https://www.youtube.com/watch?v=rPm3NXWcEec Można powiedzieć ''niby gameplay'' ;) Dodatkowo, na plecach Geralta widzimy kuszę, co Wy na to ?
Ciekawi mnie, czy będzie osobne drzewko rozwoju dla kusz/(łuków?), a może jest ona ''od tak'' dla urozmaicenia rozgrywki, bez możliwości ulepszania i rozwoju w tym zakresie. Taki jednostrzałowiec i przesiadka na miecz ;)
No właśnie mi by odpowiadało to w formie "jednostrzałowca" jakbym miał rozwijać kuszę kosztem mieczy na pewno bym z tego nie korzystał
Łuk to już całkowicie odpada jak dla mnie
wiadomo, w otwartym świecie musi być jakaś broń na dystans. Mam nadzieję, że kusza nie będzie grać pierwszych skrzypiec bo to nie jest wiedźmińska broń, ale jako dodatek, może być.
Mam podobne zdanie na ten temat. Mi ogólnie łuk/kusza nie pasuje do historii o Geralcie z Rivii.
Wiadomo świat otwarty i trzeba wykombinować jak zabijać z dystansu, ale to takie jakieś niepasujące.
Szczerze na początku byłam bardzo zaskoczona ,że w ogóle coś takiego zrobili , ale po chwili zastanowienia to w sumie pomysł nawet mi się podoba , tylko oczywiście kusza jako jakiś drobny dodatek a nie alternatywa dla miecza :)
Mnie się pomysł podoba wtedy gra jest bardziej realistyczna, ale nie chciałbym by było dodatkowe drzewko, fajnie też by było gdyby geralt też mógł by korzystać z innych rzeczy np. z tarcz włóczni czy shurikenów (osoby które czytały książkę zrozumieją). i na pewno musi się pojawić ta proco-broń (nie pamiętam jak się nazywała) przed którą geralt nijak nie mógł się bronić. ^_^
Nie chciałbym tutaj nikogo obrażać, ale z tego co wiem to wiedźmini nie mają w naturze, używania kuszy i łuków. Ale jak widać na tym filmie coś nosi na plecach. Sądzę, że to fajny pomysł, ale ja bym się od niego powstrzymał.
przecież każdy w tym temacie wie, że wiedźmini nie używali kusz z tego co napisał Sapkowski ale to nie znaczy, że w grze nie mógłby używać kuszy , przecież nikt mu tego nie zabrania. Ustrzelić coś z daleka - przyda się taka broń byle tylko nie grała pierwszych skrzypiec.
Wiadomo również, że wiedźmini nie korzystali z petard i noży do rzucania, ale mimo wszystko w w2 mamy taką możliwość. Oczywiście są to tylko dodatki do mieczy i znaków, których nie musimy nawet używać i taką rolę powinna pełnić kusza.