PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608435}
8,4 38 tys. ocen
8,4 10 1 37830
Grand Theft Auto: Vice City
powrót do forum gry Grand Theft Auto: Vice City

Mp3 player

ocenił(a) grę na 7

Hej, mam pytanko =)
Sprawa natury estetycznej - czy można zmienić nazwę radia "Mp3 Player" (czyli tam gdzie wgrywamy własne utwory) na jakąs inną wymysloną. Jest na to jakiś mod, patch czy coś w tym stylu ?

Bloodbane

Można. Jeżeli chodzi o samą nazwę wyświetlaną u góry gdy zmieniasz stację i w menu dźwięku to potrzebujesz programu gtatexter. Otwierasz nim plik american.gxt z folderu text w folderze z grą, z listy znajdujesz FEA_MP3, edytujesz nazwę po prawej w czarnym okienku, klikasz apply i save. Jeżeli zaś chodzi o zmianę logo stacji to jest trochę więcej zabawy.

ocenił(a) grę na 7
Pablo4649

Nie, logo może zostać. Stokrotne dzięki :)

ocenił(a) grę na 7
Pablo4649

hm, a jeśli używam programu "mp3control", który pozwala kontrolować swoje radio (mp3 player), niestety efektem ubocznym są wyświetlające się nazwy utworów zamiast nazwy radia (jaka by ona nie była) i dotyczy to oczywiście tylko radia "mp3 player". Czy da się jakoś zniwelować ten problem i sprawic by była pokazana tylko nazwa radia a nie pojedyncze utwory, czy musze poprostu odinstalowac "mp3control" ?

ocenił(a) grę na 7
Pablo4649

Niestety nie działa :'(
Sciągnąłem "GTA texter" i zrobiłem wszystko tak jak w instrukcji i cały czas mam "MP3 Player", nazwa którą wpisałem w ogole sie nie pojawia, chociaż program "gta texter" ją zapisał. Nie wiem o co chodzi, chyba jakieś niedopatrzenie z mojej strony....
Mam wersję 0.95, może w tym problem ? Powinna być inna wersja ?

Bloodbane

Zapomniałem wspomnieć że trzeba odznaczyć tylko do odczytu dla pliku american.gxt. Być może w tym problem. A co do programu mp3control to się nie bawiłem i nie mogę pomóc.

ocenił(a) grę na 7
Pablo4649

Odznaczyłem to, bo tez myślałem ze w tym problem. Niestety, jak na razie nie działa :(. Przyznałem sobie pełną kontrolę nad plikami z folderu TEXT i dalej ta nazwa MP3 Player sie wyświetla. :((

Bloodbane

A może spróbować edytować ten tekst w każdym pliku z tego folderu (dla każdego języka)? Być może korzystasz z gry w innej wersji językowej. Jeśli to nie pomoże to nie mam pojęcia czym może jeszcze być spowodowany problem.

ocenił(a) grę na 7
Pablo4649

Gram po angielsku, ale zrobię tak jak powiedziałeś. Byćmoze jest jakieś zabezpieczenie przed wprowadzaniem zmian do plików, którego nie moge przełamać, ale moim zdaniem to byłoby bez sensu - oznaczałoby to, że nie moge wprowadzać zadnych modyfikacji , patchów i etc.

ocenił(a) grę na 7
Pablo4649

Niestety w dalszym ciągu mam nazwe "MP3 Player" :( .
Żadnych zmian.

Bloodbane

A gdy otwierasz plik ponownie w gtatexter to widać zmienioną nazwę stacji? Być może coś się źle zapisuje. Jeżeli nazwa jest zmieniona w programie a w grze nie widać to nie mam pojęcia co może być powodem.

ocenił(a) grę na 7
Pablo4649

Własnie w programie jest zmieniona, za kazdym razem gdy go otwieram. Nawet gdy dokonuje jakiś zmian i zapisuje dostaje informację "saved succesfully" (czy coś w tym stylu). Tak więc program sobie a gra sobie, na to wygląda bo to co pokazuje jedno nijak nie przekłada się na to, co widać w drugim :(

Bloodbane

To ostatnie co mi przychodzi na myśl to że masz zainstalowane 2 wersje gry (np. jedna zmodowana druga oryginalna) i edytujesz plik w tej innej, nic innego mi nie przychodzi do głowy.

ocenił(a) grę na 7
Pablo4649

Nie, niestety to nie to. Ale dzieki za poswięcony czas i pomoc, tak czy inaczej ;P :)

Bloodbane

Nie ma za co, szkoda że nie udało mi się pomóc.

ocenił(a) grę na 7
Pablo4649

Już się udało. :)
zainstalowałem GTA VC ponownie na drugim dysku, i powtórzyłem całą operację zanim wkleiłem mptrójki do katalogu z grą. Oczywiscie przedtem odznaczyłem "pliki tylko do odczytu" w katalogu TEXTS. Dopiero potem umieściłem mp3 w katalogu. Być może gdy włączymy grę z własnymi mp3 nie zmieniając niczego nazwa "mp3 player" zostanie jakoś zapamiętana przez program i juz sie jej nie zmieni, natomiast gdy zostanie wyswiatlona inna własna nazwa to program zapamięta własnie ją.

Pozdrawiam.