PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=567829}

[REC] 4: Apokalipsa

[REC] 4: Apocalipsis
2014
4,6 15 tys. ocen
4,6 10 1 14845
3,8 10 krytyków
[REC] 4: Apokalipsa
powrót do forum filmu [REC] 4: Apokalipsa

Angela Vidal, reporterka telewizyjna wydostaje się po za kamienicę. Żołnierze nie wiedzą, że nosi ona w sobie demona. Zostaje ona poddana kwarantannie o wysokim poziomie bezpieczeństwa. Przebywa w izolacji przez 7 dni. Gdy zostaje wypuszczona zaraża ludność Barcelony. Tylko garstce ludzi udało się przetrwać. Rozpoczyna się walka o życie.

goja1969

Super się zapowiada, ale bardzo proszę o źródło tego opisu!

P.S jeśli film powstaje to dopiero po premierze rec 3, powinna zacząć się kampania reklamowa, więc co do tego opisu mam wątpliwości, bardzo możliwe że jakiś hiszpanski fanatyk zamiescil to na blogu a treść wyssana z palca :)

Recorder

http://www.upcominghorrormovies.com/movie/rec-apocalypse oto link
Część jest ze strony powyżej, a część jest z innej strony tylko nie pamiętam nazwy :D

goja1969

Mam pytanie Czy oglądałeś [REC] Geneza po jak tak to daj mi link OK ?
Na tej stronie poniżej można wybrać REC Genesis tam są 4 klipy z filmu.

goja1969

No to możliwe że źródło prawdziwe, szkoda tylko że tak mało jeszcze informacji jest ;) Napewno jak wypuszczą trailer to więcej info się pojawi a obecnie nie wiemy czy prace zdjęciowe nad filmem trwają i czy wogole się zaczely.

Genezy nie oglądalem jeszcze, dopiero czekam aż 13 kwietnia wyjdzie w polskim kinie.
A te klipy wiele nie wnoszą, a jedynie poszerzają sceny z trailera o kilka dodatkowych sekund.

A tak swoją drogą wszedlem tam w podstrone REC 3 i znalazlem taką informację:

"Actress Leticia Dolera ironically also played the reporter in a [Rec] spoof segment in the film Spanish Movie."

Może ktoś przetlumaczyć w metaforycznym tłumaczeniu, bo w doslownym wychwycę chyba nie trafioną informacje o_O

Recorder

Od razu mówię, że nie znam perfekcyjnie języka angielskiego, ale na mój gust tam (w tym opisie) jest napisane, że rzeczywiście udaje jej się wyjść z tej kamienicy i że zostaję zamknięta W TANKOWCU, który jest otoczony wodą i specjalnie przygotowany do kwarantanny.

Recorder

Już wiem co to znaczy. Leticia Dolera zagrała reporterkę w filmie (parodii) pd tytułem Spanish Movie.
Zastanawiam się kto dał taką ocenę REC Geneza skoro tego nie można obejrzeć.

goja1969

Aha luz :P Czyli chodzi o inny film.
Już myślalem, że w recu pojawi się epizod z reporterką, która zagra Letica Dolera - no aż się za glowe zlapalem :D
A co do tej parodii to chętnie nawet obejrze bo zawiera też epizody kilku hiszp. horrorów, no ale skoro RECa też pariodiują to aż musze znaleźć ten film :)

Co do oceny, to tak wlasnie jest jak się wstawi możliwość oceniania przed polską premierą :P
Wątpie aby komuś udalo się znaleźć jakąś obcą kinówke licząc się ze hiszpańska premiera byla wczoraj. Trzeba chyba być chorobiliwym fanem i przetrzepywać obce strony... no ale patrząć po liczbie oddanych glosow to takie myslenie nie daje wiele do życzenia.
Ja tam sobie spokojnie poczekam 2 tyg ;)

Pozdrawiam.

Recorder

W Spanish Movie parodii " Rec" jest bardzo mało.Głównie parodiuja film "Inni" , "Labirynt fauna" i "Sierociniec"

goja1969

zapowiada sie fajnie

goja1969

ciekawe czy będzie rzeź na ulicy . I czy ktos sie schowa np w Watykanie czy caly świat pojdzie w piździec

goja1969

ten [REC] to dzieje się przed trójką czy jak

kamil190198

[REC] Apocalypse dzieje się kiedy Angela Vidal wychodzi z kamienicy, czyli zaraz po dwójce.

kamil190198

i warto wspomnieć, że trójka dzieje się równolegle z jedynką ;)

ocenił(a) film na 5
Recorder

Z dwójką! W REC 3 na tym TV można zobaczyć jak oddział specjalny wchodzi do budynku. No ale z drugiej strony obie części dzieją się praktycznie w tym samym czasie :D