Ale mino tego całego przerysowania, przesadniej gry aktorów, oglądałam go już dwa razy.:) I spokojnie daję mu 8/10
mówisz że jest kiczowaty a oceniasz go na 8 ?
jak ci sie nie podobał to po jaką holerę oglądałaś go 2 razy..?
Jezeli jest on twoim zdaniem kiczowaty to tak jak powiedziala to karola13/14 po jaka .. go ogladalas? a tak wogole to niewiadomo o co ci chodzi bo ocenilas go az na 8 a powinnas zrobic troszku inaczej jezeli ci sie nie podobal. No, ja go ocenilam na 10 bo mi sie podoba ale ciebie to musze przyznac szczerze ze nie czaje! bo glupia jestes.
no tak jakieś małolaty będą mnie wyzywać od głupich :D nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi...to ci rozjaśnię kicz też jest czasem fajny !!!!!! :) a tym przypadku tak właśnie jest. a wracając do ciebie to chyba lubisz sobie wyzywać ludzi w necie....... nie komentuję tego bo nie chce zniżać się do twojego niskiego poziomu intelektualnego:)
weż sie odczep.! Powiedziałyśmy prawdę..! Mówisz że to kicz pomimo tego że ci się podobał....! to nie jest normalne!!
i nie mów na nas Małolaty bo to że przy imieniu pisze jakaś liczba nie znaczy że mamy tyle lat!!
tępa dziewczynko skoro nie rozumiesz że kicz też może być fajny to się lecz, i przeczytaj o niewiarygodnej dawce kiczu w recenzji powyżej.....
ty "filozofko" po jakiego h*** założyłaś ten temat?
bo mi sie zdaje ze po to aby ktoś mógł wyrazić swoja opinie czyż nie?
no wiec teraz czytaj jakie kto ma zdanie na ten temat! a nie od razu tu sie ciskasz, a i jeszcze jedno to ty powinnaś sie leczyć bo chyba coś za dużo tego przeczytałaś to co mi czy tam Karolinie kazałaś przeczytać hehe
"filozofka" ja cie kręcę hehehe
Kochana peccatum (czy jak tam Cię zwą) też Cie nie rozumiem...
Wyjaśnij może jakos jaśniej dlaczego ten film Ci sie podobał-albo i nie, a nie o jakimś kiczu mówisz :P
a co nie wolno mi??? póki co to wolny kraj.... bronisz mi zakładać tematu..?? i nie unoś się tak malutka po jeszcze za wcześnie posiwiejesz..:P
No ej.. Nie wiesz przecież w jakim wieku jest dziewczyna (wg ciebie malutka), a takie głupoty gadasz...
Właśnie troche to ty przesadzasz!!
Nikt ci nie broni zakładać tematu,
ale.... ten twój jest troche bez sensu...!!
i Jeszcze jedno Najczęściej jak ludzie mówią że coś jest kiczem to to im się nie podobało..... Stąd nasza Reakcja na ten temat !
Więc droga peccatum nie ciskaj sie tak bo to ci zaszkodzi....
I na Drugi raz się zastanów co piszesz o czym piszesz i czy ci się to podoba!
No, nieźle się tu kłócicie :D
Co do filmu - bardzo mi się podobał, dałam mu 8 :D
A co do tej kłótni - autorka tematu zaprzecza sama sobie, ja nie pojmuję jak "kicz" może byc fajny... I jeszcze na 8 ocenic xD
No właśnie o to samo nam chodzi :)
Nie wiem dlaczego peccatum twierdzi, że pomimo "kiczu" ten film jej się podobał (?)....
No właśnie poccatum tylko o to nam chodzi.
Mówisz ze to kicz a tak wysoko oceniasz i mówisz ze ci sie podoba nie sadzisz ze to bez sensu, a i jeżeli pisze (karolinaaa_14) to nie znaczy ze mam tyle lat!!! tak samo ja bym mogla powiedzieć ze masz góra 10 lat bo takie głupoty piszesz i nie ma cyferki przy twoim nicku, naprawdę zastanów sie co piszesz. Tak jak ci tu radzą wszyscy.
No Dziewczyny, ja czekam teraz na odpowiedz naszej drogiej peccatum....
Z czym tym razem do Nas Wybije ?? jestem ciekawa! POzdroo :)
hah ja też jestem ciekawa... na pewno znowu powie "że po prostu mimo tego, że jest kiczowaty, to jej się bardzo podobał"...
Ac ja jestem ciekawa dlaczego peccatum uważasz, że K3G jest kiczowate, hmmm? PS.. a ja na pewno nie mam 27 lat :)
Nom dziewczyny ja tez jestem bardzo ciekawa...
na pewno powie tak jak powiedziała madleen27.
Wiecie co mnie jeszcze ciekawi to cale przerysowanie i przesadna gra aktorów ciekawe co ona przez to chciała powiedzieć? mi sie tam podobało i nic takiego jak ona nie zauważyłam a wy?
pozdro ;*
Tak... To był mój pierwszy film z Bollywood i mimo, że widziałam już dużo lepszych filmów (oczywiście Bolly, np:KANK, DON, VEER-ZAARA itd....), to ten film mogłabym oglądac całymi dniami.... Między innymi dlatego, że gra tam moja ulubiona para aktorska (SRK&KAJOL), jest piękny, kolorowy, bajeczny (tak sie zastanawiam, czy peccatum czasami nie uważa, że to jest właśnie ten kicz???), wzruszający, świetna muzyka i co tu dużo gadac jest po prostu zajefajny! :P Pozdrawiam Karoliny :D
K3G Był moim 3 filmem Bolly, ale też bardzo mi się podobał i mogła bym oglądać go cały czas....... Czekam na odpowiedz peccatum, chce wiedziec co uaważa za ten kicz, może to co właśnie powiedziałaś.....
Dzięki za Pozdrowionka i Nawzajem :)
Pewnie jej się znudziło...
Albo sobie tak tutaj zagląda i sobie myśli "ale z nich (tzn. z nas)idiotki"... Heh lub zastanawia sie jak nam wytłumaczyc w czym przejawia "kicz" w K3G ;P
Haha, czyżbym tylko ja Cię rozumiała, droga Autorko Tematu? :D
Kiczowata jest historia, choć wciągająca, coś tam się śpiewa, coś niecoś tańczy - to też jest kiczowate, a jednak się podoba.
PS. Ja, na miejscu autorki też dałabym sobie spokój z odpisywaniem na takie odpowiedzi... Z całym szacunkiem dla userów...
No nie wiem xD Kicz a jednak się podoba!?
Ludzie wy naprawdę dziwni jesteście...xD
Jak można nazwać kiczem coś co ci się podoba?
Nie chcę nikogo urazić, ale to dziwne.
Mnie film się podobał, i nie uważam go za kicz..... POzdro :>
Czyżby przyjaciółka sie odezwała naszej drogiej poccatum?
dla mnie tez jest to dziwne bo jeżeli film sie podoba to cały i sie nie wybredza ze "a to to mi sie nie podobało a to to a to tez mogło by być inne ale film był fajny.." to jest jeden wielki bez sens <<<<CHORE>>>>>
pozdro tym co sie ze mną zgadzają! :)
Nie, nie jestem przyjaciółką Waszej Drogiej Poccatum. Nawet jej nie znam. Poza tym, Wy nadinterpretowujecie. Nie powiedziałam, że "to mi się nie podoba a to mogłoby być inne... itd." Powiedziałam, że to jest kiczowate. Kicz, moje drogie, nie zawsze jest czymś złym. Oznacza tylko tyle, że coś jest tanie (to chyba rozumiecie?). To tak jak z ciuchami (ten przykład wydaje mi się adekwatny do Waszego poziomu). Jeżeli jest jakaś tania bluzka, z jakimś dziwnym obrazkiem czy jakimś dziwnym kwiatkiem, nie oznacza to, że nie może się podobać... Z tym filmem jest podobnie. Jeśli tego nie zrozumiecie, albo będziecie obstawały przy swoim "wasze rozumowanie jest głupie, dziwne i chore" to bardzo, ale to bardzo Wam współczuję...
Nasze rozumowanie jest "rozumowanie jest głupie, dziwne i chore" ??
Poprostu chodzi nam o to że najczęściej jak ludzie mówią że coś jest kiczem to to im się nie Podoba!!
Wiem co oznacza kicz, nie musisz tego tłumaczyć, ale przykład z bluzką nie był raczej zbyt dobry.....bo ja nie widzę tu porównania do filmu K3G
POzdro Tym którzy są po mojej stronie :)
Słodki Jezu, dlaczego ja muszę przez to przechodzić?
1)Jeśli wiesz, co znaczy kicz, to pewnie wiesz też, że może się on podobać. Nie sugeruj się tym, że większośc mówi "tak a nie inaczej"... Choć z drugiej strony mam poważne wątpliwości, aby wierzyć w poziom Twojej rzeczywistej wiedzy.
2) Przykład bluzki był próbą ukazania Ci, że kicz może się podobać. Nie miał żadnego, ale to żadnego odniesienia do tego konkretnego filmu.
3)"wasze rozumowanie jest głupie, dziwne i chore" był (po części) cytatem, zlepkiem wszystkich Waszych wypowiedzi. Nie było tu żadnej pomyłki.
(nie wiem, czy jest sens kogoś to jeszcze pozdrawiać...)
Ja Poprostu mówię że to bez sensu, Kicz ale się podoba..!
Nie komentuj i nie zastanawiaj się nad moim czy innych poziomem wiedzy,
Bo ty powinnaś sie poważnie zastanowić nad swoim..!
PS:Chodziło mi że ja się pomyliłam bo napisałam zle jedno zdanie w komntarzu, a ty mnie poprostu nie skumałaś i wielką afere robisz.!
Po pierwsze, nie krzycz. Panuj nad emocjami.
A ja Ci mówię, że to nie jest bez sensu. Zresztą, nie będę się wysilać, od wpajania wiedzy są nauczyciele, a nie Bogu ducha winni ludzie.
A co do Twojego PS - dziewczynko, nikt tu nie robi afery. To poprostu Ty nadużywasz wykrzykników, to wszystko.
Jeśli chozi o czyjkolwiek poziom wiedzy... No cóż, to Ty się błaźnisz.
Niech łaska Pana spłynie na Ciebie i sprawi, że przestaniesz być taka tępa. Amen.
Nie no, takie komentarze pozbawiają człowieka jakich kolwiek słów...
Znowu mnie nie zrozumiałaś, jak nie umiesz czytać ze zrozumieniem, jak masz problem z rozumieniem ludzi, to czytaj tekst tyle razy aż go zrozumiesz....
<co do wykrzykników bedę ich pisała tyle ile mi się bedzie chciałoo>
a ten tekst na końcu to co?? xD na zakonnice idziesz..? xD "Amen"
Wiesz, że tak możemy w kółko? Ty mnie nie zrozumiałaś, a ja Ciebie (podobno. Może wytłumaczysz mi, czego nie zrozumiałam?). Więc lepiej skończmy tę żenującą "rozmowę".
Co się tyczy mojego teksty na końcu, była to zwyczajna prośba do Najwyższego aby sprawił, żeby tacy ludzie jak Ty rodzili się znacznie rzadziej. Jeśli Najwyższy istnieje, bo czytając twoje wypowiedzi zaczynam w to wątpić.
Jak już wcześniej napisałam, brak slów.
Chyba skończę te pisanie na tym forum. Wiem że to możemy w koło i to samo pisać....., ale powiem ci że tacy ludzie jak ty nie dorastają do pięt takim ludziom jak ja, Karolina i Madlen.... i to my powinnyśmy się Modlić do Boga aby takich jak wy się rodziło (wyklówało) jak naj mniej!
Ty ty jak ci tam whatever-rock777? wiec wystarczyło że nie było mnie na tym forum 1 dzień a ty już takie głupoty zdażyŁas napisać nie no bardzo nie ładnie jak na tak głupią dziewczynke!(ja też będę używać wykrzykników!) A na ciebie to już naprawde brak słów postaram się do ciebie dotrzeć w punktach bo to nie my lecz ty masz bardzo niski poziom:
1.Kicz- my rozumiemy co to jest nawet z tego co widzę to lepiej niż ty.
2.Bluzka to nie jest za dobry przykład ...ale no tak kto taki jak ty napisze coś dobrego.
3.Bluzka może sie nie podobac ale żeby była kiczem to sie zastanowie...i ci też bym radziła sie zastanowić.
4.A i prosze jak masz chęć sie modlić to stworz do tego inny temat to może sie przyłączymy bo tu to nie o paciesz chodzi tylko o film!
5.A i prosze bez takich wyrażeń jak "jesteś tępa czy coś " bo .... no .!!!
POZDRO DLA KAROLINY I MADLEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak tak czytam ten temat to przypominam sobie czemu dalam sobie spokoj z pisaniem na filmweb :> bo tutaj nie docieraja do ludzi najprostsze informacje. Po co sie strzepisz, nie widzisz ze piszesz z dziecmi. Film jest kiczowaty jak cholera, gra aktorska egzaltowana i przesadna, i kazdy kto obejrzal wiecej niz jeden ambitny film w swoim zyciu dobrze o tym wie. Ja tez lubie ten film pomimo tego calego kiczu, bo taka jest specyfika kina bollywoodzkiego. Pozdrawiam :)
Dokładnie, dokładnie. Słowo kicz po prostu nie musi być obraźliwe, ale cóż, nie każdy jest w stanie to pojąć, zbyt rozbudowane :]
Ostatnio dochodze do przekonania, że przy rejestracji na filmwebie powinien być jakiś test na inteligencje po którym dostawałoby się pozwolenie na wypowiadanie się na forum ;))
Pozdrawiam fanów kiczu ^^
ale nie no prosze bardzo smiej sie przeciesz masz niski poziom inteligencji ciebie smieszy wszystko pff... "hahahaha"
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Właśnie!! :) Śmiej się! Twój poziom tempoty wymaga śmiania się!!!
Ile masz Procent w teście IQ ?? 0,05% ??
"hahaha: :P
Nie no karola podziwiam cie ze dalas jej te 0.05% bo ona nawet tyle nie ma!!
ona ma 0%
Przez moment przyglądałem się waszej dyskusji, i muszę powiedzieć, że obie "Karoleee" prezentują iście żałosny poziom intelektualny...
Skoro tak lubicie wyliczać to proszę (to pewnie do was dotrze[w co wątpię]):
1)Uderzyła mnie ignorancja dotycząca nicków - ludzie gdyby wam zmienili imię, to pewnie urwałybyście mu głowę albo nie wiem co.
2)Czy żadna z Was nie potrafi pojąć, że kicz może się podobać. Jeśli nie tego nie rozumiecie, to zapraszam na Wikipedię - i stosowne hasło.
3)Co do Karolek to muszę przyznać, że przypomniało mi się jedno powiedzenie. Idealne na tą okazję:
"Osoby używające więcej niż trzech wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości."
Terry Pratchett
PS(bo to już tradycja tutaj)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kicz
Dla zbyt leniwych, i tych co pierwszy raz spotykają się z czymś "bardziej inteligentnym" od siebie.
ty... ty sobie za dożo nie pozwalaj co ? nie jesteś z nami w temacie to spieprzaj a nie sie tu udzielasz!!!!! będę używała tych wykrzykników tyle ile mi sie podoba a jak ci sie nie podobają to na nie nie patrz!
widzę ze jeżeli patrzałeś co to KICZ to sam dokładnie nie wiedziałeś? hehe spadaj z stad! My czekamy na odp. poccatum a nie na kogoś innego wielcy mi "obrońcy" kurna.
(Poniosło mnie)
To tylko oznacza, że jesteś osobą, która przechodzi właśnie burzę hormonów. Posiadasz zatem 13-16 lat. Ponadto jesteś dziewczyną z Warszawy, więc nie dziwią mnie twoje głupie i bezczelne odzywki. I powiem Ci, że nie potrzebuję czytać definicji, skoro sam mogę je napisać. Ponadto, cała rozmowa jest zapisana więc każdy, nawet ja, może ją przeczytać i "być w temacie".
Niesamowite, ile można się dowiedzieć podczas rozmowy. :P
A dlaczego ma spieprzać? To otwarty temat i każdy może się tu udzielać.
Możesz używać sobie tylu wykrzykników, ile Ci się tylko podoba. On tylko napisał, o czym to świadczy :)
Hellsing6661 dał WAM ten link, abyście mogły dowiedzieć się coś niecoś o danym pojęciu.
Poza tym Poccatum się już do Was nie odezwie. I słusznie, po co ma sobie dziewczyna nerwy szarpać :P
I ostatnia sprawa - my nie jesteśmy obrońcami, my Was chcemy uświadomić. Chcemy Wam pokazać, jak bardzo się mylicie i jak bardzo ciasne są Wasze umysły...
Wiecie co jesteście żałośni najpierw żeby sie nie unosić i nie używać tylu wykrzykników a teraz "nikt ci nie broni" hehe.
A co do waszego linka to weszłam na niego żeby wam ulżyło i pisało że niektórzy uważają że kicz to coś fajnego a niektórzy uważają to za coś wspaniałego całego nie czytałam bo to strata czasu na takie coś. Wiec powiem ze to tutaj poccatum sie myli bo uważa to za kicz a my nie i to my mamy racje! Bo to wcale nie jest kiczem!
A jeżeli dla was jest to KICZEM to nie ma potrzeby aby obrażać tych ludzi którzy uważają to za coś wspaniałego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A i jeżeli nie jesteś "koleżanką" poccatum to skąd wiesz ze ona sie już do nas nie odezwie? heh Tak jak już wcześniej powiedziałam dla mnie wasze "rozmówki"są żałosne!
POZDRO DLA KAROLI I MADLEN!
Jak przyjemnie jest ignorować istnienie przecinka... Nikt nie wpaja ci, drogie dziecko, że ten film to kicz. Samo to słowo jest odniesieniem bardzo subiektywnym (słownik w ruch). Ponadto nie mogę zrozumieć, w jaki sposób zrobiłaś POCCATUM z PECCATORUM. Oba słowa nie mają wiele wspólnego, nawet znaczeniowo. Swoją drogą, nie trzeba być niczyim znajomym, żeby określić, czy ktoś się odezwie - skoro nie odzywała się dość długo, wątpliwym jest fakt, że napisze znowu.
Nie pozdrowię, bo to wygląda jak okrzyk faszystów.
Boże dzieci, powstańcie...
Przydałoby się, abyś używała czasem znaków interpunkcyjnych, to naprawdę nie jest niczym zły, gdy ktoś trzyma się zasad ortografii.
Skarbie, to nie nam ma ulżyć, a Tobie. Choć podobno głupota nie boli.
Poza tym, nie wiem, dlaczego Ty się tak wściekasz. Poccatum napisała, że to jest kicz, ale jej się podoba. To nie jest zła opinia, uznała w końcu ten film za dobry. Nie było przy tym żadnych błędów logicznych. To tylko Ty się doszukiwałaś dziury w całym.
Przy czym, to nie my, lecz Wy zaczęłyście całą tą awanturę.
A co do odpowiedzi Poccatum, to widzisz jakieś aktualne od niej wiadomości w tym temacie? Nie widzisz (no chyba, że widzisz, ale to by znaczyło, że coś z Tobą jest nie tak). Z tego też wnioskuję, że więcej się nie będzie udzielała, przynajmniej w tej debilnej (bądź co bądź) "rozmowie".