PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=656253}

LEGO Władca Pierścieni

LEGO The Lord of the Rings
2012
7,9 3,3 tys. ocen
7,9 10 1 3265
LEGO Władca Pierścieni
powrót do forum gry LEGO Władca Pierścieni

Witajcie.
Gram na Pc i mam oto taki problem. Po misji na tych mokradłach razem z Gollumem, Frodem i
Samem, następuje coś dziwnego. Otóż Faramir bierze mnie do drużyny Sama Froda oraz
Golluma i wtedy mam iść do Osgiliath... Idę, idę udało mi się znaleźć zadanie poboczne i nagle
patrze, po prawej stronie Osgliliath. Chce podążać w kierunku strzałki, ale niestety Oko Saurona
cały czas monitoruje ten teren i nie mogę wejść. Przełączam się przyciskiem F2 i gram drugą
kompanią ( Legolas, Aragorn, Gimli),ale na podzielonym ekranie.. Nie chce grać w ten sposób i
czy wiecie jak wyłączyć to podzielenie ekranu?
pozdrawiam!

adamgraf

Wciskając F2 zaczynasz grać multiplayer czy na dwóch. Wtedy nie da się wyjść z tego trybu więc musisz wyjść z gry lub misji i jescze raz włączyć. Pamiętaj żeby nie naciskac F2. Z góry pozdrawiam.

bartosz11996

Da się wyjść z trybu dwuosowego w grach LEGO (jak? napisałam, mój "post" jest niżej).

Wodda

I nie trzeba wyłączać od razu całej gry.

adamgraf

może już wiesz ale po prostu przytrzymujesz U i wybierasz np.aragorna i grasz na normalnym ekranie.Sadząc że tego nie wiedziałeś to Twoja 1 gra lego

adamgraf

"F2" włącza się tryb dwuosobowy gry (czyli dwie osoby mogą razem grać). Żeby każdy z graczy miał swoje pole do chodzenia i nie było to ograniczone przez kamerę, w trybie dwuosobowym jest to rozdzielenie ekranu.

Jeżeli chcesz powrócić do trybu jednoosobowego, musisz "wyskoczyć z gry" operując "sterowaniem" gracza 2 (na PC: klikasz Enter po prawej stronie klawiatury, wybierasz opcję "wyskocz z gry" i masz tryb jednoosobowy).

Wtedy ponownie będziesz Frodem albo Samem. Musisz otworzyć te "kółko z postaciami" (jeśli grasz na PC i masz ustawienia domyślne sterowania to będzie to litera "U", z resztą na pewno wiesz jak to otworzyć, w końcu trochę poziomów za Tobą). Z otwartego kółka postaci wybierasz Aragorna, Legolasa, Gimliego (jeśli robiłeś poziom w lesie Fargorn to jeszcze do wyboru Gandalf).

Wiem, że stare pytanie, ale chciałam odpowiedzieć :)