Hej, mam pytanko =)
Sprawa natury estetycznej - czy można zmienić nazwę radia "Mp3 Player" (czyli tam gdzie wgrywamy własne utwory) na jakąs inną wymysloną. Jest na to jakiś mod, patch czy coś w tym stylu ?
Można. Jeżeli chodzi o samą nazwę wyświetlaną u góry gdy zmieniasz stację i w menu dźwięku to potrzebujesz programu gtatexter. Otwierasz nim plik american.gxt z folderu text w folderze z grą, z listy znajdujesz FEA_MP3, edytujesz nazwę po prawej w czarnym okienku, klikasz apply i save. Jeżeli zaś chodzi o zmianę logo stacji to jest trochę więcej zabawy.
hm, a jeśli używam programu "mp3control", który pozwala kontrolować swoje radio (mp3 player), niestety efektem ubocznym są wyświetlające się nazwy utworów zamiast nazwy radia (jaka by ona nie była) i dotyczy to oczywiście tylko radia "mp3 player". Czy da się jakoś zniwelować ten problem i sprawic by była pokazana tylko nazwa radia a nie pojedyncze utwory, czy musze poprostu odinstalowac "mp3control" ?
Niestety nie działa :'(
Sciągnąłem "GTA texter" i zrobiłem wszystko tak jak w instrukcji i cały czas mam "MP3 Player", nazwa którą wpisałem w ogole sie nie pojawia, chociaż program "gta texter" ją zapisał. Nie wiem o co chodzi, chyba jakieś niedopatrzenie z mojej strony....
Mam wersję 0.95, może w tym problem ? Powinna być inna wersja ?
Zapomniałem wspomnieć że trzeba odznaczyć tylko do odczytu dla pliku american.gxt. Być może w tym problem. A co do programu mp3control to się nie bawiłem i nie mogę pomóc.
Odznaczyłem to, bo tez myślałem ze w tym problem. Niestety, jak na razie nie działa :(. Przyznałem sobie pełną kontrolę nad plikami z folderu TEXT i dalej ta nazwa MP3 Player sie wyświetla. :((
A może spróbować edytować ten tekst w każdym pliku z tego folderu (dla każdego języka)? Być może korzystasz z gry w innej wersji językowej. Jeśli to nie pomoże to nie mam pojęcia czym może jeszcze być spowodowany problem.
Gram po angielsku, ale zrobię tak jak powiedziałeś. Byćmoze jest jakieś zabezpieczenie przed wprowadzaniem zmian do plików, którego nie moge przełamać, ale moim zdaniem to byłoby bez sensu - oznaczałoby to, że nie moge wprowadzać zadnych modyfikacji , patchów i etc.
A gdy otwierasz plik ponownie w gtatexter to widać zmienioną nazwę stacji? Być może coś się źle zapisuje. Jeżeli nazwa jest zmieniona w programie a w grze nie widać to nie mam pojęcia co może być powodem.
Własnie w programie jest zmieniona, za kazdym razem gdy go otwieram. Nawet gdy dokonuje jakiś zmian i zapisuje dostaje informację "saved succesfully" (czy coś w tym stylu). Tak więc program sobie a gra sobie, na to wygląda bo to co pokazuje jedno nijak nie przekłada się na to, co widać w drugim :(
To ostatnie co mi przychodzi na myśl to że masz zainstalowane 2 wersje gry (np. jedna zmodowana druga oryginalna) i edytujesz plik w tej innej, nic innego mi nie przychodzi do głowy.
Nie, niestety to nie to. Ale dzieki za poswięcony czas i pomoc, tak czy inaczej ;P :)
Już się udało. :)
zainstalowałem GTA VC ponownie na drugim dysku, i powtórzyłem całą operację zanim wkleiłem mptrójki do katalogu z grą. Oczywiscie przedtem odznaczyłem "pliki tylko do odczytu" w katalogu TEXTS. Dopiero potem umieściłem mp3 w katalogu. Być może gdy włączymy grę z własnymi mp3 nie zmieniając niczego nazwa "mp3 player" zostanie jakoś zapamiętana przez program i juz sie jej nie zmieni, natomiast gdy zostanie wyswiatlona inna własna nazwa to program zapamięta własnie ją.
Pozdrawiam.