PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=674310}
8,0 556  ocen
8,0 10 1 556
Dreamfall Chapters
powrót do forum gry Dreamfall Chapters

Boję się, że trzecia część nie będzie już miała wiele wspólnego z TLJ. O April już widzę zapomnieli, tytuł to "Dreamfall
Chapters" a nie na przykład "The Longest Journey 3" czy coś w tym stylu. Żałuję. To właśnie TLJ była klasyką, poza tym
była nieporównywalnie lepsza od DF (chociażby dlatego, że była dłuższa i trudniejsza... poza tym była pierwszą tak
niepowtarzalną i niesamowitą grą, a DF to tylko kontynuacja). Wiele bym dała, żeby "Dreamfall Chapters" miało jak
najwięcej wspólnego z TLJ i z April. (Bo oczywiście jak wszyscy wiemy April nie mogła zginąć w tak prosty sposób...
prawda? :P)

ocenił(a) grę na 10
szarosen

Myślę, że nie możemy na razie wydawać opinii na temat Chapters, skoro jeszcze nie wyszła. Sporo naoglądałam się filmików, które ukazały się przez ostatni rok - making of DF Chapters. Ragnar Tornquist zapewniał, że wątki dot. April i wszystkiego, co było wcześniej w TLJ i DF zostaną dokończone, a przynajmniej pociągnięte dalej.
Moim największym zmartwieniem na razie jest fakt, że mój laptop raczej nie odpali Chapters... będę się tym martwić w listopadzie, po wyjściu ze sklepu ; )

szarosen

Oficjalny tytuł brzmi chyba "Dreamfall Chapters: The Longest Journey" więc jest jakaś nadzieja na kontynuację tamtej historii. Ma być podział na rozdziały co sugeruje, że może być nieliniowa narracja.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dreamfall_Chapters:_The_Longest_Journey