PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=612309}

Twierdza: Krzyżowiec

Stronghold: Crusader
2002
8,3 7,2 tys. ocen
8,3 10 1 7204
Twierdza: Krzyżowiec
powrót do forum gry Twierdza: Krzyżowiec

Którą postać najbardziej lubicie w Twierdzy Krzyżowiec?Bo ja Kalifa...choć wiem że to
straszna sucz he he...

użytkownik usunięty
kinomania97

Sułtan! :D

...ja wieprza;) hehehe... a tak serio to wezyr ;p

użytkownik usunięty

Mi zawsze było go żalt :)
A najbardziej chyba Szczur i Wieprz. Chyba najtrudniej było z Wilkiem lub Saladynem. Ale dialogi w tej grze są świetne :D

ocenił(a) grę na 8
kinomania97

zastanawia mnie czy gra ktoś jeszcze w to po sieci, ech...pamiętam te sesje z grą i wymyślane przez siebie taktyki na żywych graczy, bo niestety z botem nie mam zamiaru grać (przewidywalny jest)

ocenił(a) grę na 10
Borhile

Zaiste... jak się ciągle gra z komputerowymi graczami to można się zanudzić.

kinomania97

Ja najbardziej zawsze lubiałem Saladyna.

julekStronghold

Szczur i wieprz. Na drugim miejscu rysiek

ocenił(a) grę na 10
kinomania97

Najbardziej sympatyczny był chyba Saladyn, Emir Omar (pojawia się w drugim szlaku krzyżowca) i Lwie Serce, żeby mnie o "arabofilię" nikt nie posądził... :D
Jeśli chodzi o umiejętności wojenne to bardzo nie lubiłem grać przeciw Wieprzowi, Kalifowi ze względu na szybkie rajdy po moich ziemiach. ;)

użytkownik usunięty
kinomania97

Wieprza - taki typowy polityk. Ale najlepszy jest tekst: "Wieprz jest dziś jakiś nieswój... Wieprz może wpaść w kłopoty..."

Boskie są jego teksty po angielsu. Blow the horn. Bang the drum. The pig is coming to town! :D

użytkownik usunięty
L0gin951

Ja mam po polsku, ale są dobrzy aktorzy: Świnka nie umrze! Nie, nie, nie! Nie, nie, nie!
Albo kalif: Aaaa!!! Testujesz moją cierpliwość?!!

Rzeczywiście, gra spolszczona nad wyraz dobrze. Wręcz polskie głosy lepsze, a korzystam z angielskich głosów bo mam pirate, ponieważ oryginalną gre zgubiłe. ;(

ocenił(a) grę na 10
kinomania97

Emir, Saladyn, Lwie serce i Marszałka.
Z głosów to chyba był najlepszy Wezyr, a Emir to wgl :-)
Ten jego akcent... Czy mógłbyś przekazać trochę towarów?
A jako przeciwnika cenie sobię Wilka, Ryśka oraz Opata.
Może Opat nie jest najlepszy ale czasami trudno się szturmuje jego zamki. A Nazira najłatwiej.

OblivionGuard

nazir dla mnie nie taki łatwy.Dla mnie naj enemy....Nie mam ulubionego wszyscy super.Ciekawe czy komuś się kiedykolwiek zdarzyło by Wieprz zrobil rycerza albo rycerza na koniu

hhhhggh

Wieprz nie może robić innych jednostek niż pałkarze i kusznicy.

GarvinSitho

Racja,dlatego pytałem czy komuś się zdarzył ten ,,cud"Fajnie by było jednak,jakby zmienili te skrypty w tk2.