PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608109}
8,6 39 tys. ocen
8,6 10 1 38905
Wiedźmin 2: Zabójcy królów
powrót do forum gry Wiedźmin 2: Zabójcy królów

Nie przypominam sobie, żeby tam było coś takiego jak "czas gry", no ale proszę o odpowiedź osoby, które grały w obie gry. Która dłuższa?

ocenił(a) grę na 10
hellodear

jedynka była zdecydowanie dłuższa.

Sherem

W Wiedźminie (części pierwszej) było zdecydowanie więcej do roboty niż w "Zabójcach Królów " tzn. moim zdaniem więcej zadań pobocznych, więcej miejsc w których te zadania wykonywaliśmy. W dwójce wszystko bardziej skupia się na głównym wątku(za pogoni za Letho), chociaż są także wspomnienia Geralta, Dziki Gon,ale zadań pobocznych raczej mniej,przez co nawet nie zauważyłem jak z Aktu pierwszego "zrobił się" Trzeci,ale to nie znaczy że gra nie jest zajebista i na pewno przejdę ją jeszcze kilka razy żeby zobaczyć inne zakończenia.
Pozdrawiam:)

ocenił(a) grę na 5
johny18blaze

Wdłg mnie, po buca dawali tyle zakończeń, zamiast zrobić powiedzmy 3, a wydłużyć grę -.- Zresztą i tak główne zakończenie dzieli się na 2 wybory....

ocenił(a) grę na 10
Jojo693

a ilu zakończeń się naliczyłeś, bo ja 2 <SPOILEER>
I.Zabijamy Letho
II.Pozwalamy Letho odejść
Te 16 zakończeń to pic na wode

ocenił(a) grę na 10
pawelecki96

Już kiedyś sprawa zakończeń była przedmiotem dywagacji tu, na forum.
Po raz kolejny powtarzam, że ostateczny pojedynek z Letho nie jest zakończeniem gry - tylko kolejnym wyborem z którego konsekwencjami - prawdopodobnie - przyjdzie nam borykać się w części trzeciej, a może i w późniejszych.

Jest takim samym wyborem jak:
- wybór pomiędzy Iorwethem, a Vernonem
- zabić czy nie zabić młodego barona La Valette
- uratować Saskię czy ją dobić
- wybory wewnętrzne w takcie obrad.

Zwrot 16 zakończeń jest chwytem marketingowym. Doprecyzowując - jest 16 różnych wersji ostatecznego profilu Geralta po zakończeniu W2.

ocenił(a) grę na 10
Sherem

Czyli co? Chodzi o to, ze jest 16 dylematów moralnych? A tak na temat długości rozgrywki to czekam na jakich pełnoprawny dodatek do Wiedźmina 2, który doda nam kilka godzin okładania mieczem ludzi i nieludzi.