PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606177}
7,7 3,3 tys. ocen
7,7 10 1 3318
Neverwinter Nights 2
powrót do forum gry Neverwinter Nights 2

uwielbiam

ocenił(a) grę na 9

Uwielbiam te grę. Podoba mi się: fabuła, grafika, kreacja postaci. Muzyka też dobra. Lubię gdy w grze jest opcja stworzenia bohatera od początku (dlatego stworzyłam mnóstwo postaci). Dubbing jest dobry, dialogi super. Szkoda, że nie można mieć romansu z Neeshką albo Bishopem.
Zdecydowanym minusem tej gry jest dużo ilość błędów. Prawie zawsze coś mam nie tak. Przeszłam te grę wiele razy i często mam wrażenie, że jest za długa. Byłoby lepiej gdyby zaraz po przeniesieniu się do doliny była rozmowa z Gariusem a potem walka z Królem Cieni. A tak to po długiej i dość ciekawej, choć niekiedy monotonnej grze musisz jeszcze przejść jakiś durny "labirynt". Potem rozmowa i rozmowa. W końcu walka. Zawsze mam coś nie tak z tymi ścianami. Potem walka z głównym wrogiem to tak ze 20 minut zabawy. Gdy grałam w to pierwszy raz bardzo dawno temu, ta walka zajęła mi chyba ze 40 minut i do jej końca dożyły mi 2 postacie( Neeshka i Sand).
Co prawda nie jest to najnowsza gra, ale uważam, że jest dobra. Choć jak tylko wyjdzie wiedźmin 2 pójdzie w zapomnienie. Inna sprawa, że i tak nie mam za dużo czasu na granie, bo za rok mam maturę :( Już męczą mnie senne koszmary na jej temat.

ocenił(a) grę na 7
szepcik

Gra N.N.2 z pierwszym oficjalnym dodatkiem Maską Zdrajcy prezentują poziom b.dobry. Grafika jak na tamte czasy rewelka, minusem tejże grafiki jest niedopracowany wygląd postaci(powykrzywiane nogi), oraz problemy w wyświetlaniu cieni przez karty graficzne ati radeon. Żeby zachować płynność grania trzeba takowe cienie wyłączyć całkowicie by gra nie wieszała się.
Co do drugiego oficjalnego dodatku Gniew Zehira i trzeciego nieoficjalnego Wrota Zachodu to są to dodatki kompletnie spaprane pod każdym względem.
Brak w nich klimatu, w G.Z. postacie z którymi nasz bohater/ka podróżuje wymyślamy a nie werbujemy czy też szukamy ich po krainach.
Poziom trudności i znajdowane przez nas artefakty są na bardzo niskim poziomie, kończąc pierwszy dodatek zresztą bardzo trudny a czasami wręcz nierealny do przejścia, nasza postać władała lub była ubrana w rzeczy +6, w drugim i trzecim dodatku jest to na poziomie max.+3, przez co każdy napotkany przez nas potwór pada od byle podmuchu.
Drugi i trzeci dod. to brak klimatu i powiązania choćby minimalnego z poprzednimi częściami gry: w G.Z. nasza postać spotyka Korgana który powinien poznać swojego kompana z którym podróżował, ale takowa rzecz się nie dzieje i Korgan nas nie rozpoznaje wręcz nasza postać dla niego jest obca.
Tak więc gra i eksportowanie naszej postaci o poziomach EPICKICH po głównej części gry i dodatku jest bezsensowna, bo po pierwsze nie zdobędziemy w tych dwóch dod. żadnego doświadczenia, a po drugie nie znajdziemy w nich nic ciekawego by móc to założyć na naszego bohatera/kę.
Reasumując podst. wersja gry + dodatek godne polecenia ale drugi i trzeci dod. nie jest wart by zawracać sobie nimi głowę a tym bardziej grać w nie, bo komu z grających będzie się chciało za każdym razem stwarzać od nowa naszego bohatera, po tym jak zrzyliśmy się naszym bohterem grając w N.N.2 i M.Z.

ocenił(a) grę na 10
tomucho77

Ponieważ Gniew Zehira nie jest kontynuacją przygód bohatera który zabił Króla Cieni, ale zupełnie innej postaci którą należało stworzyć od 0, wtedy gra miałaby poziom trudności zbliżony do poprzednich części.

ocenił(a) grę na 7
Awgwa

I właśnie to że te dwa dodatki nie są kontynuacją gry i pierwszego dodatku niszczą całą grę.
Dodatek powinien być czymś nowym wnosić coś do gry np. nowe potężne artefakty a w przypadku drugiego i trzeciego dodatku tak nie jest - bronie max. +3.
Podpicowali troszkę grafikę, zmienili tryb poruszania się po krainach i to wszystko co jest fajnego w nich a reszta to nudy i łatwizna.