PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=546975}

127 godzin

127 Hours
2010
7,1 131 tys. ocen
7,1 10 1 131055
6,7 53 krytyków

127 godzin
powrót do forum filmu 127 godzin

W filmie były dwie sceny, które jednoznacznie wskazywały, że bohater dwukrotnie masturbował się w czasie w którym uwięziony był pod głazem. Pierwsza, to gdy przypominał sobie chwile ze swoją dziewczyną, a druga, gdy oglądał film, który nagrał w czasie kąpieli w podziemnym jeziorze z nowo poznanymi koleżankami.

Od kiedy tego typu rzeczy są istotne? Czy to jest poradnia seksuologiczna czy portal poświęcony ocenianiu filmów? Czy kwestia przypuszczalnej masturbacji jest na prawdę tak ważna przy ocenianiu filmu? Mam nadzieję że nie bo wtedy ten portal przestałby być poważnym portalem filmowym. A zatem skończcie te dywagacje i weźcie się za ocenianie filmu.

tootall_17

Przecież to nie była jego dziewczyna tylko wizja przyszłości, pod koniec filmu jest powiedziane że jego wizje się spełniły... . A co do masturbacji - niech pierwszy rzuci kamień ten co jest bez grzechu.

Grand23

A od kiedy masturbacja to coś złego?

DoomedMistress

pozbawił się składników odżywczych, kluczowych w takiej sytuacji.

hahahah dobre, brawo za spostrzegawczość ;-)

krzyzyk1

Dziękuję, zresztą film zawiera wiele metaforycznych wątków masturbacyjnych, choćby utrata ręki, o czym pisał użytkownik Kamasutra.

Jaką spostrzegawczość oO

To takie trudne dostrzec scenę masturbacji pisaną jako scenę masturbacji? E? Nie chwytam?

A tak w ogóle, człowiek znajdujący się w tak ekstremalnej sytuacji nie odczuwa potrzeby rozładowania napięcia seksualnego, ponieważ takowe jest niwelowane przez stres, sceny masturbacji więc były wzięte z kosmosu, ale rozumiem, że czymś trzeba było zapchać te półtorej godziny filmu.

Interpretacja odcięcia ręki jako kary za samogwałt?
Moja reakcja na ten wniosek -----> http://www.pown.it/3209
Potrzebne jest tłumaczenie dlaczego?

kosobi

Skąd wiesz, masz przyjaciół, którzy opowiadali Ci, że w będąc w sytaucji zagrożenia życia nawet nie myśleli o masturbacji?

Skoro świeżaki w więzieniach nie masturbują się przez okres nawet miesiąca z powodu stresu(bez wyjątków), to co dopiero koleś, który ma rękę przytrzaśniętą głazem w kanionie, będąc skazanym na niemal pewną śmierć.

A czy on miał w ogóle dziewczynę? Bo mi się wydaje, że cały czas fantazjował o jednej z tych dwóch przygodnie spotkanych w kanionie...

Maticol

Miał dziewczynę, ale chyba z nią zerwał. W snach było widać, że jednak tego żałował.

speiderman

To były projekcje bardziej, niż sny...
SPOILER
Po tym jak ujrzał w jednej z wizji swoje nienarodzone dziecko i kobietę życia u boku, wiedział, że musi wyjść z tego cało. To go skłoniło do amputacji ręki w bardzo, ale to bardzo bolesny sposób.

kbu_2

Amputacja była bardzo wymowna - kara za grzech.

No nie wiem, siedząc kilka metrów w głąb w ziemi z ręką przytrzaśniętą głazem, walenie konia to ostatnia myśl jaka by mi przyszła do głowy :P A po za tym nie miał chusteczek i na pewno był wychowany więc nie walił na skały :P

Vampire19

Haha padam ostatnie zdanie miażdży, ale panowie przecież masturbacja jest naturalnym sposobem rozładowania stresu więc gdzie problem, kościół katolicki zabrania masturbacji ale powiedzcie mi jak księżą którzy w 90% są zdrowymi mężczyznami wytrzymują w "czystości całe życie", takie bajki to można naiwnym opowiadać.

Grand23

... kościół katolicki zabrania masturbacji ale powiedzcie mi jak księżą którzy w 90% są zdrowymi mężczyznami wytrzymują w "czystości całe życie"? A ministranci? ;) A baby na "lewo"? ;) Żartowałem ;)

finallyh

Tyle że twój żart to szczera prawda.