PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=690465}
7,8 445  ocen
7,8 10 1 445
Goodbye Deponia
powrót do forum gry Goodbye Deponia

Zakończyć to mogłaby się lepiej zważywszy iż nie będzie kontynuacji.

ocenił(a) grę na 8
Martin von Carstein

Popieram, czułem niedosyt na koniec:(:(:(:(

ocenił(a) grę na 9
Martin von Carstein

Z jednej strony oczywiście lepiej się czuję z happy endami, ale z drugiej bardzo doceniam piękne, dobrze przemyślane nietypowe zakończenia. Tak więc z jednej strony chciałbym, aby to się jednak skończyło trochę inaczej (albo by powstała jeszcze jakaś kontynuacja), a z drugiej uważam, że wtedy nie byłoby tak genialne. Generalnie pierwsza część kończyła się podobnie, tylko że wtedy wiedziałem, że są jeszcze kontynuacje, więc odczucia były mniejsze.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) grę na 8

Oceniając całokształt serii, zakończenie wypada słabo, ale moim zdaniem gra nie zasługuje na ocenę 1 ze względu na samą końcówkę zważywszy na to, że twórcy mogli otworzyć sobie furtkę do kolejnej części(która ponoć nie była planowana a nóż, widelec). Zwróć uwagę przykładowo na "The Whispered World" z tego samego studia, wydane 2009 roku a dopiero teraz w tym roku wyjdzie jej "kontynuacja" gdzie gra skończyła się tak, iż nie było nawet mowy o kontynuacji, nie chcę spoilerować, ale to studio ma po prostu talent do dziwnych zakończeń, zaufaj mi i daj jeszcze ostatnią szanse na "The Whispered World" gra po prostu ma nietuzinkowe zakończenie...

użytkownik usunięty
WujekChu1ek

Mam The Whispered World, grałem i nie ukończyłem bo przycisnęły mnie obowiązki w pracy. Może jak znajdę czas, kiedyś dokończę, ale póki co Deponia mnie skutecznie do tego zniechęciła. Z tą "1" to faktycznie przesadziłem. Przemyślę sprawę i później ocenę zmienię.

Wiem za to na pewno, że więcej gier tego studia nie kupię. Nie lubię dawać kasy komuś, kto mi pluje w twarz.

Martin von Carstein

Jednak będzie ;)

ocenił(a) grę na 10
spokowap

http://vignette2.wikia.nocookie.net/walkingdead/images/3/3f/Shut-up-and-take-my- money.jpg/revision/latest?cb=20140829235648

Lecę do sklepu!

ocenił(a) grę na 10
spokowap

Nawet dobra cena. Oby dała przynajmniej 10h zabawy.

Martin von Carstein

Podobno nawet trochę ponad 10 godzin ;) Na Empik.com za 48 złotych w przedsprzedaży - w pudełku poza płytą z grą 204 stronny artbook, plakat i płyta CD-Audio.

ocenił(a) grę na 10
spokowap

http://forum.przygodomania.pl/viewtopic.php?f=372&t=4866&start=20

Dzięki za informacje. Właśnie wygrałem własną kopię i niebawem będę mógł zagrać.

Martin von Carstein

O, kolega z Przygodomanii :) Gratulację!

ocenił(a) grę na 10
spokowap

Bardzo dziękuję. :D