Mam dwa pytania.
Jak w Skyrim wejść w związek małżeński?
W jaki sposób zabrać się za rozwiązanie zagadki morderstw w Wichrowym Tronie?
Nie chcę dokładnego opisu, tylko jakieś wskazówki, naprowadzenie mnie. Z góry dziękuję
za porady.
Co do pierwszego pytania: musisz założyć amulet Mary (możesz go dostać w jej świątyni w Pękninie) i zagadać do jakiejś postaci. Jeśli jest "poślubialna", to będziesz miał do wyboru dodatkowy dialog. Nie działa to na każdego NPC, na pewno możesz poślubić Mjoll albo Aelę, ale takiej np. Lydii się niestety nie da.
A co do drugiego to nie wiem.
Nie ma za co. W ogóle, ostatnio wykonałem to zadanie z morderstwami, więc mogę Ci dać taką wskazówkę: kup dom w mieście.
Właśnie jak próbuję kupić dom to otrzymuję odpowiedź że "jest tymczasowo niedostępny". Nie wiem, może to jakiś bug po zainstalowaniu patcha 1.2, bo nie mogę też wykonać innego zadania, mimo wskazywania go na mapie. Najwyżej spróbuję przy kolejnym podejściu. Albo poczekam na kolejną łatkę. :)
Żeby kupić dom, chyba musisz dołączyć do Gromowładnych i wykonać parę zadań dla nich. Wtedy Jarl Cię powiadomi, że udziela Ci pozwolenia na nabycie domu w mieście. Jeśli nie chcesz dołączać do Gromowładnych, zawsze możesz się do tego domu włamać, z tego co pamiętam ma na drzwiach zamek na poziomie eksperckim.
Ten brak możliwości kupna domu to bug, jest na liście bugów w Skyrim Wiki. Miejmy nadzieję, że patch 1.3 to poprawi.
Właśnie się do niego włamałem (i pomimo odkrycia paru wskazówek odnośnie mordercy, zadanie nie "zaskoczyło") i jestem po całym wątku z Gromowładnymi (do których się przyłączyłem). Na tego patcha też liczę, bo trochę za późno dowiedziałem się że łatka 1.2 nie jest wcale taka dobra jak powinna.
Jest też opcja taka, że poprzez wykonanie pewnej misji w Mrocznym Bractwie zadanie "krew na lodzie" się nie aktywuje bo jakaś postać jest po prostu martwa
Zadanie uruchamiasz u zarządcy Wichrowego Tronu. Co do kupna domu- nie jest przypadkiem tak, że można mieć tylko jeden dom w grze?
Gram już od dłuższego czasu i mam posiadłości w: Markarcie, Białej Grani, Samotni, Wichrowym tronie,
Uwaga Spojler
Kwaterę Arcymaga w Zimowej twierdzy.
To faktycznie musi być jakiś bug bo możliwości kupna domu w Wichrowym Tronie nie mam mimo tego iż mieć powinienem.
Musisz wykonać zadanie dot. brutalnego morderstwa, dalej nie napiszę, nie będę spojlował