PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=809544}
7,6 1,7 tys. ocen
7,6 10 1 1658
Life is Strange 2
powrót do forum gry Life is Strange 2

Będzie po polsku czy znowu będzie trzeba czekać na spolszczenie od graj po polsku

xardas334

Raczej trzeba będzie czekać

xardas334

Polecam granie z oryginalnym języku, przy okazji można podszkolić trochę język, a słownictwo występujące w grze jest mało skomplikowane.

ocenił(a) grę na 7
xardas334

Oczywiscie ze trzeba bedzie czekac. Oni jeszcze nie skonczyli spolszczenia do before the storm :/

xardas334

Pewnie tak jak z Before The Storm ,,Będzie pod koniec września 2017" 08.09.2018 muszę grać po angielsku bo jeszcze nie ma spolszczenia

Jakubeek

Obecnie jest spolszczenie od GPP do pierwszych dwóch epizodów LiS - BtS, a w listopadzie ma być całość.

Ta grupa jest najlepsza od fanowskich spolszczeń.
Wydali wiele spolszczeń na równi, a niekiedy nawet lepszych od oficjalnych.
Bez nich nie byłoby spolszczeń do takich gier jak TWD - Season one, TWD - Season Two, TWD - A New Frontier,
The Wolf Among Us - Season 1, Game of Thrones - Season One, Life is Strange i wielu innych.

Po wydaniu całego spolszczenia do LiS - BtS mają w planach wydać też całe do
Life is Strange 2 oraz TWD - Final Season w przyszłym roku.

ocenił(a) grę na 6
returner

No i wydali do Before the Storm??

Danio31b

Już wydali do całości LiS - BtS na koniec ubiegłego roku.

xardas334

Nie będzie tłumaczenia, ponieważ brakuje im technika i zrezygnowali :(

ocenił(a) grę na 6
forintleader

skąd to info?? bo jeszcze 13 grudnia pisali ze prace stoją a nie ,ze zrezygnowali

Danio31b

Zaczęli w 2018 i od tego czasu przetłumaczony jest tylko 1 epizod. Pod koniec 2019 Norek pisał na forum, że mają problem z tłumaczeniem, bo crashuje gre i nie mają narazie technika więc lokalizacja jest wstrzymana. Na forum ta gra nie jest nawet w projektach do realizacji.
Nie ma też Life Is Strange 2 w projektach porzuconych, więc sam narazie nie wiem co o tym myśleć.

Jeżeli to tłumaczenie kiedyś ujrzy światło dzienne to się nie łudzicie, że będzie to gdzieś za 2 lata jak nie dłużej.

Nie wiem czy to kwestia problemów technicznych, dużej ilości tlumaczonych gier czy braku w ludziach, ale na spolszczenia czeka się bardzo długo.

Ja na spolszczenie całego sezonu TWD od premiery gry czekałem prawie 3 lata...

Problemów z angielskim nie mam, ale jednak w gry tego typu, gdzie jest dużo czytania wolę grać w polskiej lokalizacji, ale niestety nie mam zamiaru czekać aż pracę ruszą więc ogrywam po angielsku. Gra jest świetna! Pozdrawiam

ocenił(a) grę na 6
forintleader

Biorąc pod uwagę ile robią spolszczenie do ostatniego sezonu Walking Dead ,to graj po polsku się wykrusza niestety

xardas334

Właśnie się pojawiło spolszczenie. :)