PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611126}

Quake

1996
8,1 3,6 tys. ocen
8,1 10 1 3577
Quake
powrót do forum gry Quake

Później Doom 1 i Rage - ten nieoczekiwanie dał mi radochę taką jaką miałem przy FPS-ach lat 90-tych.

ocenił(a) grę na 9
grzegorz_cholewa

Dla mnie Doom, Quake i Duke Nukem , kolejność przypadkowa. Rage mnie nie przekonuje.

Rockman92

Gdybym miał furę banknotów i kamerę myślę, że wiedziałbym co zrobic ze światem tej gry. :)

grzegorz_cholewa

Grzesiu odpalić Quaka w dniu premiery to była sztuka bo mało kto miał komputer który go dźwigał. Jednak fakt że wyszedł w tym samym czasie co Duke Nukem 3d był niesamowity. Quake był czymś ponad wszystko pionierskim, zdeklasował konkurencje. ID Software zawsze takie było i chyba dopiero Rage im nie wyszedł. Szkoda że ślad po Quaku 1 pozostał już jedynie w Quake Champions. Ja bym chętnie dał komuś do zrobienia tą grę, tak jak np wyszedł Remake Painkillera.

ChubakaCieLubi

Quake i Quake 2 to najlepsze gry Id Software. Kropka. Quake 2 chyba jednak bardziej, bo może nie miał takiego klimatu jak jedynka ale singla ma zdecydowanie bardziej grywalnego. Jest w nim jakaś fabuła, jest intro wzorowane na Aliens, etapy się ze sobą łączą, nie ma dzielenia na epizody tylko jedna, spójna opowieść. Kapitalne bronie, znów świetnie zrobieni przeciwnicy, kapitalny, mroczny klimat s-f. Dżiz, dwójka to arcydzieło, która może przegrać z jedynką tylko dlatego, że tamta ma klimat jeszcze genialniejszy.

grzegorz_cholewa

Nie wiem mi się Quake 2 najmniej z ich gier podobał nie lubiłem tego całego industrializmu i kiczowatych potworów z dwójki. Bronie to w ich wszystkich grach są te same.