PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624440}
8,8 49 tys. ocen
8,8 10 1 48841
Grand Theft Auto V
powrót do forum gry Grand Theft Auto V

Średnia

ocenił(a) grę na 5

Nie rozumiem fenomenu tej gry, chociaż szanuje innych opinie. Jest według mnie po prostu średnia, jak każda gra GTA. Przynajmniej o wiele lepsza od gniota zwanego Postalem 2.

ocenił(a) grę na 9
MrBrut

A co w Postalu 2 takiego tragicznego? :P Świetnie wyśmiewa współczesne społeczeństwo.

MrBrut

Dziwię się, skąd te porównanie do Postala 2? Co do samego GTA, to moim zdaniem wszystko, co najważniejsze w tej grze zostało dopięte na ostatni guzik. Postacie, gameplay, klimat, fabuła - no, tutaj można się troszeczkę przyczepić, ta stała się przewidywalna i średnio wciągająca, a zakończenie C (czyli jedyne słuszne) jest według mnie mało satysfakcjonujące, zbyt proste bym powiedział, ale już nic więcej nie mówię, co by nie spoilerować. Ode mnie gra dostaje 10 i puki co jest to produkcja nie do przebicia.

ocenił(a) grę na 10
nawisher

GTA = Postal + Carmageddon :) Nie wiem tylko dla kogo porównanie do Postal 2 jest obelgą :P

ocenił(a) grę na 7
nawisher

po 1 to póki dzieciaku widzę że dałeś ocenę 1 heroes tylko i wyłącznie z powodu takiego iż gta nie jest pierwsze mimo że gta jest mierną grą 1000x lepsza jest Mafia i mimo iż seria GTA jest starsza to zaryzykowałbym stwierdzenia iż GTA jest podróbką mafii
grafika wcale nie jest taka piękna jaka mogła być
strzelanie jeżeli chodzi o wersje pc jest strasznie ale to strasznie zryte celownik lata jak nienormalny majstrowałem w ustawieniach gry i w ustawieniach komputera aby spróbować zmniejszyć czułość ale to nic nie dało (w innych grach nie mam takiego problemu)
duży otwarty świat z czego 1/2 jest wykorzystana a pozostała to głównie pustkowia
mimo iż jest opcja zrobienia "własnej stacji radiowej" to osobie której nie ma na takie rzeczy czasu musi wystarczyć cisza gdyż utwory muzyczne w radiach w większości są beznadziejne
końcem końców moja ocena 7/10 jest strasznie wygórowana gra zasługuje na bycie może w top 20 ale na pewno nie w top 10 są o wiele lepsze gry które mogłyby być przed GTA V np. The Last Of Us,Mafia II,Mass Effect II,Ghotic II czy Far Cry III

Kamilhugo517

Z tym "puki" to błąd przez pośpiech, wierz mi czy nie, ale z ortografią jestem za pan brat. A żebyś wiedział, że dałem Heroes 1 za to, że swego czasu ta gra była TOP1. Czy GTA jest podróbką Mafii? Wiesz co? Nie obchodzi mnie to za bardzo, obie serie bardzo bardzo lubię. W GTA V grałem na PS3, graficznie to i tak szczyt możliwości, a świat jest cudowny. Dla mnie pustkowia mają niesamowity klimat, więc kompletnie nie przeszkadzała mi ich mnogość. Jeżeli chodzi o radio, to ja słuchałem tylko jednej stacji - rockowej, reszta to po prostu nie mój gust. W The Last Of Us nie grałem, nie wątpię, że to świetna gra, ale po prostu mnie do niej nie ciągnie. Mafia 2, jedna z najlepszych gier pod względem fabuły, klimatu, cutscenek i postaci, szkoda, że tak ograniczona pod względem sandboxowości. Mass Effect czy Gothic to klasyki, wiadomka. Far Cry 3 to jedna z moich ulubionych gier, przeszedłem 4 razy eksplorując wyspę na wysoki %.

ocenił(a) grę na 6
MrBrut

Dokładnie, ja też nie rozumiem tego fenomenu 'jaka super gra'. Podobna do innych części, miałam okazję nie raz zagrac w GTA i nie widziałam nic niezwykłego, co porwałoby moje serce. Jednak po kilku misjach zrezygnowałam z pożyczenia od kolegi tej gry, bo naprawdę nic 'super' nie było.

kasiaaa41022

Czyli oceniasz grę po kilku misjach?

_Zero_

normalny jesteś? Po co się męczyć z grą jak cię nie kręci?

MegaSzczota

Nikt nie każe się męczyć, ale po co zaraz oceniać?

_Zero_

pograła i oceniła, co w tym dziwnego...?

MegaSzczota

W tym, że po kilku misja można ledwo ocenić sterowanie, a nie całą grę. Nie poznała nawet 1/10 gry. Nie zobaczyła co ona ma do zaoferowania w kwestii rozgrywki, nie poznała fabuły i postaci. To tak jakby film oceniać po pierwszych minutach. Jest to po prostu głupie. Nie twierdzę, że żeby oceniać trzeba ukończyć tytuł, ale przynajmniej chociaż trochę poznać mechanikę gry i fabułę.

_Zero_

więc sądzisz, że kilka misji nie pozwala poznać gry i jej mechaniki?

MegaSzczota

Nie, to zdecydowanie za mało. Poznała fabułę albo postacie? Nie rozśmieszaj mnie. Na to trzeba kilku godzin. Po drugie wiadomo GTA 5 jak każda gra ma misje słabsze i lepsze. Mogła trafić na gorsze i się zniechęcić. Jeśli to misje z początku, gra się wolno rozkręca. Jeśli to misje z środka nie miała w ogóle żadnego "wczucia" się w postać. GTA 5 to gra w której również ważne jest miasto i jego otwartość oraz możliwości. Nie da się tego poczuć po kilku misjach.

_Zero_

nie rozśmieszam Cię. Nie jest mi wcale do śmiechu kiedy ktoś mi mówi, że nie można poznać mechaniki gry przez kilka misji. Nie poznać CAŁEJ fabuły to ok, ale nie poznać jej podstaw? Mechaniki gry? Jej realiów? Jej zasad?

Lasce nie spodobała się gra i tyle. Musisz po prostu zrozumieć, że nie ma gier które wszystkim się spodobają...

MegaSzczota

To, że się nie podoba, trudno. Przecież to akceptuje i sam wiem, że GTA 5 ma całkiem sporo wad. A inny klimat może się po prostu nie podobać. Jednak trochę irytuje mnie ocenianie, gdy się nie poznało gry, lepiej wtedy odpuścić sobie ocenę. Wyrażanie krytycznej opinii jest w 100% ok, ale pisanie w stylu grałem kilka misji i nie było super to według mnie argumentacja jak ze szkoły podstawowej. Niemniej chyba dalsza dyskusja nie ma sensu :)

MrBrut

Seria GTA jest dość specyficzna i normalne, że piąta część nie będzie Ci odpowiadała, jeśli nie odpowiadały Ci poprzedniczki. Mówiąc krótko nie Twój klimat i nie ma co się sprzeczać, bo każdy ma inny gust. Jednak należy zaznaczyć jedno, GTA 5 to gra bardzo dopracowana. W żadnej innej grze nie ma takiej wspaniałej prezentacji miasta! To miasto żyje i można je pomylić z realnym! Mamy tu telewizję, internet itd. Misje są naprawdę wciągające, a bohaterowie interesujący. Porównywanie GTA do Postala jest niepowazne...

ocenił(a) grę na 9
MrBrut

Ja przeszedłem całą grę ... Gram raczej w każde GTA i to jest moim zdaniem TYLKO DOBRE . Najlepsze MOIM ZDANIEM była III ;)