Warto zagrać w to? Ostatnio szanowne CDA dodało ten dodatek do najnowszego numeru i tak
się zastanawiam. Tyle tu nieprzychylnych recenzji a i ja sam się zraziłem do Gothica po 3.
Doradźcie czy instalować czy też olać i niech się kurzy (albo dam kumplowi). Pozdro
Jeśli pełna wersja 3 ci się nie podobała to jej dodatek czyli Zmierzch bogów też ci się raczej nie spodoba.
Podstawowy Zmierzch bogów to totalna klapa to co oferuje CDA jest wersją rozszerzoną sam nabyłem jednak jeszcze nie wziąłem się za granie gdyż najpierw przechodzę rozszerzoną pełną wersję 3 jak skończę to wezmę się za dodatek.
Ja też kupiłem to CDA i przeszedłem Zmierzch Bogów Edycję Rozszerzoną w jakiś tydzień,więc tak:ED o wiele poprawia ZM,nie ma już setek bugów,błędów i niedopracowań w zadaniach i można w to swobodnie grać o czym nie można było powiedzieć o zwykłym ZM,poprawione są tekstury itd.Tak więc moja ocena tej gry ze ED to tylko 6/10.Tylko,bo jestem wielkim fanem tej serii,i ta część mnie zawiodła,jest bardzo mało zadań,fabuła jest czasami nudna jak flaki z olejem a na dodatek jest słaba,nieco ulepszona grafika z trójki niemal doszczętnie zepsuła klimat,a Bezimienny gada jak jakiś nawiedzony polityk w spocie TV na prezydenta;"Myrtana zbyt długo cierpi",Myrtana musi być zjednoczona" i tym podobne bzdety.
Ale radze kupić ten CDA bo to tylko 16zł i masz G3,G3:ZM i jeszcze ogromne patche do nich,a normalnie w sklepie ZM dwie dychy a G3 o 5 zł drożej.pozdrawiam!
Dzięki z odpowiedzi. Zainstalowałem na własną odpowiedzialność i z czystym sumieniem mogę powiedzieć że jest to jakieś wielkie nieporozumienie. Gra wygląda tragicznie nawet po spatchowaniu, fabuła jest naciągana jak prezerwatywa Unimil, a Bezio gada niczym polityk PiSu czy PO podczas kampanii. To jest jeszcze gorsze od trójki. Szkoda że takie fajne gry jak Gothic i Gothic 2 z dodatkiem doczekały się tak słąbych kontynuacji. Gothic 3 był naprawdę słaby ale Gothic ZB jest tragedią, obawiam się pomyśleć jak wygląda Arcania.