PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=235467}
5,0 237  ocen
5,0 10 1 237
3,0 2 krytyków
Crescendo
powrót do forum filmu Crescendo

Nawet biorąc pod uwagę czasy w których się ukazał, to te parę mocniejszych momentów zdecydowanie trafniej określić jako thriller.
Sam film jest średni, mało w nim głębokiego klimatu, fabuła jest lekko rozlazła. Co prawda pod koniec w końcu rusza na lepsze tory, przyspiesza i w ciekawy sposób się rozwiązuje, ale mimo wszystko to pozycja tylko dla fanów tego rodzaju kina. Jakiego? Brytolskiego, obiema nogami mocno stojącego w latach 60, choć parę scen przemocy oraz golizny to już raczej przejaw lat 70.
Nie dla wszystkich.
5+/10

ocenił(a) film na 10
Muszrom

Witam. Zgadzam się w zupełności z Tobą, film powinien być oznaczony jako thriller bo z horrorem ma mało wspólnego nawet jak na tamte lata. Ale obejrzałem go z dużym zainteresowaniem i mnie się podobał, chociaż w akcji jest trochę nieprawdopodobna oceniając go trzeba uwzględnić komu on się może podobać? Chyba osobom lubiących tzw. starsze filmy. Pod koniec lat 60-tych nastąpił zmierzch klasycznych horrorów osadzonych przeważnie w dziewiętnastym wieku i kręcono filmy osadzone w czasach współczesnych jak np. Horror w Dunwich[1970], bo tego widz już wymagał.

ocenił(a) film na 7
dariusz_1456

tak jak wyżej, jeśli masz ochotę na dość niezle przemyślany thriller, z niekiedy zaskakującymi elementami i całkiem niezłą atmosferą to warto to obejrzeć (TCM często go wyświetla)

sitrej

to jest czystej wody HORRRRRORRRRR, tak beznadziejnego filmu dawno nie widziałem.....

użytkownik usunięty
tisoc

Dokładnie. Nie wszystkie stare horrory czy tam muszą być lepsze od nowych i się podobać :) Mnie się nie podobało.