a) film na 10
hellsing6661

"Aha, zapomniałem napisać na ten temat: Fajnie, że zaczynasz szukać, ale ten argument, niestety, nie podważa tezy o tym, że kicz może się komuś podobać... Ale o tym usłyszysz dopiero w liceum na lekcjach wiedzy o kulturze. Chyba, że "nie było mnie na tej lekcji"..."

"Dziewczyno, jaka ty jesteś uboga umysłowo - nawet przestaliśmy się czepiać tych twoich wykrzykników, ale widzę, że ty po prostu prosisz się o komentarz, tak nachalnie wstawiając znak eksklamacji... I muszę nawiasem powiedzieć, że tylko czekam aż się rozkręcisz... :)

Ogry - LOL"

I to jest wlasnie irytujace bo co to wogole jest? na "filozofa suniesz"? czy tylko chcesz sie popisac jaki ty niby "mądry"
A i jeszcze ze to brzmi jak jakies glupawe pouczenie i to wkurwia!, bo nawet nie wiesz czy ja jestem od ciebie starsza czy mlodsza bo moge miec nawet 33 lata a ze ty twierdzisz ze po moich komentarzach mam 13-16 to juz nie moja wina poprostu bujna wyobraznia toba dziala!

karolinaaa_21_05

A nawet jeśli "sunie na filozofa", jak Ty to bardzo poetycko ujęłaś, to co z tego? Przeszkadza? Nikt nie każe Ci odpowiadać na jego posty.
Tak tak, nie wiem ile masz lat. A jeśli jesteś starsza od nas, to ja bardzo współczuję Tobie i osobom w twoim otoczeniu.
A właściwie, czemu nam nie napiszesz, ile tak naprawdę masz lat? Obawiasz się czegoś? :>

karolinaaa_21_05

Koleżanka ma rację, ale pamiętaj, że to działa w obie strony - ty także nie wiesz ile ja mam lat. Poza tym, mogę być studentem filozofii, polonistyki, stomatologii, medycyny; mogę być kimkolwiek, a to nie zmieni faktu, że poziom moich wypowiedzi jest zupełnie inny niż twój. I nawet nie jest mi przykro, że jestem opryskliwy, i nieprzyjemny, ale kiedy ktoś, kto uważa się za polaka/polkę kaleczy w sposób tak jawny ojczysty język, to mam ochotę pozbawić go kilku części ciała...

peccatum

Podziwaim tych co z Karolinami sie kłucą. Musicie mieć silne nerwy ;)
Osobiscie irytują mnie dwie Karoliny. Rzucają się jak głupie z byle powodu bo tematu nie zrozumiały. Kicz może być fajny np.disco polo (nie znam nikogo kto nie tańczył do dsico polo).

Swoja drogą panienki uspokójcie sie. Złość piękności szkodzi :P.

Rose_Philips

Dzięki za wsparcie, dobrze jest wiedzieć, że są na tym świecie jeszcze normalni ludzie, bo przez tą rozmowę zatonęłam w jakimś dziwnym i absurdalnym świecie.
pozdrawiam :)

whatever_rock777

Ja wam powiem jedną rzecz, mianowicie:
Nie chce mi się już z wami bawić, bo wy ciągle pieprzycie głupoty.
mówiłam, w moim środowisku kicz jest dupny i głupi, w waszym nie, Spoko uszanuje to. Dodam tylko że my nie, nie zrozumiałyśmy tematu tylko odebrałyśmy go na swój sposób.!
Ja się już z wami żegnam bo moim zdaniem nie ma sensu prowadzić dalej naszej rozmowy, ja powiedziałam wszystko co miałam do powiedzenia. Jeżeli mnie nie zrozumieliście to wasz problem, powiem jeszcze że każdy może odebrać ten temat na swój sposób.
A teraz Narka wszystkim, bo nie mam zamiaru już tu nic pisać!

ŻEGNAM!!!

ocenił(a) film na 10
Rose_Philips

Jezeli uzazasz ze do nas trzeba miec nerwy to po co i ty sie tu udzielasz?
A i przepraszam bardzo ale my nie zucamy sie jak glupie tylko to akurat zrobilas ty!
A mi to wiesz wisi ze zlosc pieknosci szkodzi mam to w dupie i was wszystkich tez juz mnie z rownowagoi wyprowadziliscie, bo jak mozna wkurwiac nas i potem mowic ze my sie zocamy?!
A nie mowie ile mam lat bo co wam do tego ile ja mam lat? i nie obawiam sie niczego bo niby czego waszej glupiej reakcji(glupoty)? Zalosne!
I wiecie co ? jezeli do nas trzeba miec nerwy to po co wogole nam odpisujecie co? KURWISZONY! KURWA!

w dupe te forum cale se wsadzcie !!!!!!!!!!!

karolinaaa_21_05

Hmmmm... nie było mnie tu przez 3 dni, a tu taka dyskusja ciekawa.
No więc:
1. To był wątek o K3G i chciałyśmy się dowiedzieć z obiema Karolinami, dlaczego peccatum uważa, że ten film to kicz...
2. Boże, zróbcie sobie może jakieś dyktando czy sprawdzian, żeby sprawdzić wszystkie wasze zdolności do używania znaków interpunkcyjnych, synonimów, antonimów, metafor, porównań i wszystkich innych środków stylistycznych itd... Nie wiem po co się o to tutaj kłócicie!
3. Skoro hellsing6661 umiesz określać wiek ludzi po ich stylu wymowy, to zgadnij ile mam lat-sorry za głupie pytanie, ale z tego najbardziej mi się chciało śmiać, jak to wszystko czytałam :P

PS: pozdro dla Karolin, a i jeszcze niejaka Priya też się zastanawiała na początku, o co w tym kiczu chodzi :))

Proszę się nie wypowiadać na temat mojego języka :P

Madleen

Proszę, nie mówcie mi, że naprawdę nie widzicie w tym filmie nic kiczowatego. Porównajcie sobie dowolny film (np. "Take the lead" - tam też się tańczy, a jednak nie jest kiczowaty. A na pewno nie aż tak) z tym oto obrazem. Poza tym Peccatum powiedziała już, dlaczego uważa ten film za kiczotawy. Za argument podała min. przesadną grę aktorów. To Wam w zupełności powinno wystarczyć.
Co się tyczy punktu drugiego, to JA się nie kłócę, ja tylko zwracam uwagę. To już nie moja wina, że obie Karoliny nie potrafią z godnośćią przyjąć jakiejkolwiek krytyki, a ja uważam, że powinno się pielęgnować mowę ojczystą.
Jeśli chodzi o punkt trzeci, to kto powiedział, że on potrafi rozpoznawać wiek internauty po jego sposobie pisania? To, że Twoje koleżanki są niedostatecznie rozwinięte pod względem emocjonalnym może odgadnąć każdy debil (z szacunkiem dla Ciebie, która tego najwyraźniej nie dostrzegasz).
I nie musisz się martwić, że będziemy się czepiać Twojego "języka". Piszesz estetycznie i ośmielę się stwierdzić, że również poprawnie.
Obie Karoliny w moim mniemaniu zwyczajnie nie wytrzymały presji czy też ciśnienia. No cóż, ewolucja czasem płata nam takie figle ;)

ocenił(a) film na 10
whatever_rock777

co to wogole ma być?:
"są niedostatecznie rozwinięte pod względem emocjonalnym może odgadnąć każdy debil (z szacunkiem dla Ciebie, która tego najwyraźniej nie dostrzegasz)."
Czy ty w koncu z nas zejdziesz i o co wam chodzi z tymi błędami w komentarzach każdemu sie może zdarzyc!
A ja mam takie wrażenie ze jeżeli madleen wypowiedziała sie na ten oto temat bardzo spokojnie w przeciwieństwie do nas (bo my już tu z nimi nie wyrabiamy(z wami)) to już chcecie sie podlizać żeby zeszła na wasza stronę czyż nie? cóż zrobi jak będzie uważała ja wcale nie mam na to żadnego wpływu ale tylko mi tak sie zdaje po tych waszych komentarzach do Madleen.
I to wszystko jak na razie na ten temat do póki któreś z was sie znowu nie odezwie!(wykluczam madleen bo ona mi tu wcale nie robi na złość).

dzięki za pozdro madleen i wzajemnie !:*

karolinaaa_21_05

Że niby MY się chcemy podlizać? Niby komu? Osobie, której nawet nie znamy, nigdy jej nie widziałyśmy? No błagam...
To, że do niej zwracamy się grzeczniej niż do Ciebie, nie oznacza, że chcemy zyskać sobie jej przychylność, oznacza to tylko tyle, że ją szanujemy, tak jak ona (na razie) szanuje nas. Zresztą, do Ciebie też mam jako taki szacunek, co można stwierdzić po tym, że piszę "Was", "Tobie" itd. wielką literą. Czego nie mogę powiedzieć o Tobie, ale Ty pewnie nie masz do mnie szacunku. Zresztą, nie oczekuję go od Ciebie.
Ech, gdybyś tylko zechciała i zaczęła pisać normalnie (tj. poprawnie, mniej emocjonalnie i podawała jakieś argumenty na poziomie) to bym w ogóle się Ciebie nie czepiała. Może trudno będzie Tobie w to uwierzyć, ale nie odwiedzam tego forum tylko po to, aby się z kimś kłócić, tylko żeby prowadzić normalną rozmowę, wymieniać poglądy, argumenty, rozmawiać na temat filmów.
Ale co to może Was obchodzić, tak się szczerze zastanawiam...

Madleen

@madleen27:
Cieszę się, że przynajmniej ktoś poza nami dba tutaj o kulturę języka. I faktycznie, whatever-rock777 ma rację; tu nie chodzi o to, ile masz lat - tylko o poziom rozwoju. Ty w przeciwieństwie do koleżanek, nie strzępisz języka zbędnymi komentarzami i wulgaryzmami. Nie bądźmy także tak szczegółowi, jednak Twój styl pisania, a styl pisania Twoich koleżanek odbiegają od siebie; nie da się tego ukryć. Ponadto, pozwolę sobie zasugerować, że cyfry przy loginach nie są umieszczane przypadkowo - jako że je widzę i potrafię porównać z poziomem dyskusji, to nasuwa mi się jednoznaczne skojarzenie.

@kicz:
Uważam, że kicz to pojęcie subiektywne. Dlatego tak "burzę" o to, że Karoliny obrażają wszystkich, kto tylko spróbuje odezwać się inaczej niż myślą.

Pozdrawiam madleen27 - za język i komunikatywność (wybacz z tym językiem, nie mogłem się powstrzymać )