PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608604}
7,8 21 tys. ocen
7,8 10 1 21331
The Sims 3
powrót do forum gry The Sims 3

Mam grę od niedawna i chciałabym zrobić pokoje na piętrze, ale nie mam
pojęcia jak zrobić schody.
Proszę o dość dokładny opis.

Z góry dziękuję :)

ocenił(a) grę na 9
chromczan_fw

Niestety nie pomogę ale spytam dla pewności. Czy próbowałaś może robić schody w the sims 2? Ja w 3 nie probowalam ale w dwojce juz tak i z tego co wiem chwilę musialam to rozkminiac więc pewnie robi się to podobnie.

Prawde mówiac siatka do budowania drugiego pietra juz istnieje bez wzgledu na to czy masz czy tez nie masz schodów. To kwestia ustawienia widoku . Są 2 panele do ustawienia widoku po lewej.
jeden panel ustawia widok na brak scian lub widok scian a drugi maly niżej widok pierwszego pietra i dachu. Poklikaj i popróbuj w trybie budowania. Jesli nadal będziesz miec problem to może zbuduje drugie pietro i spróbuje odpowiedzieć.

chromczan_fw

Bardzo łątwo.

Wchodzisz w tryb budowlany i pod drziwamy masz schody klikasz na nie.

Wybierasz najładniejsze i stawiasz je w miejscu gdzie są dostępne, jeśli się nie da w miejscu gdzie chcesz wpisz kod: moveobject on

P.S. Jeśli nie wiem jak się pisze kody do konsoli to tak klikasz naraz: Shift+Ctrl+C i wpisujesz kod :P

ocenił(a) grę na 7
filmowy_laufer

Wiem już i mam 3-piętrowy budynek, ale i tak dzięki ;)

chromczan_fw

Nie ma za co ;)

ocenił(a) grę na 9
chromczan_fw

Wiem że wiesz ale innym może się przydać . Częsty problem ze schodami pod tytułem ,sufit za nisko' eliminuje się tak że usuwa się dach wchodząc w tryb budowania, widok dachu i kliknięcie na niego młotkiem. po sprzedanuiu dachu ustawia się widok parteru i schody pięknie się wtedy budują no i dopiero na końcu robimy dach