PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=696941}

Uncharted 4: Kres Złodzieja

Uncharted 4: A Thief's End
2016
9,0 17 tys. ocen
9,0 10 1 16789
Uncharted 4: Kres Złodzieja
powrót do forum gry Uncharted 4: Kres Złodzieja

gra która spycha wszystko za siebie, gorąco polecam ten tytuł :)

ocenił(a) grę na 9
floster79

Wielka racja
https://www.youtube.com/watch?v=ZY-aoZH6ymY

ocenił(a) grę na 10
floster79

genialna jedyny minus to że teraz gdy włącze inną gre to wszystko wygląda biedniej ;)

barabasz_

hehe tez tak mam

ocenił(a) grę na 10
floster79

Naughty Dog i wszystko jasne! Teraz poprosze TLoU2... Prosze? Blagam... :)

amsztel

twoje jak i moje modły się mogą spełnić ;) ND zapowiedziało jeszcze dwa tytuły na ta generacje ps, kto wie, plotka głosi ze może to będzie jeden z tytułów ;) pozdrawiam

floster79

Ja zagrałem w TLoU tuż przed U4 i wiesz co? U4 wypadło bardzo blado, z akcentem na bardzo
Po TLoU wszystko wygląda slabo, lepsza grafika w U4 mnie nie interere. Wolę ciekawsze tytuły,
U2 było super a ta część to odcinanie kuponów.

sickrabbit

hym mi się dwie gry podobały równorzędnie, ale każdemu tam może sie podobać co innego i tyle, U2 to wiadomo jak wyszla to wszyscy robili oczy, trojka byla formalnością, wydaje mi sie ze 4 zrobili tylko dlatego żeby zobaczyć możliwości ps4 i tym samym zakończyli serie

użytkownik usunięty
floster79

Uncharted 4 poziomem nie odbija od poprzednich części. Chodzi mi głównie o poziom fabularny i rozgrywki, no gdyż grafika to siłą rzeczy z czasem będzie lepsza. A czemu The last of us lepsze ? Bo ma lepszy niepodważalny klimat. Ta nutka niezwykłości wyprzedza o jeden krok Uncharted

ocenił(a) grę na 9

Zgadzam się z Tobą i ja napiszę to tak - Uncharted 4 to gra rewelacyjna ale TLOU to gra GENIALNA!
Cieszę się że obie są od Naughty Dog, teraz czekam na kolejną perełkę. Jestem zakochany w TLOU i w klimacie tej gry choć nie wiem czy jest sens i w ogóle czy brana jest pod uwagę kontynuacja losów Ellie i Joela. Co by się nie działo czekamy na następne dziecko Naughty Dog, jestem pewien że nie będziemy zawiedzeni.

użytkownik usunięty
manekshow

Nie wiem jak będzie wyglądała kontynuacja The last of US, ale mam nadzieję że może w drugiej części zostanie przedstawiona historia innych bohaterów alternatywnie do czasów z pierwszej części ale na przykład w innym zakątku USA/Świata ;)

ocenił(a) grę na 9
floster79

Gra jest świetna. Czekałem na ponownie wybitną grę w stylu Indiana Jones blisko 20 lat od czasu Tomb raider 1 i 2 :)
I doczekałem się. Gra ma mnóstwo zalet - świetny projekt lokacji, dobrą oprawę graficzną, dobrze napisanego bohatera,
ciekawą fabułę, klimat, humor, akcję, sporo miłej wspinaczki, satysfakcjonującą długość gry.
Zabawne, że Uncharted 4 ma więcej tomb raidera w tomb raiderze niż prequele tomb raider z 2013 i 2015/2016.
Nawet pod względem terenów w Uncharted 4 i dodatku to kopia z TR III.

Uncharted 1 z 2007 kopiowała styl poniekąd z Tomb raider Legend 2006. Podobnie się grało.
Miały nawet podobne zalety i wady.
2 i 3 część zawiesiła jednak poprzeczkę wyżej i seria nabrała własnej tożsamości dzięki nim.
A 4 część to przebiła z nawiązką.
Cieszy też, że długość gry Uncharted 4 podwoiła się w stosunku do poprzednich krótkich części 1,2,3.
Jedyne wady gry to te same bolączki co poprzednich odsłon Uncharted i nowych Tomb raiderów jak np:
za dużo strzelania, za łatwa wspinaczka, za mało zagadek i za łatwe, a poza tym jest bardzo dobrze.
W tym Tomb Raider 1996 i Tomb raider II 1997 do dziś są lepsze, ale były to gry idealne w czasach,
które wyszły i oceniam je na maksymalną notę. Podobnie teraz Uncharted 4, który przebił wszystkie części Uncharted.

Pamiętam, że zawsze wyobrażałem sobie jak mogą starsze najlepsze części Tomb raider wyglądać w nowszej oprawie.
Mam na mysli Tomb raider I, II, III, IV z lat 90'
Crystal Dynamics w 2007 wydał remake Tomb raider 1 i mogliśmy sobie pograć w nowszej oprawie o 10 lat i
podziwiać między innymi zaginioną dolinę w Peru z T-Rexem.
Remaku Tomb raider 2 nie doczekaliśmy się.
Mamy tylko fanowski remake tej gry po 20 latach - demo z 1 levelem wydane w 2017 roku (Chiński mur).
To demo może nie ma oprawy na miarę 2017 roku, ale z pewnością na 2011 :)
Miałem też smaka, by zobaczyć w lepszej oprawie graficznej levele z Indii i wysp południowego Pacyfiku z Tomb raider 3.
I mam to czego chciałem.
Uncharted 4 z 2016 ma wyspy na południowym Pacyfiku,
a dodatek do czwartej części z 2017 ma akcję w Indiach.
Gry po 18-19 latach od premiery Tomb raider III.
Tak obecnie, by wyglądał oficjalny remale Tomb raider 3.
Nawet trochę lepiej, bo jednak na Pc grafika stoi w każdej grze na wyższym poziomie niż na konsolach więc
Uncharted 4 to najwyższy poziom graficzny dla Ps4,
a na Pc taka gra wyglądałby jeszcze lepiej.
Różnice w grafice na korzyść Pc w grach są z kilku powodów:
-Pc 4K, a konsola Ps4 1080p lub PS4Pro 2K
-Są też przeważnie lepsze efekty czy nawet tekstury
-Wsparcie modów graficznych
-z każdym rokiem od premiery konsoli pc mają nad nią większą przewagę, bo konsoli nie ulepszy się, a Pc tak

Porównywałem sobie wiele gier np: Far cry 4, Wiedźmin 3,
Rise of tomb raider, Assassin's creed Origins.
Zawsze były różnice na korzyść Pc.
Konsola potrzeba mi była tylko do ekskluzywnych tytułów np:
Uncharted 1-3 remaster, Uncharted 4 z dodatkiem,
Last of Us, które na Pc nie zostały wydane i pewnie nigdy nie wyjdą, bo taka polityka się im opłaca, gdyż wielu,
by zrezygnowało wtedy z kupna konsol.

Cała seria trzyma Uncharted poziom wysoki.
Seria Tomb raider miała wzlot, upadek przy 5 i 6 części i znowu wzloty,
ale nigdy kolejne sequele nie dorównały pierwszym dwóch częściom.
Zasługa w tym przełomowych rozwiązań na datę wydania z której kopiowali wszyscy.
Genialna bohaterka -Indiana Jones w spódnicy, cutscenki, wielkie przygody, dużo wspinania na wymagającym poziomie,
bardzo dużo fajnych zagadek, genialny projekt lokacji, wysoki poziom trudności dający satysfakcję.
Zapadły mi w pamięć bardzo mocno wszystkie lokacje z Tomb raider 1996 z Peru, Grecji, Egiptu i Atlantydy.
Były blisko perfekcji. To samo w Tomb raider w 1997.
Chiński mur, Wenecja z domem Bartholi i teatrem,
a następnie głębiny z wrakiem Maria Doria, katakumby, klasztor, świątynia Xian w Tybecie. Miód, cud i orzeszki.
Dzięki Uncharted 4 2016 i dodatku z 2017 mamy poniekąd remaster dwóch lokacji z Tomb raider 3 :)

UNCHARTED 4 to najlepsza gra na Playstation 4 !

TR 1-10...TR2-10...TR3-9...TR4-9...TR5-7...TR6-6...TR Legend-8...TR 1 Anniversary-8,5...TR-Underworld-8...
prequele - TR 2013-9...ROTR 2015/2016-8
U1-8...U2-9...U3-9...U4-10...U Zaginione dziedzictwo-8,5

ocenił(a) grę na 9
returner

Może zapędziłem się z tym najlepsza gra na PS4, bo jest jeszcze druga genialna gra Naughty Dog :
The Last of Us 2013, które też oceniam na 10.

ocenił(a) grę na 9
floster79

Właśnie na PS5 przeszedłem Remastered tej gry.Jest naprawdę świetna całościowo.Dałbym nawet 10 gdyby tylko było więcej akcji z strzelaniną,a zagadki żeby były trochę ciekawsze,bo niektóre były trochę nużące.Ale ogólnie gra się z wielką przyjemnością,od początku,do samego końca.Taka męska wersja,Tomb Raider ;)

jazdowicz2666

Dokładnie tak jak piszesz