Co do postaci to jestem gleboko rozżalony faktem nie pojawienia sie w obecnej czesci Eddyego, Ravena i Yoshimitsu.. a zamiast nich dodali jakiegos araba... sic!
Wiadomo ze Yoshi od pierwszej czesci goscil w grze wiec byloby to grubym nietaktem z ich strony nie dajac go do 7 czesci. Ravena polubilem bo jest to jedyna postac walczaca stylem Togakure ryū ninpō ktory jest mi bardzo bliski.
Nie wszystko stracone bo te postacie moga zostac dodane w dlc (dla mnie platne dlc jest czyms chorym i wymyslem amerykancow).
Mam taka nadzieje ze o ile nie pojawia sie na premiere to moze pozniej w formie dodatku.
POTWIERDZONE POSTACIE
Yoshimitsu
Jin Kazama
Heihachi Mishima
Kazuya Mishima|Devil Kazuya
Lars Alexandersson
Leo Kliesen
Paul Phoenix
Sergei Dragunov
Steve Fox
Marshall Law
Ling Xiaoyu
Emilie de Rochefort
King II
Feng Wei
Hwoarang
Alisa Bosconovitch
Bryan Fury
Asuka Kazama
Devil Jin
Nina Williams
NOWE POSTACIE
Kazumi Mishima|Devil Kazumi
Claudio
Catalina Alves
Lucky Chloe
Shaheen
Nie wiem ilu i ktorzy beda dostepni na premierze a ilu dojdzie w dlc.
Mam cicha nadzieje ze bedzie mozna odblokowac np eddyego w jakis sposob lub ravena
Lista ktora napisalem jest z postaciami dostepnymi na premiere.
Lili ostatnio dodano do listy postaci w grze ale nie moge znalezc informacji czy bedzie dostepna na premierze.
Tak wiec Lili bedzie.
Niestety ale muszę się zgodzić.
Jakkolwiek na pewno pod względem dynamiki, aren do walki, systemu walki itd gra będzie świetna to zabieranie naprawdę dobrych postaci a dodawanie tak jebitnie debilnych jest jawnym sypaniem chili w oczy fanów.. To tak jakby "damy im toster, mikrofalówkę i martwego skunksa a oni i tak to kupią".
Z jednej strony mamy świetną i dobrze przemyślaną historie w tle.
A z drugiej jakieś robo-pluszowe-dziewczynki które mamy lać po pyskach ..
Dokładnie tak. Pojawiają się wprawdzie głosy, że zwierzaki i cudaki już były, ale dużo bardziej realistyczna jest walka z niedźwiedziem niż z jakąś robo-dziewczynką stylizowana na 13 latkę, ubraną w strój prostytutki. Główną bolączką starszych Tekkenów w tym zakresie były oczywiście Jacki, ale one nie miały ŻADNEJ roli w fabule, były sobie obok. Natomiast z tego co zobaczyłem te nowe koszmarki biorą udział w głównych wydarzeniach.
Starsze Tekkeny były bardziej mroczne i konkretne, ba 2 była chyba najmroczniejsza(zwłaszcza walką z Kazuya i Devilem, wraz z całą oprawą audiowizualną). Miały też dość sensowną fabułe. Potem poszli w stronę "zabili go i uciekł" aż do absurdu. Wygląda na to, że nowy Tekken będzie skupiać się na wydarzeniach z początków sagi, co jest dość sensowne(o ile robo dziewczynka nie będzie tą która zabije Heihachiego - a i tak wiadomo, że on wróci).
Dodatkowo bardzo irytują mnie te nowe style walki, całkowicie przeczące grawitacji. Wystarczy chociażby wspomnieć o Lilli... Innym postaciom też się to udzieliło.
Namco podało ,że wsłuchało się w prośby fanów i do listy postaci dodali kilka pozycji.
Aktualna lista postaci
Akuma
Alisa Bosconovitch
Asuka Kazama
Bob
Bryan Fury
Claudio
Gigas
Heihachi Mishima
Hwoarang
Jack
Jin Kazama
Josie Rizal
Katarina
Kazumi Mishima
Kazuya Mishima
King
Lars Alexandersson
Lee Chaolan
Leo Kliesen
Lili Rochefort
Ling Xiaoyu
Lucky Chloe
Marshall Law
Master Raven <------ Zamiast Ravena
Miguel Caballero Rojo
Nina Williams
Paul Phoenix
Sergei Dragunov
Shaheen
Steve Fox
Yoshimitsu
Zgadza się.
Wyżej napisałem, że będzie Master Raven a o Eddym dowiedziałem się przed chwilą.
No i jestem szczęśliwy.