Te dodatki do Gothica 3 lekko przywracają klimat poprzednich części i gra się przyjemniej
polecam grać z Content Modem który jest świetny! (tak wiem że u nie których ta gra nie
chodzi tak jak powinna, kiedyś też miałem ten problem, a bugami zajął się Community
Patch)
Quest Pack 4 + Content Mod 2.2
http://www.gothic.phx.pl/gothic3/infopage.php?id=32
Content Mod 2.2 (co zmienia i dodaje)
http://www.gothic.phx.pl/news.php?id=2050
Pozdrawiam fanów sagi Gothic!
Właśnie tego Moda zainstalowałem i powiem ci, że on trochę taki z dupy jest. Z jednej strony dodał fajne rzeczy, a z drugiej zmienił na gorsze to, co było w podstawowym QP4. Na przykład interfejs gry. Po co zmieniali dobre paski życia, many i energii, które był ustawione w sposób odpowiadający starym Gothikom, na jakieś cieniutkie, beznadziejne paseczki, które ledwo widać? Tak samo czcionka. Teraz można wybrać albo biedną z Content Moda, albo biedną z podstawowego Gothica 3. Nie ma już tej fajnej ze Zmierzchu Bogów, która w samym QP4 była od razu. Uprzedzam pytanie - nie, nie zaznaczyłem podczas instalacji zmiany interfejsu, ani czcionki. Podobnie ma się sytuacja ze strojami postaci. Po co zmienili Gornowi świetny pancerz najemnika z G1 i G2, na pancerz łowcy smoków? Myśląc Gorn, zawszę widzę czarnego twardziela w niebieskim pancerz najemnika. A teraz co? No na cholerę mu ten pancerz łowcy smoków pytam się? Dlaczego nie można zrobić jednego, porządnego moda, tylko wydawać takie coś. Kolesie postarali się z nowymi teksturami, ale wszystko podali w takiej formie, że odechciewa się grać :(
Rzeczywiście z paskami życia, many i energii wygląda fatalnie że nic nie widać, ale to że Gorn ma pancerz łowcy smoków to pasuje mi jak najbardziej. W końcu w Gothicu 2 Noc Kruka miał on w wyprawie na Dwór Irdorath, pancerz łowcy smoków a w normalnym gothicu 3 miał pancerz nordmarczyka, bez sensu. Jeszcze głupsze było że w normalnym Gothicu 3 Lester ma szatę gońca leśnego, ciekawe skąd wytrzasnął taką szatę, skoro zawsze miał on tunikę nowicjusza. Dla mnie najważniejszymi elementami Content Moda są nowe pancerze, nowe tekstury i piraci, fajne jest też to że czarni magowie z Varantu mają na sobię szaty czarnych magów, a nie elitarne pancerze assasynów. Ogólnie mi Gothic 3 Content mod się podoba, ale najfajniejszą częścią Gothica wg jest G2 z dodatkiem Returning.