PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=678629}
9,6 62 tys. ocen
9,6 10 1 61613
Wiedźmin 3: Dziki Gon
powrót do forum gry Wiedźmin 3: Dziki Gon

Obiektywna ocena

ocenił(a) grę na 9

Ciekaw jestem ile osob ktore ocenily gre faktycznie ją ukonczylo.

jahrek

Oceniłem grę po ok. 20 godzinach grania, bo po tym co zobaczyłem nie sądzę żeby mnie czymś rozczarowała. A jeśli mnie czymś rozczaruje, to zmienię ocenę.

ocenił(a) grę na 10
bartoszcyc8

Mam to samo. Myślę, ze się nie pospieszyłem. 20 godzin gry to były głównie wątki poboczne. Jedyne co może mnie jeszcze rozczarować to wątek główny.

Moim zdaniem idealne połączenie mechaniki z W2 i klimatu z W1.
Polecam ;)

latosinski_t

Gdzie ty tum masz mechaniki w W2? Właściwie to wszystko zostało zmienione i dobrze bo W2 pod względem gameplayu leżał, zamknięty świat pełen niewidzialnych ścian i nieprzystępny system walki.

jahrek

Oceniam również po parunastu H grania, gra jest genialna :)

jahrek

Ja po około 40 godzinach grania jestem zupełnie oczarowny tą grą. Arcydzieło. Strasznie mi się podoba: Świetne postaci, znakomicie napisane historie. Misje poboczne na poziomie niejednej głównej misji, znakomita muzyka, znakomity gameplay, mini-gry, zaczerpywanie z książek tego co najlepsze, niesamowity klimat. Szczególnie scenariusze misji głównych jak i pobocznych są tak świetnie przemyślane. Nie ma tutaj nudnych misji, idź i zrób i tyle. Każda misja jest rozbudowana i prowadzi do kolejnych misji i w ogóle nie nudzą te misje a są bardzo ciekawe. Jak dla mnie mistrzostwo.

ocenił(a) grę na 9
burza_lukas

Ja tez mam juz ponad 40 godzin grania. Tez jestem bardzo zadowolony. Chcialbym dac najwyzsza ocene ale jak narazie moim zdaniem jest za duzo technicznych problemow. Rozumiem duzy otwarty swiat ale to dopiero pierwsza wersja gry. Sadze ze po kilku patchach i dlc produkt finalny bedzie dobrym pretendentem do najlepszej next genowej gry rpg.

ocenił(a) grę na 10
jahrek

Skyrim-Sryrim ze wszystkimi niedoróbkami został nazwami cRPG roku, więc wedle tego toku myślowego nie widzę powodu, by Wiedźmin nie miał być nim już w tej chwili.

użytkownik usunięty
jahrek

Osobiście niczego nigdy nie oceniam po kilku-kilkunastu godzinach grania. Przeszedłem całość. To znaczy wątek główny + jakieś 90% misji pobocznych, zleceń wiedźmińskich, poszukiwań rynsztunku itp. Zajęło mi to 112 godzin. Pod koniec przestałem się już bawić w całkowite czyszczenie mapy ze "znaków zapytania", bo jak się ma już wszystko wymaksowane, kasy w opór, to bieganie za "znajdźkami" mija się już z celem. Podejrzewam, że gdybym się jeszcze bawił w zbieractwo to pewnie dobiłbym do 130 godzin.
Ocena 10/10. Nie mam najmniejszych wątpliwości, że to jest jedna z najlepszych gier w historii.

ocenił(a) grę na 10

112 h?

Mi wątek główny i poboczne zajęły niecałe 63h, a robiłem praktycznie wszystko co się dało.

użytkownik usunięty
mich145

Trudno powiedzieć skąd taka rozbieżność. Mój licznik na GoG Galaxy pokazuje 112 godzin z groszami. Grałeś w Gwinta? Zbierałeś karty do Gwinta? Czytałeś wszystkie książki/bestiariusze/opisy? Korzystałeś z punktów szybkiej podróży czy eksplorowałeś mapę konno? Czyściłeś mapę ze znaków zapytania? (Velen wyczyściłem całkowicie a Skellige w 70%) Na jakim poziomie trudności grałeś? Im wyższy tym trudniej i dłużej. Przewijałeś filmiki/kwestie mówione? Itd. Itp.
Nie będę się sprzeczał odnośnie czasu gry, bo wiele na pozór drobnych rzeczy może mieć wpływ na przebieg i długość rozgrywki. U mnie wyszło 112 godzin i liczby tej nie zmyśliłem.

ocenił(a) grę na 10

Grałem w gwinta, ścigałem się, biłem na pięści nie przewijałem dialogów, czyściłem mapę z znaków zapytania, przynajmniej Velen, na Skellige już mi się nie chciało, 35 lvl postaci 20,000 koron, zbroja niedźwiedzia, grałem na poziomie krew pot i łzy, tylko na początku było ciężko potem szło z górki i robiło się zlecenia o 5-10 poziomów wyższe. Konno nie jeździłem raczej biegałem :) chwasty zbierałem.
Może mi się licznik zawiesił albo coś ale w to wątpię,

użytkownik usunięty
mich145

Ostatnie pytanie kontrolne ;), bo widziałem coś takiego u innego gracza, więc może tutaj też o to chodzi. Czy podałeś czas na podstawie licznika GOG Galaxy? Czy na podstawie licznika wewnątrz gry, który widnieje na karcie postaci, tam gdzie są szczegółowe statystyki? Tylko ten pierwszy jest miarodajny. Ten drugi jest zabugowany. GOG galaxy podaje czas spędzony w grze, tak jak np. Steam. Innymi słowy przez ile godzin Wiesiek był włączony (zakładam, że jak ktoś go włącza to w niego gra, więc ten czas jest tożsamy z przejściem). Wg licznika wewnętrznego mój czas przejścia to 1 dzień i 8 godzin, czyli 32 godziny, czyli ponad trzykrotnie krócej niż faktycznie mi to zajęło. Może stąd nasze rozbieżności? Jeśli nie to już nie wiem, i nie drążymy dalej tematu ;) Pozdrawiam

ocenił(a) grę na 10
jahrek

Oceniłem grę po przejściu głównego wątku fabularnego, przejściu wszystkich pobocznych zadań i zrobieniu wszystkich wiedźmińskich zleceń no i znajdując całość rysztunku kota i część niedźwiedzia. Gra twierdzi, że uwinąłem się w 1 dzień i 2.5h. Brawa dla mnie, bo z tego co wiem, szacunkowo speedrun daje 24h, więc widać, nie marnowałem czasu. A tak na poważnie, to jest niestety błąd i mają to naprawić ;] myślę, że wyjdzie mi ze 3 dni (72h).