PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10013944}

Bękart

Bastarden
2023
7,5 25 tys. ocen
7,5 10 1 25055
7,4 54 krytyków
Bękart
powrót do forum filmu Bękart

Czego chcieć więcej? Brakuje mi takiego kina, gdzie jest ciekawa opowieść, losy bohaterów wzbudzają emocje, film ma coś do powiedzenia, a gra aktorska zachwyca. Chcę więcej.

ocenił(a) film na 10
Agatonik

Tak, to było piękne przeżycie. I gdzie taką marną diunę 2 porównywać do takiego arcydzieła...Nie godzi się. To właśnie dla takich filmów chodzę do kina.

ocenił(a) film na 8
ekwi

Diuna 2 też wspaniała

ocenił(a) film na 10
Agatonik

W żadnym calu i w najmniejszym stopniu. Przysypiałem na seansie 4d. Diuna 3 do obejrzenia tylko w tv za 4-5 lat na któreś święta.

ocenił(a) film na 8
Agatonik

Dobrze się to oglądało, ciekawa historia, dobrze opowiedziana, choć dla mnie w niektôrych momentach nieco ckliwa i przesłodzona. Ale jako całość naprawdę kawał solidnego europejskiego kina z genialnym Madsen Mikkelsenem. Film klimatem i tematyką nieco przypominający estońską produkcję "Prawda i sprawiedliwość" (Tõde ja õigus) z 2019 roku, która wywarła na mnie spore wrażenie. W przypadku "Bękarta" może nie było zachwytu, ale to z pewnością film godny polecenia.

ocenił(a) film na 8
Agatonik

Klasyczny motyw walki człowieka z systemem. Do tego dobry Mads i świetny De Schinkel.