PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611072}
8,0 16 tys. ocen
8,0 10 1 16152
Battlefield 3
powrót do forum gry Battlefield 3

Takiej męczarni to nigdy nie widziałem, najgorsza instalacja i najgorsze odpalanie gry ever. W dodatku sama gra jest bardziej zabugowana niż beta i jakoś miejscami dziwnie się zacina, ale nie w sposób taki jak przeważnie się gry zacinają, nie wiem jak to wytłumaczyć, takie dziwne klatkowanie to miałem tylko w Duke Nukem Forever. W dodatku grafika na Ultra nie jest taka dobra jak zapowiadano, niektóre tekstury odrzucają (podobnie jak w grze Rage, na szczęście w o wiele mniejszym stopniu), kampania jest żałośnie oskryptowana, odejdziesz 5 metrów od miejsca w którym twórcy postanowili cię ustawić to od razu się włącza komunikat, by wracać na pole bitwy, ale przynajmniej jest klimat i grafa w miarę realistyczna, a nie takiego komiksowe, brzydkie i nudne gówno jak BC2. Co do multi to jak na razie lepiej grało mi się w betę i mam wrażenie, że strzelało się nieco inaczej. Po becie stwierdziłem, że to będzie najlepszy FPS internetowy, a teraz mam duże wątpliwości i zaczynam żałować wydanej stówy. W dodatku ten Origin co podobno kompy szpieguje...

ocenił(a) grę na 8
0wner2

jaki origin ? przeciez niedawno wychwalales ta gre, a teraz jak zwykle jedziesz po battlefieldach. nudne sie to zaczyna robic.

damian_filmweb

Haha, jak ty nie grasz na PC to się ciesz, bo nie wiesz co to jest Origin. Beta była świetna, a finalny produkt to jakiś niesmaczny żart.

0wner2

Dokonaj zakupu konsoli chociaż na nich też szlak trafia z kodami do grania Online

szymas93

Mam konsolę, ale nie używam, bo konsole to jest gówno z żałosną grafiką, a na padzie niewygodnie się strzela.

0wner2

Co wy z tą grafą? Kiedyś grało się na PSX i nikt nie narzekał

szymas93

Ale teraz to ja oczekuję fotorealistycznej grafiki, od gry, która miała rewolucję graficzną wprowadzić.

0wner2

Wyjdź sobie na dwór to ją zobaczysz. Gra zawsze będzie grą i nigdy graficznie nie będzie podobna do realizmu

szymas93

O co idziesz, że będzie?

0wner2

O twoje arcydzieło "Sucker Punch" Idź lepiej grać w gry podobne to realizmu!!!

szymas93

Przeważnie nie gram w takie gry, ale od BF3 tego oczekiwałem.

0wner2

moze i bedzie ale nie za twojej kadencjii
poza tym ja zawsze rozroznie grafe od reala ty masz z tym problem ??

0wner2

Rewolucję graficzną wprowadził Crysis ( i to tylko ten pierwszy) i na razie pozostaje ten fakt bez zmian, nie ma gry z lepszą grafiką niż ma Cysis 1, nawet wasze battlefieldy na ultra, hiper, super, boom, boom nie są takie dobre. Ja miałem okazję grać tylko w kampanię w battlefielda 3 ( całej gry nie oceniam, bo battlefield ma oczywiście multi) i stawiam jej ocenę 6/10, ani grafa nie jest super, nawet na ultra, plus strasznie liniowa tak jak wspomniałeś.Fizyki też tutaj nie zauważyłem... Podsumowując gra miała świetną reklamę i na tym koniec. Może to multi jest rzeczywiście takie zajebiste jak wszyscy biadolą (a może nie i też przereklamowane), ale kampanie mogli sobie darować skoro, taki chłam wypuścili.

0wner2

jak sie nie potrafi obslugiwac pada to sie chujowo strzela :))

ocenił(a) grę na 7
0wner2

zgadzam się z mihasem z czasem jest lepiej niż na PC

ocenił(a) grę na 8
0wner2

Jaki znowu zart ? Multi jest swietne, wiec o co ci znowu chodzi ? Gry nie umiesz zainstalowac, czy co.

damian_filmweb

Ku*wa kup sobie wersję na PC i zobacz co to za jaja się wyprawiają z nią, a nie pie*dol.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

Żadnych jaj nie ma, wszyscy znajomi z jakimi gram (około 40 osób) nie ma żadnych problemów, tylko jedna osoba miała i wystarczyło odinstalować i ponownie zainstalować grę i wszystko się naprawiło, ale ty nawet tego nie potrafisz...

salamandra95pl

Mnie doprowadza do szału to pie*dolone odpalanie gry przez zjeb*nego Origina i potem taką ch*jnie battleloga, co to za debil wymyślił, by grę odpalać ze strony internetowej? W dodatku nie zawsze się łączy i długo się czeka. A instalacja to porażka, raz ściąga z płyty, by po chwili zacząć ściągać z neta i trzeba kompa resetować, żeby z powrotem szło z płyty.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

Powiem tak: może i rzeczywiście powinno się grę odpalać normalnie a nie przez stronę internetową no ale trudno mi to nie za bardzo przeszkadza, a co do instalacji to ja nie miałem żadnych problemów, zainstalowało mi się wszystko z płyty, a z internetu pobrał się tylko patch.

ocenił(a) grę na 8
0wner2

coz, jestes jedynym, ktorego znam majacym problemy z instalacja i odpalaniem tej gry.

ocenił(a) grę na 6
damian_filmweb

Więc masz mało znajomych mających bf3 na pc....
Z moich 12, jednemu gra wogóle nie odpala, 3 również wnerwia cholernie Origin+Battlelog choć na trochę normalniejszym poziomie niż 0wnera, 7 stara sie o tym zapomnieć ale też i ich wkurza ten system. Tylko jednemu to odpowiada ale to czysty fanatyk BFa (dokładnie BC2 gdyż w stare nigdy nie grał), i tylko jemu rozgrywka wyjątkowo przypadła do gustu. Jedynie grafika sie cieszy takim entuzjazmem jaki był przez te miesiące.

ocenił(a) grę na 8
Lwie_Serce

to wspolczuje ci znajomych. I nie pisz mi tu, ze multi jest slaby i jedynie grafika ma powodzenie, bo pelkne ze smiechu.

ocenił(a) grę na 6
damian_filmweb

Jak na "rewolucję" jaka miała być to sory ale Bf3 to prócz grafy porażka. Gra jest bardzo dobra i finito.

ocenił(a) grę na 8
Lwie_Serce

rewolucja to chwyt marketingowy. zlapales sie, nie moja wina.

ocenił(a) grę na 6
damian_filmweb

Hehehe, w tym jednym muszę ci pogratulować, świetnie potrafisz wyjść z niebezpiecznej sytuacji. Ja tam wiedziałem od wiosny że BF3 to wielki balon co w końcu pęknie, i w końcu to się stało.

ocenił(a) grę na 8
Lwie_Serce

ale jaki balon ? dostalem to czego oczekiwalem, a to, ze DICE wychwalalo swoj produkt pod niebiosa, to juz inna bajka. Jedyne czym moglbymbyc zawiedziony to kampania, ale nawet to mi sie podobalo.

ocenił(a) grę na 6
damian_filmweb

Na tej samej podstawie powinien ci się podobać BO ale w końcu to CoD i pewnie faktycznie wersję konsolową sknocili ale na PC trzymał pełen poziom. A co do kampanii to powiem tak, pozbawili ją jednego z największych, jeśli nienajwiększego plusa, humoru, to ją wyróżniało. Ale kampania BF3 to jeden wielki Epic Fail, fabuła to najzwyczajniejszy Ctrl-C--->Ctrl-V z BO i MW2.

ocenił(a) grę na 8
Lwie_Serce

black ops powinien mi sie podobac ?? Eee dziwna filozofie przedstawiles. Kampania byla dobra, nie powiem, ale grafika jak z ps2, zabugowane do granic mozliwosci i slaby multiplayer skopiowany z poprzednich czesci, ale i tak w gorszym wydaniu + kilka dodatkow. Jeszcze tryb zombii mi sie podobal. Fajnie sie gralo z kolegami na dzielonym ekranie. I juz nawet nie wspomne ( a jednak ! ) jak bardzo zabugowany byl ten zombii...

Z Coda skopiowali tylko przesluchanie, wiec o co ci znowu chodzi ?

ocenił(a) grę na 6
damian_filmweb

"Z Coda skopiowali tylko przesluchanie, wiec o co ci znowu chodzi ? " ..........
CoDy sobie odgrzeb.
Zamach stanu na bliskim wschodzie+pomoc ruskich-MW1
Śmierć przed kamerą-MW1
Prowokacja wojny między USA a Rosją-MW2
Przesłuchania i rektospekcje które są kręgosłupem fabuły BF3- BO
Finał-MW2

Cofam wszystkie zarzuty wobec BC2 bo jednak przy BF3 single był całkowcie orginalny.

Lwie_Serce

Już nie przesadzaj, BC2 to gówno z kreskówkową grafiką.

ocenił(a) grę na 8
0wner2

Akurat ty mozesz nic nie pisac na ten temat, bo rozsmieszasz ludzi. dzieki.

damian_filmweb

Ja tylko głoszę obiektywne fakty :)

ocenił(a) grę na 8
0wner2

ty, no. lubie cie i wg, ale prosze nie pisz juz takich rzeczy, bo naprawde sie osmieszasz teraz. Jestes jedynym, ktoremu grafika w bc2 sie nie podobala. Lepiej grac z tym przestarzalym gownem w black ops ? Bo co do tego, to nikt nie ma watpliwosci.

ocenił(a) grę na 8
Lwie_Serce

taak. Jeszcze napisz, ze skopiowali strzelanie i cztery pistolety. Wojna miedzy Ruskimi ,a USA i tym podobne dzialania to dzisaj standard w takich grach - poczytaj na temat dzisejszej sytuacji politycznej.

Jak juz mowilem, skopiowali przesluchanie, ale moze i znalazo sie kilka innych podobnych rzeczy, ktore nie byly celowo skopiowane.

ocenił(a) grę na 6
damian_filmweb

"Wojna miedzy Ruskimi ,a USA i tym podobne dzialania to dzisaj standard w takich grach - poczytaj na temat dzisejszej sytuacji politycznej. " np? no właśnie jeden HAWX 2 może i tyle.
Sytuacja polityczna jest prosta, Europa i Stany podpadają, Chiny rosną na sile, Rosja?? ani słowa.
Prawda jest taka że w BF3 (na serio BC3) za nic nie wykazali się kreatywnością, jak miałem misję w nowym jorku to doznałem deża wi. Bomba atomowa, szaleniec bez większych powodów, czyżby Peacemaker? Po prostu panowie z DICE całkowicie na odwak się zrobili singla, zamiast wymyśleć własną orginalną fabułę (jak z poza gigantów Crytek) po prostu wzięli ile się da z innych produktów i to wymieszali.

ocenił(a) grę na 9
Lwie_Serce

Aha. Pogrywam właśnie sobie w to twoje MW3 i... to jedna ze słabszych gier tego roku. Fabuła krótka, multi to to samo co w MW2, BO i MW1, no i ten IW 4.0... tragedia. Jedyne, co bardzo podoba mi się w tej grze, to kooperacyjny tryb survival.

"BF3 (na serio BC3) "

Weź się nie ośmieszaj już.

ocenił(a) grę na 8
Lwie_Serce

widzisz ? i nie rozumiesz. Tak, Chiny rosna w sile, wiec dlatego nikt nie odwazy sie do nich podskakiwac nawet poprzez glupie gry. Ruskie coraz mniej znacza.

Wiec tak jak napisalem, gry wojenne robi sie tylko z Niemcami, Ruskimi lub z pakistancami. Nie wyszukuj na sile argumentow, bo twoj caly cod tez nie jest orginalny. Nie bede wymienial przykladow, bo ich nie pamietam, ale taka jest prawda.

ocenił(a) grę na 6
Lwie_Serce

Masz racje, jest wielki problem z odpaleniem tej chorej gry.... EA rozwalilo wszystko z p.... Originem. Potrafi sie wogole nie wlaczyc.... Znam sporo ludzi z tym samym problemem a co nie ktorzy zwracaja gre bo nie chce sie uruchomic, tylko proponuje zakup gry..

ocenił(a) grę na 7
damian_filmweb

ej ten zas.....y owner2 to jest poto tutaj aby rzeźbić ten temat w nieskończoność i aby człowiek się wkur........ł

ocenił(a) grę na 10
0wner2

Nie za bardzo cię rozumiem, ja też gram na PC i nie mam żadnych problemów czasami tylko przy włączaniu gry nie chce wejść mi za pierwszym razem na serwer ale za drugim i każdym kolejnym już normalnie mi wchodzi, co do porównania go z betą to stwierdzam że jest dużo lepiej niż w becie, tam była masa bugów i innych niedociągnięć a tutaj zauważyłem najwyżej kilka. Rozgrywka internetowa jest zajebista, singleplayer oskryptowany jak w prawie każdym FPS, a grafika jest jak na razie najlepsza za rynku więc nie ma co narzekać.

PS. "grafa w miarę realistyczna, a nie takiego komiksowe, brzydkie i nudne gówno jak BC2."
- Powiem tylko jedno jesteś żałosny...

ocenił(a) grę na 8
salamandra95pl

On juz tak ma. kazdego battlefielda zjedzie wymyslajac kolejne ,,argumenty ``.

damian_filmweb

Ale ja naprawdę miałem nadzieję, że to będzie gra, której walnę z czystym sumieniem 10/10. Tak to zapowiadały zwiastuny i tak to zapowiadała beta. A jest po prostu dobrze.

ocenił(a) grę na 8
0wner2

to z czystym sumieniem mozesz walnac 8 i sprawa zalatwiona, bo tak czy inaczej to bardzo dobra gra. nie spelnili wszystkich obietnic, ale nie na tej podstawie oceniamy gry, prawda ?

damian_filmweb

Ocenę wystawię jak przejdę singla i pogram trochę dłużej w multi.

ocenił(a) grę na 9
0wner2

caly Filmweb czeka, wstrzymujac oddech...

goral27

Wiadomo.

ocenił(a) grę na 6
goral27

Tia, jeszcze biorąc pod uwagę że bf3 to gra.

0wner2

Ma racje kupiłem bf3 i stówa poszła w dupę chodzi na ultra noi co z tego jak i tak po jakimś czasie gra sama się wyłącza.Po prostu Origini i bf3 to jedno wielkie gówno

Koxsu111111

No to może zmień komputer albo zejdź z ultra na niskie, w końcu na kompach sprzed 6 lat gra na pewno się wywala...

0wner2

Nie mam siły wszystkiego czytać (do połowy już przeczytałem) - ale muszę stwierdzić, że ten Origin to POP***DOLONE g**no które wymyślił chyba jakiś gość z najbardziej zje***ym brainem.dll jaki tylko może istnieć. Żal mi wydanej kasy na gry pod ten shiet, kupiłem dajmy na to BF3, i uruchamianie gry ze strony WWW? WTF? Ja***rdolę! Jak trzeba być zje**nym żeby takie g**no wymyśleć >.<
Po prostu bez komentarza......