PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=615517}
6,5 204  oceny
6,5 10 1 204
The Elder Scrolls: Arena
powrót do forum gry The Elder Scrolls: Arena

Gdzie rozgrywa się akcja gry? Bo wszędzie piszą że w Tamriel ale to przecież spory kontynent a
gra dosyć stara? Chodzi mi o jakąś krainę np. Skyrim, Morrowind itp.?

ocenił(a) grę na 7
wafel4

Całe Tamriel możesz zwiedzić morrowind, skyrim, cyrodil wszystkie krainy wchodzące w skład Tamriel.

lorster

Ok, dzięki. A są w tamtym Skyrim jakieś podobieństwa do nowego Skyrim? Np. jakieś miasta itp.

ocenił(a) grę na 7
wafel4

Nie wiem nie grałem za długo.

lorster

A mapa jest jakaś duża czy mniejsze niż Skyrim lub Morrowind?

AleksandreoPL

O wiele większe ;) ze względu na dosyć archaiczny DOSowy system gry świat jest ogromny i generowany losowo w większości ;) oczywiście są miejsca na mapce, jak miasta (choć wszystkie są podobne) ale ogółem świat jest losowo generowany. Morrowind to 15,54 kilometry kwadratowe, Skyrim to 38,33 km kwadratowe natomiast świat Areny to... 6 000 000 km kwadratowych ;) dlatego konieczna w grze jest "szybka podróż". Gdybyś chciał postacią bezpośrednią na piechotę iść do POBLISKIEGO miasta zajęłoby ci to conajmniej 10 godzin(I to nie 10 godzin w grze tylko prawdziwych ;) ). Natomiast, udanie się do nieco dalszego zajmuje kilka dni... jeżeli grałoby się bez żadnej przerwy, nawet na minutę ;) Druga część - Daggerfall, która jest już o wiele mniejsza (choć i tak gigantyczna - 161 600 km kwadratowych) chociażby cechuje się tym, że żeby przejść z jednego końca świata na drugi na piechotę postacią, trzeba by było spędzić... 2 tygodnie czasu rzeczywistego, również bez żadnej przerwy podczas grania :) przeliczając kilometry kwadratowe gry na świat rzeczywisty sam Daggerfall ma wielkość całej Wielkiej Brytanii ;) I teraz wyobraźcie sobie, że te gry zajmowały około 64 mb na dysku :)

drax113

dopowiadając - ŁĄCZNY teren Morrowinda, Obliviona i Skyrima to 0,0015885% terenu Areny ;)

drax113

Daggerfall ma więcej, pamiętam jak się wkurzałem że nie mogę zagrać bo nie miałem jeszcze cd-romu w kompie :P