Film bardzo dobrze ukazuje dla widza teorie zamachu:)) Mimo tego że brakuje teorii sztucznej mgły, którą osobiście najbardziej lubię:)) Wielu super specjalistów, doktorów i profesorów obwieszcza nam smutną "prawdę", niestety żaden z nich nie jest ekspertem od katastrof lotniczych lub od lotnictwa jako takiego. Bardzo ciekawa i podejrzana sprawa komisu który zniknął. Film także pokazuje że kierowcy rosyjskich autobusów widzą we mgle dużo lepiej niż Polscy piloci którzy nie widzieli nic. Oczywiście w filmie nie mogło zabraknąć mojej ulubionej postaci czyli eksperta od wszystkiego Pana Antoniego Macierewicza:))) Od razu dodam że nie jestem za PO ani za PIS ani za żadną partią polityczną ponieważ na wybory przestałem chodzić bo uważam że i tak nic się nie zmienia na lepsze. I taki dowcip na koniec : Polacy chcą poznać prawdę. Chcemy wiedzieć czy była jedna bomba czy dwie :))
Dodam jeszcze jedno ciekawe spostrzeżenie. Najpierw jeden "profesor" stwierdza, że dzisiejsza nauka pozwala zbadać jakie procesy oddziaływały na konkretny kawałek skały w erze jurajskiej (miliony lat temu). Kilka minut później słyszymy, że Rosjanie udostępniają nam określone szczątki do badań 2 lata po katastrofie, gdy jest już po ptakach, bo wszelkie substancje, które mogły oddziaływać na samolot, zdążyły już ulec rozkładowi.
to już jest manipulacja... oczywiste jest ten "profesor" tak zobrazował metody badawcze (gdyż wymienił kilka efektownych możliwości nauki a nie tylko jedną) aby uzmysłowić, iż są różnorakie możliwość zbadania wraku i wszelkiego rodzaju materiałów... trzeba być naiwnym aby myśleć, że na wraku leżącym pod gołym niebem (w rocznicę katastrofy dodatkowo umyty) zachowają się cząsteczki substancji w takim samych ilościach jak w kilka dni po katastrofie. Łatwiej sprowadzać wszystko do absurdu!
Może i po 2 latach cząstek nie ma w takich samych ilościach jak kilka dni po katastrofie. Ale jeśli nawet po milionach lat zachowują się jakieś tam ślady jakichś tam oddziaływań na skały, to tym bardziej po dwóch latach powinniśmy być w stanie stwierdzić, czy fragment samolotu był poddany działaniom środków wybuchowych - choćby Rosjanie przez całe 2 lata szorowali wrak. Ale nie, trzeba się do czegoś przyczepić, więc się przyczepiamy. Najpierw przyczepiamy się do tego, że nie mieliśmy dostępu do wraku (a przecież nawet po milionach lat możnaby stwierdzić to i tamto...), a potem czepiamy się, że dostęp do wraku dostaliśmy po dwóch latach, gdy było już "po zawodach". Najpierw czepiamy się tego, że niedługo po katastrofie każdy mógł sobie wejść na teren katastrofy (swoją drogą, gdyby Rosjanie chcieli ukryć rzekomy zamach, to chyba by na to nie pozwolili, nie sądzisz?), potem krytykujemy, że jacyś strażnicy chronią dostępu do miejsca, gdzie "spoczywa" wrak. Itd, itp. Po prostu autorzy czepiają się wszystkiego, co tylko się da, nie zauważając przy tym, że sami sobie zaprzeczają na przestrzeni kilku minut.
Tak w ogóle, to fajnie ktoś podsumował ten film na innym forum: "Według Pani Anity Gargas, przyczyną katastrofy było to co zdarzyło się po katastrofie."
a przeczytawszy ponownie całą dyskusję to stwierdzam, że niektórzy z wyżej obecnych gotowi są uwierzyć, że Jan Paweł II sam do siebie strzelał, no bo przecież jaki poprzednicy putina mieliby w tym cel. rosja to przecież taki pokojowy, przyjazny kraj..
a syberia i masowe wywózki na nią Polaków to tak na prawdę wyjazdy na wczasy, Katyń to wymysł Kaczyńskiego, Piłsudski 1920 roku cudem obronił się przed wschodnią miłością a rozbiory... hmmm Polska sama się rozebrała
Teoria spiskowa dziejów .. Niedługo widząc rosjanina na ulicy to będziemy uciekać bo jeszcze nas złapie i na syberię wywiezie. Ludzie puknijcie się w głowę. Niektórzy żyją w jakiejś paranoi. Pewnie w chacie kolego to masz cały pokój zapasów jedzenia i komplet masek gazowych dla rodziny na wypadek ataku Rosjan co ? A jak czytasz gazetę lub oglądasz telewizję to pewnie właściciela owej stacji sprawdzasz 5 pokoleń wstecz? Żeby nie wyszło że wrogie media popierasz. Moim zdaniem katastrofa smoleńska to wielka tragedia z której ludzie zrobili komedie bo inaczej tego co się dzieje nazwać nie można. To już po prostu jest śmieszne. Eksperci pokroju Antoniego Macierewicza, przecież to żart. Takie komisje badania wypadków to ja sobie mogę z kolegami z pracy założyć. Dodam jak wyżej że nie jestem wyborcą PO ani Pis ani żadnej innej partii politycznej, bo zaraz się zacznie wyzywanie od Popaprańców i innych TuskVisionów:) A tak swoją drogą to w tym wypadku zginęli ludzie z różnych partii politycznych ale oczywiście część "mądrych" o tym zapomina
:-) nie mam paranoi, zapasów, masek itd
o sprawdzaniu 5 pokoleń wstecz też nie ma co ironizować - a sądząc po tonie wypowiedzi nie ma co nawet dyskutować. Acz jest to zasadne po pierwsze przez interesowność tych mediów a po drugie przez to, że nie można przejść obojętnie wobec tego iż ojciec Aarona Szechtera vel Michnika był zbrodniarzem, wydającym dziesiątki wyroków śmierci. Nie działo się to w prehistorii tylko ok.60 lat temu. Może i Twoja rodzina na tym ucierpiała. A na pewno ucierpiała Twoja ojczyzna bo wymordowano wielu wybitnych Polaków..
Tego typu przykłady można by mnożyć. Można by referować o różnych mediach w Polsce i na Świecie, o ich stronniczości i bezstronności, o wpływach na kształtowanie społeczeństw poprzez kształtowanie przekazu informacji itd itd itd
TYLKO NIE JEST TO MIEJSCE NA TEGO TYPU DYSKUSJE, NIC ONE NIE DAJĄ BO CÓŻ MOGĄ DAĆ SKORO OD WSZYSTKIEGO MOŻESZ POWOŁAĆ SOBIE Z KOLEGAMI Z PRACY KOMISJĘ ZŁOŻONĄ Z PROFESORÓW I DOKTORÓW...
Jeden drugiego utwierdza we wszechwiedzy i później powstają takie posty jak m.in. powyższy ;-)
P.S. Załóżcie partie..
Kto był tatą tego, a kto był tamtego. Właśnie tak to wygląda u ludzi Twojego pokroju. Zresztą nie mogę zrozumieć skąd ta nienawiść do żydów ?? Zrobili kiedyś coś Tobie ?? A te Twoje komisje na odległość to każdy idiota może założyć bo tak to wygląda. Badanie katastrofy na odległość i z materiałów przedstawionych w mediach. A tak poza tym każda telewizja jest chłopie stronnicza a najbardziej stronnicza jest ta Twoja (przypuszczam po wypowiedzi) TV TRWAM i tym podobne Pulsy co puszczają tego rodzaju stronnicze (propagandowe) materiały. Jeden z drugim obejrzy i już zamach, bomba, Gazeta Wyborcza, Żydzi, Tvn, Tusk i Putin. Już przed tym jak twój guru Antoni M. zaczął pracę ze swoją komisją wiadomo było jakie będą jej wyniki. A tak na marginesie to wszędzie się znajdą oszołomy nawet wśród profesorów jak widać. Z resztą żaden z nich nie był specjalistą od lotnictwa lub katastrof więc to po prostu jest komiczne. To tak samo jakby zatrudnić profesora z anglistyki żeby badał wypadki drogowe. Pozdrawiam
O ekspertach:
Jak WSI24 zaprasza redaktorów magazynów lotniczych jako ekspertów (np ze "Skrzydlatej Polski) to jest wszystko okej ale np Wiesław Binienda doktor inżynierii mechanicznej, profesor, wykładowca i dziekana] Wydziału Inżynierii Cywilnej (Department of Civil Engineering) w Kolegium Inżynierii (College of Engineering) University of Akron w Akron w stanie Ohio w Stanach Zjednoczonych to już jest oszołom i komik - kim jesteś aby takie werdykty wydawać...
O stronniczości (a interesach):
Cieszy mnie, że zdołałeś zauważyć, iż wszystko jest stronnicze - zgadzam się. Tylko, że np do mnie przemawia stronniczość bezinteresowna (ew. interesowna na dobro ludzkie). Przykładem jest Kościół katolicki a np sprawa in vitro. Kościół nic na tym nie zyskuje, a traci wiernych ktorzy nie zgadzaja sie z tym poglądem i traci $ gdyż gdyby został wysłuchany to nienarodzone dziecko = brak chrztu, komunii, ślubu, pogrzebu itd. Ale (przynajmniej w mojej ocenie) zyskuje wiarygodność. I w podobnym tonie można odbierać np Tv Trwam. Ona nikomu nie zaszkodzi tak jak krzyż w sejmie nie przeszkodził Palikotowi "nawrócić" się na ateizm. Natomiast można by wymienić setki spraw w świecie nas otaczającym gdzie stronniczość i interesowność niszczą dobro wspólne, niszczą Polskę i Polaków. Od błahych spraw (lekarze przypisujący leki firm najlepiej lobbujących-wynagradzających) po sprawy państwowe (ustawy pisane na zamówienie pod znajomych biznesmenów). I tak też jest z mediami m.in. gw, tvn. Ich stronniczość jest zła bo wynika z chęci zysku, zarobku , z deprawowania ludzi pod hasłami wolności. Dla tych mediów nie liczą się fakty, nie liczy się obiektywna prawda tylko ustalone fakty i ustalona prawda.
O Żydach:
Pochlebia mi, że tak mnie wysoko oceniasz sądząc, że w paru zdaniach wyjaśnię głęboko zakorzeniony problem żydowskości.. :-) o tym napisano setki książek (polecam zwłaszcza Michalkiewicza). To jest temat rzeka i raczej nie na to miejsce. Dodam tylko, że żydzi w znacznym stopniu szkodzili Polsce zarówno przed II wojna jak i po niej. Oni tworzyli (w bestialski sposób) komunizm w powojennej Polsce. I oni wraz z byłymi agentami wybielonymi wskutek braku ustawy lustracyjnej wciąż niewyobrażalnie szkodzą Polsce.
Polecam:
przeczytaj ten tekst - zapis wykładu wybitnego autorytetu od spraw dialogu Polsko-Żydowskiego - http://www.jezierski.pl/strona.htm?id=770
zajmie Ci to 25min. A polecam bezinteresownie :) ja nic na tym nie zyskam a Ty na tym nie stracisz.
A na koniec:
zaczeliśmy dyskusję od filmu Anatomia Upadku wiec zdanie na koniec o tym filmie. Nie twierdzę i nigdy nie stwierdziłem, że wyjaśnia on całą tą sprawę. Nigdy nie stweirdziłem też ze na 100% był zamach. Film jest dobry bo pomimo takich skandalicznie szczątkowych informacji o tej katastrofie, nawet pośród biegłych ze strony rzadowej a już wybitnie szczątkowych ze stron pozarządowych zadaje on wiele pytań "dlaczego".
Więc pozwolę sobię i ja zadać jedno pytanie 'dlaczego' oraz jako że jest to forum filmowe to zakończę cytatem z "Misia". Otóż DLACZEGO (może dasz radę odpowiedzieć) marszałek Komorowski w dniu 10.IV.2010 31minut po stwierdzeniu zgonu, a 90min po nieszczęśliwym lądowaniu Tupolewa zameldował się w Pałacu Prezydenckim skąd pobrał tajne dokumenty których treść ujawniała jego konfidencką, ubecką, zdradziecką przeszłość ? Zapewne "przechodził akurat tamtędy, z tragarzami".
Wymień jednego specjalistę od LOTNICTWA. Bo ja w tej śmiesznej komisji żadnego nie znalazłem. Tak jak wcześniej pisałem o sprawdzaniu 5 pokoleń to Ty sprawdzasz tylko 2 wstecz. Brawo Kolego. I masz chłopie serio jakiś problem z żydami. A informacje jakby Komorowski zabierał jakieś tajne teki w dniu 10 kwietnia nie posiadam. W sumie to jednak nie mogły być jakieś super tajne jak zwykli zjadacze chleba mówią o nich na filmwebie :)) Ale to wiadomość pewnie podała tylko TV TRWAM i ojciec prezes więc ja o niej nie słyszałem.
:)
o tym, że dzień przed katastrofą smoleńską na wojskowym Okęciu został wyłączony system bezpieczeństwa, co tłumaczono bliżej nie sprecyzowaną konserwacją też pewnie ci nie wiadomo.. Gw i media iti postanowiły przemilczec taki "malo istotny" szczegól dając dowód kreowania przez siebie "prawdy" w skutek czego duza czesc społeczenstwa zyje w niewiedzy. No bo nie bylo w gw i tvn wiec widocznie się nie wydarzyło :) A konsekwencje wyłączenia tych systemow byly takie ze kazdy mogl bez przepustek wejsc gdzie chcial i z czym chciał (np do hangarów z samolotami)
Wysil się chociaż i ten jeden szczegol sobie sprawdz!
Bo zapewne zbyt duzo wymagałem proszac o przeczytanie konferencji o żydowskości - lepiej zby to ironia lub powiedziec jak Van_21 --> to pewnie niezle gowno
Odniosę się do tej i poprzedniej wypowiedzi, a mianowicie, link wygasł.
Co do teorii zamachu to pada pytanie kto wybrał czas i miejsce zamachu? Czy nie był to spóźniony Kaczyński? Pamiętam jeszcze jak chwilę przed mówiono, że prezydent rezygnuje z lotniska w Mińsku czy Moskwie, więc zamach zaplanowany od wielu miesięcy.
O stronniczości (a interesach): mówisz, że Kościół nie zyskuje na sprzeciwie wobec in vitro, ale czy nie sprzeciwiał się teorii heliocentrycznej? Czy straciłby tak wiele jakby rzekł, że mogą się mylić? Czy w takim razie można mówić, że skoro nie widzimy interesu w danym działaniu oznacza to uczciwość?
Mówiąc o Bronisławie Komorowskim to dlaczego ta jego ubecka przeszłość (powinieneś być raczej zadowolony z przeszłości jego ojca, chociaż uważam, że nie można wyrokować według rodziców, a tym bardziej jego dziadków, bo od tego kim jest dziecko decyduje zaleznie od teorii geny po czesci lub samo tylko wychowanie, a czy w wychowaniu główną rolę odgrywał ojciec, matka, wujek, czy kolega ze szkolnej ławki to powinniśmy zostawić psychologom, ale wracając do tematu) to dlaczego nie została ona odkryta od razu i nie znalazł się na liście Macierewicza, a skoro te dokumenty były w Pałacu Prezydenckim jak się tam znalazły i kiedy miały być opublikowane?
Kolejnym pytaniem jest dlaczego Macierewicz będąc niedaleko miejsca katastrofy nie ruszył by badać przyczyn na świeżo i nie domniemywać teraz o 3 osobach w szpitalu z ktorymi nie wiadomo co się stało tylko by powiedział co widział.
Odnosząc się do filmu to nie jest zbyt obiektywny, raczej jest takim materiałem propagandowym, który ma uzasadnić daną tezę Macierewicza stąd 2 różne teorie i 2 różne filmy mowa tu o 10.04.10, http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,13713757,Wybuch__czy_sztuczna_mg la__Jak_zmienia_zdanie_Anita.html#BoxSlotIIMT czekam wręcz z utęsknieniem jak Nikołaj Bodin w 3 filmie z trylogii powie, że widział 3 osoby wywożone do szpitala. Mam nadzieję, że pochylisz się nad moim pytaniem, bo lubię zawsze poznać zdanie drugiej strony, a artykuły nie zawsze oddają wrażenia społeczne. Z góry dzięki.
Dziękuję za post i przepraszam za brak odpowiedzi.
Chyba wyczerpałem się już przy poprzednich wpisach ;-)
Pozdrawiam
Rozumiem, bo przeglądałem dyskusję i nie wyjaśniałeś podanych kwestii, ale nie ma problemu.
Też pozdrawiam i głowy już nie zawracam.
.. zwyczajnie jak czytam: "pamiętam mówiono" - to dochodze do wniosku ze nie ma sensu dyskutować. Skąd pamiętasz, gdzie mówiono ? Odpowiedź: w mediach głównego nurtu. Mówiono tez ze pol samolotu była pijana, ze gen. Błasik był w kokpicie, że J. Kaczyński dzwonił i naciskał na lądowanie.... Różne rzeczy mówiono ale gdy okazywało się, że generał nie miał we krwi alkoholu, że Kaczyńscy rozmawiali o zdrowiu matki a opóźniony lot był z przyczyn technicznych to już równie intensywnie nie "odkręcano" tych rewelacji. I na tej właśnie podstawie mogę twierdzi, że media manipulują prawdą i poglądami ludzi, którzy swoją wiedzę opierają na tym co usłyszą w ITA, GW itp
"zwyczajnie jak czytam: "pamiętam mówiono" - to dochodze do wniosku ze nie ma sensu dyskutować. Skąd pamiętasz, gdzie mówiono ? Odpowiedź: w mediach głównego nurtu" czyli główne media kłamią za to te, które nie są popularne zawsze są trafne? Idąc tą drogą skoro media głównego nurtu mówią o rezygnacji z lotnisk w Mińsku i Smoleńsku przed tragedią to znaczy, że dziennikarze TVP, Polsatu, TVNu i kilku serwisów internetowych też byli zamieszani w domniemany zamach i są na usługach władzy? Czyli w takim razie każde media, które nie są głównego nurtu mówią prawdę? Skąd w takim razie pewność, że zarówno te jak i tamte media nie kłamią?
"Mówiono tez ze pol samolotu była pijana" bo media same badają katastrofę, to są przytoczone czyjeś słowa w postaci wywiadu, podobnie mógłbym mówić, że media same nie wiedzą co mówią, bo raz przytaczają teorię o uderzenie w brzozę, a drugą o serii wybuchów w powietrzu, a trzecią o błędzie wieży kontroli lotów. Media już po katastrofie przedstawiły już chyba wszystkie prawdopodobne i nieprawdopodobne teorie na ten temat, a czasem nawet w poszukiwaniu sensacji jak choćby przytaczając teorię o tym, że przeżyły 3 osoby. Natomiast, gdzie jest sensacja w locie prezydenta, który chce zdążyć na uroczystości za wszelką cenę?(W momencie gdy informacja o tragedii dotarła do Katynia wszyscy już czekali). Wydaje mi się jednak, że tylko strąciłeś pierwsze zdanie mojej wypowiedzi, a resztę uznałeś za bzdurę jedynie ze względu na to, że prosi o wyjaśnienie, chociaż rozumiem Twoje zmęczenie kwestią tragedii smoleńskiej.
Pozdrawiam.
:) tym razem strącę tylko przedostatnie zdanie - to o zmęczeniu tematem...
Nie feruję wyroków natomiast uważam, że człowiek niewinny nie niszczy dowodów, nie ucieka/unika rozmów o prawdzie, o faktach - a tak działa zarówno strona rosyjska jak i rządowo-polska. A wszystkie te pozorowane działania i oszustwa władzy (jak "przekopywanie ziemi metr po metrze") budzą moją nieufność zarówno do owych rządzących, jak i do przemilczających to mediów, jak i do osób przechodzących nad tym do porządku dziennego.
Dobrze, dziękuję za dyskusję mam nadzieję, że cała sprawa wyjaśni się w ciągu kilku najbliższych lat, a przewodniczący komisji do spraw pomocy ofiarom katastrofy smoleńskiej nie będzie miał żadnych zastrzeżeń.
Pozdrawiam i dziękuję za krótką rozmowę.
..również dziękuję i do zobaczenia przy jakimś następnym temacie ;)
P.S. polecam film Układ zamknięty - tam (też) organy państwowe działały bez zarzutu, też dostały nagrody za swoją "pracę" i nie poniosły żadnej odpowiedzialności.
Wybieram się na ten film i chętnie go obejrzę, chociaż nie szukałbym porównań jak dotąd zwłaszcza w sytuacji, gdy PiS, czyli główny orędownik teorii zamachu odsuwa się od tez wysuwanych przez Antoniego Macierewicza. Nawet, jeśli ma dobre chęci to rzuca mnóstwo możliwości jak na przykład tą o 3 osobach, które przeżyły i o 3 świadkach odkrytych po 3 latach, a nie przedstawił jak dotąd żadnych choć szczątkowych dowodów. Mówię tutaj patrząc na rodziny ofiar katastrofy smoleńskiej, które dowiadują się, że ich bliscy mogli przeżyć, a w takim razie kim są Ci, których pogrzebali?
Też mam takie przeczucie, że jeszcze się spotkamy w innym temacie i dokończymy rozmowę, ale możliwe, że z innej perspektywy, więc do zobaczenia.
czy tekst podany przez ciebie w linku : http://www.jezierski.pl/strona.htm?id=770 można gdzieś jeszcze znaleźć bo z tamtej strony został usunięty?
Ten tekst lubi znikać, gdyż dla wielu jest niewygodny..
http://drzewkooliwne.wordpress.com/2011/09/03/prelekcja-ks-prof-waldemara-chrost owskiego-do-kapelanow-wojskowych-na-jasnej-gorze-nt-dialogu-z-zydami/
Pozdrawiam
A ojciec Woodyego Harrelsona był mordercą, czyli rozumiem że filmów z Harrelsonem nie oglądasz ??
Zazdroszczę Ci miłosiernego podejścia lub współczuję głupoty..
Ty nawet z dziećmi Hitlera, który by Ci rodzinę wymordował byś normalnie współżył no bo po co rozpamiętywać, po co się czepiać.. Tak ?
Dzieci nie odpowiadają za czyny rodziców, ale jeżeli korzystały (a w wielu przypadkach skorzystały) z tak niegodziwie zgromadzonych dóbr, to jest to już ich odpowiedzialność .
Przykłady ?
Oto jak wygląda dzień przed TV:
08.30 TVN – Dzień dobry TVN – prowadzi Bartosz Węglarczyk –
wnuk jednego z największych stalinowskich zbrodniarzy, osobiście torturującego bohaterów z NSZ, WIN i AK
[chodzi o osławionego Józefa Światłę]
18.00 TVP2 – Panorama – prowadzi Hanna Lis –córka Aleksandry Kedaj i Waldemara Kedaja, czyli rodzice Hanny Lis. Kiedy w roku 1982 dziennikarzy wyrzucano z roboty, kiedy wiele osób dostawało bilet na zachód tylko w jedną stronę, Waldemar Kedaj został stałym korespondentem „Trybuny Ludu” w Sztokholmie, żona zaś pana Kedaja była redaktorem i lektorem dzienników telewizyjnych. Mówiąc krótko, byli to reżimowi propagandyści, których wówczas wszyscy, którzy byli w oporze do władzy ludowej i stanu wojennego, uważali po prostu za zdrajców. Zarówno Aleksandra Kedaj i Waldemar Kedaj znaleźli się na „liście Kisiela”. W roku 1984 wymieniając ciurkiem w swoim tekście pt. „Moje typy” imiona i nazwiska kilkudziesięciu osób Stefan Kisielewski postanowił oddać w ten sposób „hołd” wszystkim tym, którzy w miejsce dziennikarstwa uprawiali czerwoną propagandę.
19.30 TVP1 – Wiadomości – prowadzi Piotr Kraśko –
wnuk Wincentego Kraśki(sekratarza KC PZPR ds. kultury) Rodzina Kraśków stanowi jakby oddzielną instytucje w TVP.
20.00 TVN24 – Kropka nad i – prowadzi Monika Olejnik –
córka funkcjonariusza SB [Tadeusza Olejnika - admin], konfident służb PRL, pseudonim “Stokrotka”.
.21.40 TVP2 – Tomasz Lis na żywo –
syn wysokiego OFICERA Ludowego Wojska Polskiego. Tomasz Lis jest autorem hasła"prezydencie ratuj Polske"
skierowanego do koleżanek dziennikarek w noc obalenia rządu Olszewskiego w czerwcu 1992r., gdy ówczesny prezydent Lech Wałęsa zwalczał lustracje
22.00 TVN24 – Szkło kontaktowe – prowadzi Grzegorz Miecugow –
syn stalinowskiego dziennikarza znanego z podpisania się pod “Apelem krakowskim” [Bruno Miecugow - admin]
22.30 TVN – Kuba Wojewódzki Show –
syn funkcjonariusza SB i PRL-owskiego prokuratora
Wiesz co ja to dość często TVN TURBO oglądam mógłbyś dla mnie tam odtajnić tajnych ubeków w tej stacji ?? Aha i jeszcze BBC Knowledge, o sportowym DSF chyba nie będe pisał bo to niemecki czyli zło w najczystczej postaci :)) Jeszcze mi podaj konfidentów z Cartoon Network, BBC Cbeebies, i Disney Channel. Moje dzieci to oglądają więc chciałbym wiedzieć co w trawie piszczy. A na koniec pytanie jak to z cyfrą + wygląda ?? Tam też są ??
Przecież dla jemu podobnych każdymi mediami rządzi kondominium Żydowsko-Gejowskie- platformiane i nic nie przetłumaczysz. Chyba że dołączysz do ich paranoi i schizofrenii. Lub znajdzie w twojej historii że pra, pra, pra, pra dziadek był Eskimosem.
...przecież dla tobie podobnych wszystko jest krystaliczne i nieskazitelne. Gdyby jeszcze tylko drugiego kaczora usmiercic to mielibysmy w Polsce nie tyle zieloną wyspę co istny raj na ziemi.
Postuluję zebranie stu milionów podpisów, aby utworzyć niezależną komisję śledczą do zbadania co się stało z tym komisem! To podejrzane, że go nie ma! Tam mogła stać wyrzutnia rakiet termobarycznych! Tylko niezależna komisja może odkryć i ujawnić prawdę. Oczywiście ze mną, jako przewodniczącym. Niezależnych ekspertów postuluję aby powołać z: Burkina Faso, Timoru Wschodniego i Dżibuti. Oczywiście wszystko za pieniądze podatników.
Ponadto postuluję, aby teren katastrofy ponownie przeszukać pod kątem kału i sierści goryla. Są dowody na to, że nie ma dowodów wykluczających obecność King Konga w katastrofie, który wdrapawszy się na brzozę strącił samolot. Brzoza wszak jest złamana, a samolot powinien ją przeciąć, jak nóż masło.
Z tym komisem to grubsza sprawa musi być. Kłamliwy raport MAKu i zakłamany raport Millera nic o nim nie wspominają. I ja się pytam dlaczego ??? Dominiorek zakładaj komisję, będziemu wyjaśniać. A ekspertów to koniecznie trzeba z USA, bo tam sama ekspercka elita siedzi:))
:)
o tym, że dzień przed katastrofą smoleńską na wojskowym Okęciu został wyłączony system bezpieczeństwa, co tłumaczono bliżej nie sprecyzowaną konserwacją też pewnie ci nie wiadomo.. Gw i media iti postanowiły przemilczec taki "malo istotny" szczegól dając dowód kreowania przez siebie "prawdy" w skutek czego duza czesc społeczenstwa zyje w niewiedzy. No bo nie bylo w gw i tvn wiec widocznie się nie wydarzyło :) A konsekwencje wyłączenia tych systemow byly takie ze kazdy mogl bez przepustek wejsc gdzie chcial i z czym chciał (np do hangarów z samolotami)
"A konsekwencje wyłączenia tych systemow byly takie ze kazdy mogl bez przepustek wejsc gdzie chcial i z czym chciał"
Ty chyba, tam wszedłeś. Prawdopodobnie nigdy nie znalazłeś wyjścia i ciągle tam jesteś :-)
Masz rację, to jest ostateczny dowód na to, że [wycięte przez cenzurę WSI24]!
no tak, to jest normalne a wrecz zabawne ze wyłączono systemy obronne dzien przed katastrofa
a pytającym o to dziennikarzom na konferencjach z premierem i millerem odbierano lub wyłączano mikrofony. Normalne ?
Systemy obronne? Przedtem pisałeś o systemach bezpieczeństwa. Naprawdę nie widzisz różnicy? I dziwisz się, że to zabawne.
Tak takim ludziom, należy zabierać nie tylko mikrofony, ale również czynności prawne (p. ubezwłasnowolnienie).
systemy bezpieczenstwa - przejęzyczenie. co nie zmienia faktu ze wolisz zanegowac i zironizowac niz przez te pare minut poszukac w google. znajdziesz wiele wypowiedzi potwierdzajacych ten fakt i zadnego zaprzeczenia (ani tuska , ani millera ani kogokolwiek). Masz szansezablysnac - jestes jedynym mowiacym ze wylaczenia owych systemow nie bylo :D
To nie twoje pierwsze "przejęzyczenie". W sprawie szerokości samolotu też nie błysnąłeś. Zresztą, czy można nazywać przejęzyczeniem, błędy które ktoś wypisuje? Nie chce Ci się sprawdzać faktów, wolisz powielać hipotezy, które gdzieś przeczytałeś/zasłyszałeś. Nie reaguj na krytykę histerycznie, staraj się za to pisać zrozumiale i rzeczy mające potwierdzenie w faktach, a nie domysły, które ty uznałeś za prawdziwe.
Na co Twoim zdaniem miał wpływ fakt wyłączenia systemów bezpieczeństwa? Jeśli coś insynuujesz, to pisz jaśniej. Kto wszedł do hangarów bez przepustek i z czym. Jesteś jak prezio, który mówi: wiem ale nie powiem.
"jestes jedynym mowiacym ze wylaczenia owych systemow nie bylo"
Doprawdy? Gdzie ja to powiedziałem? A może napisałem? Tylko gdzie?
Analizując twoje wypowiedzi, mam wrażenie ze jesteś dzieckiem...
Skoro jesteś taki akuratny i lubisz czepiać się słówek to wiedz że odebrać komuś to można zdolność do czynności prawnych, natomiast czynność prawna to całość zdarzenia prawnego, w skład którego wchodzi co najmniej jedno oświadczenie woli.
Widać że "wiesz że dzwoni, ale nie wiesz w którym kościele"; ubezwłasnowolnienia też będziesz ludziom odbierał ? :D
Masz rację. Jednakże mój karygodny błąd nie uniemożliwił zrozumienia wypowiedzi...
cóż za poruszenie :)
potrzebne Wam było kilka wzajemnie się wspierających ironii aby resztki sumienia nie postanowiły choc chwilke konstruktywnie pomyślec. Najlepiej odpowiedziec merytoryką Vana21 lub bzdurną ironią.
Po co próbujesz z nimi rozmawiać? Dominorek odpowiada tylko na posty, które mu pasują. Resztę zlewa. Kto nie dostrzega ogromu nieszczęścia i tragedii smoleńskiej, nie rozumie tego, co spotkało rodziny ofiar, nie krytykuje śledztwa smoleńskiego, żywi się GW i tvn-owską propagandą zasługuje co najwyżej na współczucie.
Odpowiadam na te posty, które mnie dotyczą. Nie czuję się kompetentny aby bronić tego, co napisali inni. Jeżeli jest jakiś post, na który nie odpowiedziałem, to wskaż, nadrobię zaległości. Chyba że to inwektywy, to nie podejmuję się polemiki.
Widzę, że poczułeś się bardzo urażony tym, że nie poświęciłem Ci wystarczająco dużo miejsca. Niniejszym to czynię.
Przeczytałem całą waszą rozmowę i wiele faktów przytoczonych przez dejdixa znam z innych źródeł i zawsze jeśli jest możliwość dyskusji to jedyne co zawsze potwierdza się w 100 % to obelgi i szyderstwa pod adresem osób podnoszących zarzuty co do oficjalnych wyników "śledztwa" w sprawie Smoleńska i brak jakichkolwiek kontr argumentów.
Jeżeli poczuwacie się do krytykowania i wyśmiewania innych hipotez niż te podane przez raport Anodiny to proszę o odpowiedz na pytanie:
Jak samolot który urywa skrzydło 5m nad ziemią łamiąc drzewo jest wstanie przeniknąć przez dość gęsty las wile wyższych drzew niż ta pancerna brzoza nie łamiąc przy tym ani jednej gałązki i zmaterializować się na miejscu zderzenia z ziemią robiąc jeszcze w między czasie beczkę w powietrzu?
Znasz fakty z innych źródeł, to może się nimi podzielisz? Sprawdzimy ich wiarygodność. Szyderstwa i obelgi lecą z obu stron, więc nie bądź taki stronniczy. Na marginesie, ironia to jedyna broń na głupotę, dlatego się jej tak boicie, bo cechuje was szczątkowe poczucie humoru...
W jednym pytaniu zawierasz same kłamstwa i jeszcze oczekujesz, że będę coś ci tłumaczył i odpowiadał? Kłamstwem jest, że to był gęsty las (sprawdź definicję lasu i oglądnij zdjęcia gęstego lasu), że żadne inne drzewa nie zostały zniszczone (oglądnij zdjęcia na innych portalach niż niewiarygodne.pl), że samolot urwał skrzydło na wysokości 5m (w rzeczywistości skrzydło uderzyło na wysokości ponad 6m) oraz że to była pancerna brzoza (przecież została złamana). Odnośnie beczki produkowały się w tym zakresie również inne osoby, przeszukaj internet, a nie oczekuj szybkiej i indywidualnej odpowiedzi...
Jedyną bronią na głupotę jest wiedza, głupi może nie zrozumieć ironii. A co do twojego pytania - fakt, to fakt ale skoro chcesz badać jego wiarygodność to daj znać o wynikach twojego śledztwa.
Nawet jeśli twierdzisz że skrzydło samolotu uderzyło w pancerną brzozę powyżej 6 metrów to jak uchroniły się przed ścięciem inne wyższe drzewa? No ale skoro dla ciebie kilkaset drzew różnych gatunków, w różnym wieku rosnących co kilkadziesiąt centymetrów to trawnik ... to rzeczywiście nie ma sensu zadawać ci pytań. W końcu Ty wszystko wiesz najlepiej.
Skoro na gałęziach na początku kwietnia nie ma w Rosji bujnych liści to najpewniej były to krzaki samosiewne ....