PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606903}

Władca Pierścieni: Bitwa o Śródziemie

The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth
2004
8,1 4,0 tys. ocen
8,1 10 1 4044
Władca Pierścieni: Bitwa o Śródziemie
powrót do forum gry Władca Pierścieni: Bitwa o Śródziemie

Wpis archiwalny, 2014r:

Jestem po ukończeniu. Jako miłośnik twórczości Tolkiena musiałem zagrać. Patrząc z tej perspektywy, grze niczego nie brakuje.
Gdy przychodzi jednak oceniać samą rozgrywkę nie jest już tak różowo. Nie chcę zostać źle zrozumiany, bo gra jest w porządku, naprawdę fajny (z zupełnie innym spojrzeniem na rozbudowę bazy) RTS. Niestety do czasu. Kampania single...zaraz, przecież tu nie ma kampanii single! To co autorzy nazwali "trybem single player" to w rzeczywistości zlepek potyczek z komputerem bez żadnej fabuły (vide "Podbój Śródziemia musi trwać", sic!). To sprawia, że w późniejszym etapie Bitwa o Śródziemie staje się nudna, a momentami wręcz męcząca.
Twórcy umożliwili rozwijanie jednostek, ale przechodzenie ich do następnej misji uważam za poważny błąd. Doszło do sytuacji, że grając na najwyższym poziomie trudności, Rohanem, moi Rohhimirowie byli tak rozwinięci (większość 10 poziom i to jeszcze długo przed zakończeniem kampanii), że przeciwnik nie stanowił dla mnie żadnego wyzwania, a ostatnią misję przechodziłem ziewając.

Chciałbym ocenić Władcę wysoko, bo uważam, że zasługiwałby gdyby trwał maksymalnie 10 misji. A tak się znudził. I stąd ocena 7,5/10.