PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=605870}
7,6 12 tys. ocen
7,6 10 1 11924
Call of Duty: Black Ops
powrót do forum gry Call of Duty: Black Ops

MW2 vs BO

ocenił(a) grę na 8

co jest lepsze?
moim zdaniem MW2 jest 2 razy lepsze

ocenił(a) grę na 7
FIIlp

Black ops nie dorownuje zadnej z czesci call of duty. A MW2 najlepsze.

ocenił(a) grę na 6
damian_filmweb

Oczywiście, że MW2 jest lepsze :)

ocenił(a) grę na 9
Ilusia92

Pod względem akcji i różnych "quick-time-eventów" MW2
Chociaż misje żołnierzem troche nudne (te przy tym burger town)

Fabularnie i w MP dla mnie Black Ops
Gracze CoDa musieli w końcu zmierzyć się z recoilem w broni...

Ja czekamaż wyjdzie MW3... Będą dedyki i nie będzie tuberów= najlepsza część CoDa

ocenił(a) grę na 8
mariiox

MW2 lepszy?
Sam fakt możliwości ustawienia dedykowanych serwerów i sformalizowania pewnych wymagań sprawiał, że Black Ops był zdecydowanie przed MW2. Zdecydowane nie dla TUBY. Poza tym bardziej zrównoważono broń zapasową. O G18 akimbo w MW2 nie warto wspominać nawet. Poza tym tragiczne mapy - Karaczi, Underpass, Estate.
Faktem jest, że jeszcze wiele rzeczy wypadałoby poprawić, ale Treyarch w przeciwieństwie do Infinity Ward nie do końca miał swoich graczy w tyłku i liczne poprawki i usprawnienia miały na celu poprawienie komfortu gry i chwała im za to.
No i ścieżka dla jednego gracza - scenariusz zdecydowanie lepszy w BO, chociaż jeśli chodzi o sam gameplay to MW2 wypadało odrobinę lepiej.
W MW3 troszkę niepokoi mnie póki co to członkowstwo ELITE i że DLC będzie co miesiąc. Co oznacza, że dostajemy do ręki produkt dosyć ubogi, bo po roku ludzie z "abonamentem" będą mieli 4-5 razy tyle map co standardowi gracze. Mało im kasy, oj mało.

ocenił(a) grę na 8
LarryFoulke

MW2 lepsze, sto razy wolę mapy do MP jak w BO ale obecnie w to drugie gram i też bardzo lubię.

ocenił(a) grę na 10
FIIlp

Plusy Black Ops:
- Singiel ma lepszą fabułę
- Przyjemniejsze strzelanie

Plusy Modern Warfare 2:
- Singiel ma dużo lepszą akcję i quick time eventy
- Dużo lepsze mapy
- Fajniejsze killstreaki

ocenił(a) grę na 6
chowder

Zapomniałes o jednej bardzo ważnej rzeczy - MW2 ma miliard razy leszy klimat

ocenił(a) grę na 7
FIIlp

MW 2 bardziej cieszyło mą osobę ;)

ocenił(a) grę na 4
FIIlp

Żadne. Stare Call of Duty 1 bije wszystkie tytuły 100 razy :)

ocenił(a) grę na 7
koksiarzz

stare call of duty zmiazdzone przez medal of honor ? i don`t think so.

FIIlp

oczywiscie ze mw2 lepsze, cod1,2 mw i mw2 robilo infinity ward a cod3 i black ops robilo treyarh i oni zawsze robia na odpi erdul, singiel nudniejszy, grafika gorsza ( ten sam silnik co mw2 ale modele, tekstury zrobione po macoszemu, zero przywiazania do detali, postacie kreskowkowe), spawning wrogow, bugi itp. jedyna ich zaleta bylo to ze mieli dobry scenariusz reszta zawodzi
Dlatego jezeli nastepny cod bedzie od treyarch to ja sie tego nie tykam, infinity ward sa tworcami serii i tylko oni powinni miec wylacznosc na ten tytul

ocenił(a) grę na 10
Oswaldd

Taa? Porównaj sobie BO z MW3. W BO jest
a) Lepsza grafika, wszystko wygląda przejrzyściej niż w MW3
b) Większe mapy - nie taka jatka jak w MW3 a i tak trup ściele się gęściej niż w MW3
c) DEDYKI SĄ...
d) i to RANKINGOWE.

Pojedynku MW2vsBO nie mogę roztrzygnąć bo w multi w MW2 nie grałem, ale pojedynek MW3vsBO wygrywa BO.

ocenił(a) grę na 7
waldeck

grafika w BO jest lepsza? sorry, ale ja osobiscie nie widzialem gry z gorsza grafika niz BO wydanej w tym samaym czasie lub pozniej.

ocenił(a) grę na 10
damian_filmweb

Jest lepsza pod wzgledem przejrzystosci. Mapy w MW3 sa ciemne i brudne, ciezko czasem cos zauwazyc. A w SP, w misji Znów to samo tekstury podłoża odrzucają. Może to wina BF3 że grafika w MW3 mnie odrzuca, ale uważam że BO i MW2 były ładniejsze od MW3. Nie mówię że były ładne, BO był krokiem wstecz ale MW3 to graficznie porażka ( moim zdaniem). A jakość tekstur zasługuje na osobny akapit. Tak rozmazanej kupy nie było nawet w CoD4MW

ocenił(a) grę na 7
waldeck

moze, ale black ops na ocene 10 w zyciu nie zasluzyl. mozna gre lubic, ale patrzac objektywnie jest to gra przecietna. krok wstecz. Faktycznie BF3 wyglada bardzo dobrze, a MW3 to jak zwykle kupa, bo ile razy mozna robic gre na tym samym silniku i oczekiwac, ze bedzie ladnie ? Jak zwykle Bobby wyruch.al wszystkich w dupsko.

ocenił(a) grę na 10
damian_filmweb

Twoim zdaniem nie zasłużył, a moim ma wszystko co potrzebne grze FPS, czyli:
a) Genialny Singleplayer z ciekawą fabułą
b) Widowiskowość
c) Wciągający multi
Wszystko to w Black Opsie jest. Wydaje mi się że gdyby IW zrobiło BO, to gra miałaby znacznie lepsze oceny. Dużo osób jeździ po tej grze tylko dlatego, że wyszła ona spod skrzydeł Treyarchu. Fakt że ciągłe respawny przeciwników mogą zirytować, ale mi one nie przeszkadzają. A że grafika jest średniawa - cóż, ja nie potrzebuję przepięknej grafiki bo to tylko dodatek. Wolałbyś grać w gniota z zajebiaszczą grafą( nie chodzi mi o BFa, żeby nie było nieporozumień bo to gra dobra) czy w świetną grę ze słabą grafiką?

ocenił(a) grę na 7
waldeck

nie mowie, ze grafika jest wyznacznikiem jakosci, ale to oznaka wlasnie tego, ze producenci maja nas w dupie. A mnie multiplayer nie wcagnal, bo ile razy mozna grac w to samo ? w modern warfare pogralem, a tutaj nie widze wielu nowosci wzgledem mw. I nie chodzi o to, kto dana gre wydal.

Kampania byla dobra, wiec dalem te 7.

ocenił(a) grę na 10
damian_filmweb

NIe mówie że ty jeździsz po BO ponieważ wydane jest przez Trey.

Wiele osób z którymi grałem twierdziło że BO to gów*o. Na moje pytanie:dlaczego, nie potrafili podać żadnego argumentu. Za to każdy mówił - Treyarch.

W MW3 są dwa nowe tryby i nowy sposób upgrade'owania broni. Cóż - może i mało, ale niby jakieś nowości są.

Co do BO - nie wiem czy nie ma nowosci, pierwszy mój oryginalny CoD.

ocenił(a) grę na 7
waldeck

A ja nie mowie, ze nie podoba mi sie gra, bo jest od innego studia. Faktem jest, ze ja skopali, ale argumenty ci juz powiedzialem chyba.

ocenił(a) grę na 9
waldeck

Jedynie do czego można się przyczepić jeśli chodzi o BO to jest optymalizacja

Mnie BO wciągneło, a MW3 to gra dla 100% casuali...

ocenił(a) grę na 10
mariiox

Jakby był przycisk "Lubię to" to bym kliknął :)

ocenił(a) grę na 7
FIIlp

Obie z początku nużą, ale w MW2 ciekawsze postacie, za to słabiej z narracją (bo nagle Soap to już nie ja? a potem znowu ja? mam szkocki akcent, osz ty w życiu. Nie można już się z nim tak identyfikować jak w MW1), jest mocniej przegięta niż MW1, przez to się komiksowa trochę robi, a nawet mimo to, sceny nie zapadają tak w pamięć. Jakby to nie był sequel, inaczej bym patrzył, ale napięcie w miarę postępu fabuły powinno rosnąć, nie spadać.
MW2 - 7/10.

BO fabularnie lepsze i estetycznie bardziej oryginalne. Reznow to co prawda nie Kapitan Price, ale przynajmniej jak ktoś w grze umie mówić, to nie udaje niemowy. Sterowanie nieco bogatsze, ilość bulszitów i przegiętych akcji mniej więcej jednakowa jak w MW2.
BO - 8/10

ocenił(a) grę na 7
dziki_wonrz

No, i jeszcze urywane kończyny, f*uck yeah

osz ty, filmweb cenzuruje angielskie klątwy

ocenił(a) grę na 8
dziki_wonrz

MW2 jest lepsze według mnie dużo lepsze ,ale BO ma swój klimat i tryb zombie który mi się bardzo spodobał

ocenił(a) grę na 10
adik789

http://www.youtube.com/watch?v=BHFUtuBaIsc

FIIlp

MW 2 wywarł na mnie o wiele większe wrażenie, no i co do ogólnego wykonania spisało się lepiej, najnowszy produkt firmy Treyarch miał nieco więcej niesmacznych bugów. Pierwsze do czego bym się przyczepił to skopana optymalizacja.. jednak zainstalowanie poprawki znacznie pomogło. Graficznie niemal to samo co MW 2, jednak w Black Ops była nieco bardziej klimatyczna. Ogólny zarys fabularny bardziej podobał mi się w Black Ops, w MW 2 trochę nieco bardziej naciągany. Co do rzeczy najważniejszej a mianowicie grywalności - bez porównania z Modern Warfare. Szybka akcja, zwroty akcji i przemyślane QTE przeądziły o ocenie. Co jednak bardzo podobało mi się w BO czego zabrakło w serii MW: możliwość prowadzenia pojazdów ('na szynach' - ale zawsze coś), większa przyjemność ze strzelania (racoil), i co najważniejsze - bohater którym aktualnie sterowaliśmy w końcu się odzywał. Podsumowując: BO to bardzo dobra gra, w której nie obyło się bez wpadek, z pewnością można by podszlifować sporo rzeczy. W ogólnym rankingu CoDów nie wypada źle, choć do czołówki brakuje. Jak dla mnie zasłużone 8/10.

ocenił(a) grę na 8
FIIlp

Black Ops jest lepsze od MW2. Bylem bardzo rozczarowany MW2, jedyne co mnie podjaralo w tej grze to etap Cliffhanger i strzelanina na dachach w Brazylii. Jednak MW1 miazdzy Black Ops.

ocenił(a) grę na 10
FIIlp

Pod względem fabuły - Black Ops, coś świetnego i na pewno zagram drugi raz, by lepiej ogarniać nazwiska. Nie podoba mi się grafika w Black Ops, ale po kilku misjach przyzwyczaiłem się, z czego pierwsza bardzo mnie zniechęciła przez to właśnie, ale fabuła i system jej opowiadania super.