Jako wielki fan serii Wytrzymałem z tą "grą" aż 1h 20min... osobiście nie znam człowieka który by ja przeszedł.
Mniej więcej tak 1/2 gry, potem już nie mogłem dalej tego ciągnąć. Czara goryczy przelała się gdy podczas eskorty NIEŚMIERTELNY NPC istotny dla fabuły wlazł mi do wody i się UTOPIŁ!
Ja skończyłem całą tą grę :p
Ale polecam wgrać edycje rozszerzoną, dzięki temu jest o wiele lepiej.
Ja przeszłam całą. Jednak z kilkoma dłuższymi przerwami. Bardzo mnie rozczarowała.
Wytrzymałem około godziny, później wyczekiwałem edycji rozszerzonej i z nią udało mi się z trudem przejść całość.
Ja wytrzymałem około 1h, później utknąłem przy jednej z głównych misji która była zbugowana(npc zamiast iść za mną wbiegał w ścianę i znikał) zdenerwowałem się i odinstalowałem grę.Kompletna porażka, bugów co niemiara.
A ja dałem rade w sumie z 2,5h na najnowszy Patchu, bez patcha dałem rade do 25 minut.
Na patchu, który był w wersji z CDA przeszedłem do końca i gra nawet, nawet. Co prawda do świetnej trójki się nie umywa, ale na pewno jest lepsza niż wersja premierowa.
Po ukończeniu "trójki" nabrałem wielkiej ochoty by zabrać się za dodatek, ale wyskakuje mi jakiś błąd CRC. Może to i lepiej...
przeszedlem cala gre,
fakt jest troche nuzaca glownie przez to ze jest powielany pewien schemat z poprzednich czesci chociazby wkupowanie sie w laski jednej z frakcji, jednakze mialem wrazenie ze mam wiecej swobody niz w poprzednich czesciach, genialna jedynka jest np liniowa az do bolu, i pomimo ze niby mozesz wybrac sobie frakcje do ktorej chcesz nalezec, to tak naprawde na dluzsza mete nie ma najmniejszego znaczenia zupelnie inaczej ma to miejsce w g3
Kupiłem tę grę, zainstalowałem podjarany, bo lubię trójkę i wyłączyłem to po piętnastu minutach, od tamtego czasu nie mam jakoś ochoty do tego wracać.
Po patchu 2.0 da się grać :) Może nie arcydzieło, ale da się pograć, lepsze niż Arcania, którą tylko tytuł wiąże z Gothic...
Ja wytrzymałem 2 godziny. Dopiero z Edycją Rozszerzoną przeszedłem całą i uważam, że jest niezła.
Moja przygoda też nei trwała długo, zacząłem siekać co się dało, aż gra wyręczyłą mnie błędem z Thorem, nie istniało wyjście, dużo błędów :)
Tak więc gra sama wyręczyła mnie i opcja uninstal wygrała zmagania, jak i potwierdziła, że gothic skończył się na 2-ce ;/ Ewentualnie trójka, ale już w 3 częsci brakowało czegoś. Natomiast dodatek tra-ge-dia;/
R.I.P Gothic [*]
Jak dla mnie Gothic kończy się na części trzeciej. Zmierzchu Bogów i Arcanii dla mnie nie ma.
Ja ją przeszłam z zasady :) i nadal się dziwie dlaczego ma tak wysoką ocenę 4,6?! o.O
Jeżeli już grać w ten dodatek to tylko i wyłącznie z łatkami.Po ich wgraniu można pograć i nie jest koszmarnie.Jest też dostępne inne intro do gry zrobione na silniku gry lecz jeśli ktoś pytałby o jakość wykonania to...bardzo słabe...Mi zanim wgrałem pathe wywalał też w drodze do jednego miast słynne "where is the guru" :D.
Parę godzin, ale tylko dlatego, że grałem na patchu. Doszedłem do momentu, gdy trzeba było pogadać z Miltenem. Miał siedzieć w świątyni w Trelis, a nie było go tam. Wpisałem kod, żeby teleportować się do niego i okazało się, że łaził sobie po lesie koło Montery. Grę odinstalowałem i więcej nie grałem.