PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=614380}
5,7 484  oceny
5,7 10 1 484

Loki: Heroes of Mythology
powrót do forum gry Loki: Heroes of Mythology

ta gra jest beznadziejna!

użytkownik usunięty

reklamuje ją hasło, że jest polecana przez polskie "Diablo community" - nie wiem ile temu community zapłacono żeby tą grę polecili....
kupiłem ją kilka lat temu (skuszony niską ceną z reedycji, hasłem reklamowym wspomnianym wyżej i optymistycznymi zapowiedziami tej gry jakie pamiętałem z prasy) wytrzymałem może 10 minut przed usunięciem jej. drugą szansę dostała kilka dni temu, pobrałem najnowsze patche, myślałem że może one pomogą a może podszedłem do gry ze zbytnim dystansem kiedyś i dla tego mi się nie spodobała... ale nie! ona jest po prostu fatalna - wytrzymałem max 5 minut w niej! walka - czyli esencja hack'n slashy - nie daje żadnej frajdy, jest niewygodna i uciążliwa a klimatu nigdzie w tej grze w żadnym momencie nie czułem. byłem zażenowany i postanowiłem sprawdzić jak gra (nowsza o wiele od Diablo 2!) wypada w porównaniu z pierwszym Diablo. i wiecie co? przeszedłem pierwsze Diablo już nie raz (nie jestem fan boyem ani nic z tych rzeczy - ta gra po prostu świetnie znosi próbę czasu, zresztą moi kumple też skorzystali z okazji żeby sobie ją odświerzyć i bawili/bawią się świetnie!) a mimo to przedzieranie się przez lochy, walka z mobkami, zmiany ekwipunku, wykonywanie tych banalnych questów dostarczyło mi tonę radochy! jak przypomniałem sobie, walkę z lokiego, gdzie większe problemy niż przeciwnicy sprawiła mi beznadziejna mechanika i niewygodne sterowanie (jak można klikaie myszką gdzie ma się iść albo co atakować zrobić niewygodnym? to już pytanie do twórców lokiego!) i porównałem z radosną wygodną rozwałką z Diabełka...

reansumując - NIE POLECAM LOKIEGO NIKOMU! nie wiem ile kosztuje, ale nie jest wart swojej ceny, bo moim zdaniem nie warto było na tą grę marnować nośników. czekacie na diablo 3? dobrze, warto poczekać. nie graliście w jedynke czy dwójke? nadróbcie zaległosci. graliście i przeszliście obie po 100 razy? lepiej przejść dowolną 100pierwszy niż stracić choć godzinę na niejakiego lokiego!

Grałem i Diablo jest do dupy.

użytkownik usunięty
dawidking2

to pewnie dla tego każda kolejna część miała miliony fanów wiernych jej aż do premiery następnej, a pozostałe gry gatunku mają farta jak przejdzie je ktoś raz do końca^^
Jedynkę Diablo przechodziłem w zeszłym roku a dwójkę chyba jeszcze w tym. Trójkę nim przestałem grać po premierze miałem przebrniętą kilkoma postaciami na kilku poziomach trudności i 300 czy 400 godzin grania na koncie nie licząc siedzenia w handlu gdzie też wieeele godzin spędzałem.
to, że komuś się któraś część diablo nie podoba nie znaczy jeszcze, że jest do dupy. Pozycja tej serii w pamięci graczy czy w historii gatunku jest nie do podważenia, liczby mówią same za siebie. W kinie czasem gówniany film bije rekordy zysków bo stada baranów idą ślepo do kin a wychodzą rozczarowane. Z grami jest inaczej - zysk ze sprzedaży to jedno, ale być tytułem w który wielu fanów potrafi z przyjemnością tłuc 20 lat po premierze to zupełnie co innego. Są filmy popularne wiele lat od premiery, ale filmy starzeją się o wiele wolniej, dla gry dekada to nawet nie epoka a ze dwie lekko licząc.

ocenił(a) grę na 3
dawidking2

Do dupy jest twój mózg. Pierwsze Diablo miażdży klimatem i wciąż jest najlepszym hns ever. Zaś Loki jest po prostu nudny a jego jedyna zaleta to ciekawe postacie do wyboru.Tyle.

ocenił(a) grę na 6
Iselor

Diablo II LoD, hehe.
A tak na poważnie to klimatu pierwszego Diabolo nic nigdy nie pobije, ale DII jest po prostu lepsze technicznie i znacznie bardziej rozbudowane, a przy tym zachowuje wszystkie walory pierwowzoru.

ocenił(a) grę na 3
DeGreZet

I dlatego wolę D2LOD. Jedynkę przeszedłem raz i nie ciągnie mnie do niej, bo jest wszystkiego mniej, jest ograniczona i nawet klimat nie aż tak super, extra jak piszą.

ocenił(a) grę na 3

Też właśnie nacięłam się na tą grę ;/ głównie przez ten komentarz.

ocenił(a) grę na 3
shavooo

a Diablo III jest cudowne ;)

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty

dopiero doczytalem swoj oryginalny komentarz i skapnalem sie ze pisalem go przed premierą d3.
zebralo ono sporo krytyki, pewnie zasluzonej momentami, ale zgadzam sie - Diablo 3 jest cudowne!

ocenił(a) grę na 3

No ma parę niedopatrzeń :p np postać mnicha to według mnie porażka.

użytkownik usunięty
shavooo

ja w sumie wszystkimi przeszedlem gre (choc nie na inferno kazdym) i kazdym gralo mi sie swietnie. osobiscie tylko szamana nie lubie ale to glownie przez wyglad;P