Też się podpisuję;) Ogólnie temat założyłem zanim zagrałem na 'veteranie' - sądziłem, że przejść grę na najwyższym poziomie będzie tragicznie ciężko. A tu wczoraj mi się udało ukończyć. Było kilka trudnych i denerwujących momentów (zwłaszcza w kampanii rosyjskiej obrona tego zdobytego budynku) ale dało radę, myślałem, że będzie gorzej. Oczywiście opcja quicksave bardzo pomogła - gdybym musiał zaczynać misję od nowa za każdym razem jakbym zginął to bym chyba wyszedł z siebie.
A co UO wnosi nowego do gry? Pytam bo nigdy nie grałem;) Pozdrawiam!
Całkowicie nowe misje,mapy...fajnie się w to gra na multi, jak możesz kupić albo nawet załatwić sobie na chwilę to polecam Ci to z miejsca ;)
Dzięki, będę polował w takim razie;) A tak w ogóle to jest samodzielny dodatek czy trzeba mieć zwykłego CoD'a żeby w to zagrać? I jeśli chodzi o długość gry to jest porównywalny z podstawką czy krótszy trochę? Pozdro!
Sam mam to na dysku, ale z tego co pamiętam to chyba , ale to tylko chyba nie trzeba posiadać zwykłego CoD'a ale mogę się mylić...A jeśli chodzi o długość dodatku tj. znacznie dłuższy.
Ok, dzięki Ci wielkie za informacje! Jak już wcześniej wspomniałem - będę polował na ten dodatek. Jak mi wpadnie w ręce to mu na pewno nie przepuszczę;) Pozdro!
Odkopę troszkę, ze względu na ster czasy ;) ja kiedyś przeszedłem na najtrudniejszym, dom Pavlova w rosyjskiej kampanii to był koszmar jak pamiętam, sytuacja na mapie tak się rozwinęła, że w oczekiwaniu na przybycie wojska brakowało mi 10 s na przeżycie, a każdy kto grał na tym poziomie wie ile tam znaczy 5 sekund ;)
Ha, dokładnie, sekundy ciągną się w tej misji jak minuty albo i dłużej :) Miałem taką sytuację, że skończyły mi się w okolicy apteczki a pasek życia wyglądał dramatycznie kiepsko, schowałem się więc w kącie jakiegoś pokoiku i tylko czekałem aż czas oczekiwania się skończy. I gdyby nie quicksave to nie wiem co by było - kilka(naście?) razy wczytywałem bo wleciał mi jakiś Niemiec i położył jednym strzałem. To już nie była walka o utrzymanie budynku - to była rozpaczliwa walka o przeżycie ;)
Na tym poziomie dom Pavlova to w pewnym momencie ciągły quicksave/load przez długi czas, znam ten ból :) ale jak się przejdzie to można poczuć dumę, na tym poziomie trzeba mieć skill na dobrym poziomie, od patrzenia w środek ekranu wali się headshoty bez celowania ;p
Właśnie skończyłem grać na Hardzie, do Veterana się w ogóle nie dobieram, jak wam się to udało przejść?
Postanowiłem sobie, że przejdę na wszystkich poziomach trudności i tak zrobiłem;P Przeraził mnie z początku brak apteczek ale po prostu trzeba ostrożniej się poruszać, chować za przeszkodami, uważnie rozglądać i używać sporo granatów. I jak już wcześniej wspomniałem - quicksave! Gdybym miał go nie używać to diabli by mnie wzięli jak za którymś razem z kolei musiałbym powtarzać misję od początku.
Ja robiłem tak samo - quicksave co kilka minut... Szkoda że w COD 2 nie ma quicksave...
Tak jest, w istocie! Właściwie, jeśli miałbym być bardziej precyzyjny, to ostatni raz grałem w "Call of Duty" w 2012;) Do starych dobrych gier nie wstyd wracać kolego!
Heh. W tym roku grałem w Skyroads, The Dig, Alone In The Dark, Duke Nukem 3D i jak się wezmę, to jeszcze speedrun w Another World spróbuję.