PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=663809}
8,1 2,9 tys. ocen
8,1 10 1 2912
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
powrót do forum gry Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Po 45 misji Quiet odchodzi! Rozumiem, że tak to wynika z fabuły i jej zachowania! Ale jak można tak beznadziejnie zakończyć jej! Szkoda, że nie udało mi się odblokawać wszystkich jej przedmiotów! Jestem ciekaw jaki to ma wpływ na procent ukończenia gry.

sceptyk

I dobrze, bo mi tylko przeszkadzała w trakcie misji.

Ziomaletto

Ktoś kazał ci ją brać na misję?

sceptyk

Na szczęście nie. ;) Bo bym chyba nie ukończył tej gry.

Ziomaletto

No ja ukończyłem z Nią bez problemu wiele misji.

sceptyk

Albo wynika to z konsekwencji twórców, albo mamy do czynienia z tanim chwytem mającym nas zmusić do przejścia gry no nowo.
Smutno mi było, jak zniknęła ;<

ocenił(a) grę na 8
Sonjek

Kojima chciał, żeby gracz też poczuł tytułowy "Phantom Pain" i dlatego odebrał nam Quiet.

Sonjek

To była najlepsza postać ze wszystkich pobocznych w całej serii MGS. Całokształt jej zachowania, milczenie, relacja pomiędzy nią a Big Bossem, ostatnia scena, wszystko to powodowało, że ta postać wyróżniała się na tle innych.

sceptyk

Zgadzam się. Ostatnia scena z nią była chyba najlepszą w całej grze (i jedyną, która mnie naprawdę poruszyła). Dobrze napisana postać; szkoda, że reszta wypadła tak blado.

Sonjek

Szkoda słów, tak skopać sprawę... :(

ocenił(a) grę na 10
sceptyk

Zdecydowanie najlepsza żeńska postać w całej serii na początku wydaje się bezużyteczna ale po ogarnięciu wszystkiego to najlepszy kompan

ocenił(a) grę na 8
raiden19

UUUUUUUU, odważne stwierdznie...The Boss przewraca się w grobie :)

ocenił(a) grę na 10
RutaL

Może się tam nawet brandzlować, zapomniałem o niej :/ i tak wole Quiet cycki ma lepsze

ocenił(a) grę na 8
raiden19

No jeśli rozpatrujemy w tych kwestiach to wiadomo :)

ocenił(a) grę na 10
RutaL

A tak poważnie to zabiłeś mi niezłego klina przez chwile, nie wiem jak mogłem zapomnieć o The Boss... Jest jeszcze Meryl przecież ale ona przekreśliła swoje szanse ślubem z obesrańcem Akibą :)

ocenił(a) grę na 8
raiden19

Ten ślub...o matko...nie przypominaj...końcówka jak od Disney'a...dramat...

ocenił(a) grę na 10
RutaL

Nooo właśnie

ocenił(a) grę na 8
sceptyk

Ja jakoś spierdzieliłem z nią sprawę, jak miałem ja już dostępną to zabrałem na jedna czy tam dwie misje i jakoś specjalnie nie odczułem jej pomocy, to olałem sprawę i nie brałem jej. Im bliżej jednak końca gry byłem to postanowiłem, że jednak ja przećwiczę, to zabierałem ja na side opsy, wykminiłem co i jak i się okazało, że jest mega pomocna w misjach. Zacząłem tam odblokowywać te jej graty i wszystko było spoko no i nagle ciach, poszła se w cholerę. Zdążyłem jednak odblokować cały jej arsenał i ciuchy ale co z tego jak jej już nie ma, buuuu... A czy najlepsza postać ze wszystkich pobocznych, i to jeszcze w całej serii to hmmm...no nie wiem, fajna dupa i mało gada to spoko ale bez przesady. Niestety nie ma jej już i nie odblokuje np cut scenki z wspólnym prysznicem :( no chyba, że ruszę grę od nowa. Udało mi się chociaż obejrzeć ta scenkę jak Quiet rozbiera się w deszczu i chlapią tam na siebie deszczówka z Venomem, spoko filmik.

ocenił(a) grę na 8
sceptyk

Dobra wiadomość. Dzięki nowemu patchowi można odzyskać Quiet. Trzeba powtórzyć misję 11 7-krotnie.

bozon

Ale na co ten pacz? na komórkę?

ocenił(a) grę na 8
sceptyk

No pewnie na wszystko na co jest gra. Napewno jest na ps3 bo u mnie poszło i Quiet jest. Przy misji 11 w nawiasie jest replay, po 5 starciach pokazuje się reunion, no i po 6 masz ją dostępną znowu. Jak konsola jest podpięta pod net to gra sama znajdzie aktualizacje, teraz chyba do wersji 1.6 czy coś. Fabularnie bez sensu pomysł kompletnie ale bynajmniej można teraz pooglądać ewentualne filmiki z nią, których nie udało się obejrzeć podczas przechodzenia "właściwej kampani". Chociaż nie ma co się czepiać bo linia fabularna z linią samej rozgrywki w "V" mocno kuleje i jest najmniej spójna w całej serii.

RutaL

Czyli na PS3 to działa!!!!?????? :)

ocenił(a) grę na 8
sceptyk

Działa, działa :)

RutaL

Sprawdziłem i działa :) Dziwne bo fora podają różne wersje o ilości powtórzeń misji: 5, 6, 7, razy. Mi wskoczyło za 7 i dopiero 8 było REUNION...

ocenił(a) grę na 8
sceptyk

Ooooo, to późno, ja po 6 razie już mogłem iść z nią pod prysznic :) No nic, grunt, że działa. Choć pewnie jak za 6 razem się Tobie nie pojawiło się "reunion" to lekko się w gaciorkach zagotowało czy zatrybi :)

RutaL

Quiet oblokowałem po przejściu 46 misji - po tej gdzie odchodzi nie grałem w misje fabularne, zacząłem robić side ops, łabać zwierzaczki i nadganiać 80% gry. Dopiero po aktualizacji ją odblokowałem. Sceny z prysznicem, chlapanie na pokładzie ze Snakiem i inne miałem już daaaaaaaaaaaaaawno.

ocenił(a) grę na 8
sceptyk

Ja bardzo późno obejrzałem te filmy bo nie zabierałem jej na akcje. To akurat dobre w tej grze, że milion sposobów na jej przejście i odblokowanie poszczególnych rzeczy choć side opsy, które na szczęście mam już skończone to bolesna przeprawa. Po 15 sztuk takich samych misji to przegięcie, oczywiście w innych lokacjach i żołnierze są w różnych miejscach i zawsze możesz sobie wybrać inny sposób ogarnięcia tematu, czy po cichu czy na wariata ale jednak mocno nużące to było. Gdyby chociaż można było je robić na rangi... Akcje typu "...wondering puppets..." to już nie wspominam bo bzdury większej nie widziałem, szkoda miejsca na dysku na takie badziewia. 157 kwestii z czego lekko połowa nadaje się na kibel. Przydatne tylko i wyłącznie żeby w łatwy sposób nagromadzić GMP i porekrutować żołnierzy ale to równie dobrze można robić w głównych misjach. Cóż...niestety gra ma więcej takich baboli..

bozon

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) Nareszcie :)

sceptyk

A ja mam inny problem i prosze o podpowiedź w misji 11 za pierwszym razem zabiłem quiet, czy po powtórzeniu misji i ocaleniu jej będę mógł korzystać z jej towrzystwa?

ocenił(a) grę na 9
Wlodzimierz_Polec

Panowie pomozcie. Nie moge przejsc misji na poczatku. Pisze Locate and recover the Honey Bee i nie moge znalezc tej broni, a przeszukalem juz wedlug mnie wszystko! Z gory dziekuje za pomoc.