Mam pytanie dla tych którzy byli na filmie. Moje pytanie brzmi: Czy w tej części dowiadujemy się skąd, wziął się wirus, jak się rozpętał itp?
Niestety, ale geneza to nazwa zwodnicza. Niczego się zasadniczo nie dowiadujemy.
W ogóle mało jest logicznych związków przyczynowo-skutkowych między tym a dwoma poprzednimi częściami, oczywiście poza wątkiem zombie :D
Akcja REC'a 3 dzieje się mniej więcej w tym samym czasie co akcja w kamienicy (z pierwszej części REC).
Ten wujek (weterynarz), od którego wszystko się zaczęło miał tą ranę na dłoni, a jak zapytano go skąd ją ma, odpowiedział że pewien pies go ugryzł, i tutaj chodziło o psa Jennifer z REC'a, od którego wszystko się zaczęło w 1 części, to ten pies miał w sobie tego wirusa i zaczął zarażać, najpierw ugryzł Jennifer, a jak oddali go do weterynarza to później tego wujka, i dziewczynka w 1 części zaczęła zarażać, a w tej części ten wujek i tak to się zaczęło od tego psa.
Więc tylko tyle, czytając dyskusje innych. odechciewa mi się obejrzenia tego filmu, ale byłem na obu częściach, więc na tą też muszę pójść. Mam nadzieję że REC 4 będzie tak dobry jak pierwsza część :D
jak dla mnie film nie jest aż taki zły, jak to inny piszą, nie wiem skąd taka niska ocena, mnie tam się nawet podoba ;)
a co do REC 4 to też mam nadzieję, że będzie o wiele lepszy, i że będzie się zaczynał od momentu kiedy Angela opuściła kamienice :D ciekawi mnie czy ona się na wszystkich od razu rzuci, czy będzie udawała zdrową :P
Myślę że bd udawała zdrową i potem zacznie zarażać innych. Gdzieś czytałem że ma być zarażona cała Barcelona, ale ile jest w tym prawy? :D
Z tego co słyszałam, to REC 4 ma być kręcony w zupełnie innym miejscu, innym mieście, a nie w Barcelonie niestety, więc nie wiadomo jak to będzie, oby tylko nie schrzanili ostatniej części.
Dokladnie, czyli coś jak midquel - dzieje się w tym samym czasie ale w innym miejscu z innej perspektywy.
No i jeszcze warto wspomnieć o tym "skąpliwym" wątku Medeiros :)
--------------------------------
SPOILER ON!!
*
*
*
*
*
*
To odbicie lustrzane, któro podkreśla jej dominacje nad opętanymi. Częsciowo wyjaśnione w drugiej części.
*
*
*
*
*
*
SPOILER OFF
---------------------------
Prequel to niestety nie jest, ale jak to piszą producenci, "inteligenta przewrotka fabularna łącząca wszystkie części i prowadząc ku wielkiemu finałowi w REC 4"
No i co do czwórki, wg. reżysera miejsce ma być inne. W plotkach pisali ze gdzieś na tankowcu mają więzić Angele Vidal w kwarantannie na morzu... jeśli to prawda, to możliwe że przez część filmu będą z nią rozmawiać - pamiętacie jak się dwójka skończyła? Gdy przez krótkofalówke zadali pytanie jak reporterka mogla przeżyć, i wtedy wyskoczyla scena prequelowa, pokazująca jak Medeiros przeniosla demona (robala) do niej. Możliwe, że podobna będzie czwórka i dowiemy się paru wątków z przeszłości.
Apocalypse to tylko tytuł i nie koniecznie musi oznaczać napierdalanke zombie na całym świecie. Tak samo jak bylo z mylną Genezą -_-
Okaże się, że dadzą księdza, który będzie recytował przy niej fragment Apokalipsy św. Jana aby zmusić opętaną reporterke do mówienia prawdy itp :D
... jednak ten opis z kwarantanną na tankowcu to wciąż tylko i wyłącznie PLOTKA!
Pzdr.
Piszesz o dominacji medeiros nad opętanymi, też tak myślałem, gdyby nie jedno ale:
http://img687.imageshack.us/img687/7146/recjx.png
Co z tym? Widać wyraźnie, ze są dwie podobne do medeiros postacie
Tak dokładnie. To jest celowy zabieg akcji, kolejny raz potwierdzający, że WSZYSCY zarażeni to opętani będący marionetkami demona, który potrafi przez nie przemawiać - co było pokazane w części drugiej, i tutaj już widzimy, że też nimi WSZYSTKIMI "steruje".
W lustrze widzimy jakby prześwietlenie zombiaków.
Czyli kolejny dowód, że to opętani.
to jest ta epicka scena....
http://youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&client=mv-google&rl=yes&v=Nw8mLqkbzio
Pozdrawiam.
nie. ja nie ogladalam wczesniejszych czesci i nie zamierza. to tyle na temat tego filmu, chociaz aktorka grajaca główna bohaterke bardzo ladna. tyle =.=
jakby to powiedzieć żeby było ładnie. Nie dowiadujemy się niczego o tym jak powstał wirus, wiemy jedynie to samo co w 1. części, że zarażał pies. Nowy reżyser zmienił film z typowego trzymającego w napięciu hiszpańskiego horroru na komedio-horror. Ci co byli się zgodzą, że akcja z zakładanie zbroi, zabijanie blenderem i obcinanie kiecki piłą mechaniczną nie są elementami horroru.
Polecam film, jeżeli ktoś chce się trochę przestraszyć i trochę pośmiać. A 'geneza' w tytule to podpucha :)
żaden nowy reżyser tylko stary - Paco Plaza.
Nagrywal film bez wspolpracownika Balagueró, ktory nagra REC 4.
W pierwszych dwóch częściach, kręcili je wspolnie i da się zauważyć sceny prawdziwego horroru oraz sceny komedii. Teraz przynajmniej wiemy za czyją sprawką i czwórka raczej taka nie będzie ;)
Genesis, możliwe ze podpucha, chociaż sama nazwa to tytuł księgi rodzaju o stworzeniu świata, który recytowal ksiądz w kilku dominujących scenach filmu.
Pzdr.
Tego skąd wziął się wirus dowiemy się zapewne dopiero w "Rec 28: Poczciwe wyjaśnienie"
Otóż SPOILER : Jeżeli oglądałeś poprzednie części to możesz czytać :).
Dowiadujemy się tego w części 1. Możliwe, że wszystko zaczęło się od pieska czyjejś rodziny, który ugryzł babkę. Babkę nagle pogrzało. Przyjechali strażacy. W dalszej części filmu strażak i redaktorka z kamerzystą idą ukryć się na strychu. Tam znajdowała się czyjaś pracownia. Wszystkie ściany były oblepione gazetami (teraz to co wszyscy przegapili w filmie :)) mówiącymi o dziewczynce opętanej przez szatana. Jak wiadomo z 1 i 2 części na tym strychu był wygłodzony ducho-zombi. Nie wiadomo skąd się tam wziął. Możliwe jest, że ktoś przetrzymywał na górze i eksperymentował nad tym ,,czymś", ale porzucił pracę nie wiadomo z jakiego powodu. Pies najwyraźniej zwęszył ducho-zombi lecz nie wiem jak się zaraził :).
Przepraszam jeśli niedokładnie.
oj proszę czytajcie wcześniejsze posty, a nie twórzcie "nowych" na te same tematy. Ten film wyjaśnia wszystko tylko wystarczy słuchać. Ksiądz mówił, że Bóg postanowił kogoś ukarać i wysłać na potępienie, aż do dnia sądu ostatecznego. Niestety nie wszystko poszło zgodnie z planem i to coś się wydostało, "opętując" dziewczynkę ze strychu, na który dostał się znany wszystkim pies i on "zaraził" się czymś. To co było na strychu widzieliśmy przez obraz kamery dlatego wyglądało jak to z 3. części odbicie w lustrze. Gdybyśmy patrzyli ludzkim okiem bezpośrednio zapewne zobaczylibyśmy dziewczynkę. W drugiej części widzieliśmy jak to coś przeszło z dziewczynki w ciało dziennikarki. Dlatego nie mamy do czynienia z zobie, a jedynie z jakąś formą "demonów", które więżą ludzkie dusze pozostawiając ciała samym sobie, a wiadomo, że bez nich ludzie postępują jak zwierzęta instynktownie chcąc jedynie zaspokajać podstawową potrzebę jaką jest żywienie. A cały film 3 jest parodią filmów amerykańskich. Przeczytajcie mój wcześniejszy post to zrozumiecie.