Witam!Jestem fanem gier typu MoH,BF albo seria CoD.Nie rozpatruje tego czy seria Battlefield jest lepsza od Call of Duty czy moze MoH lepszy itp.Dla mnie wszystkie takie gry to praktycznie troche zmienione "to samo" i we wszystkie takie "wojenne " fps gra mi sie tak samo dobrze.W najnowszego Battlefielda niestety narazie nie pogram bo nie mam nowego Windowsa (Direct 11) i chcialbym wiedziec o co chodzi w tej grze.Kto z kim walczy,w jakich krajach sie dzieje,o co wogole toczy sie wojna,w kogo sie wcielamy i ogolnie chodzi mi po prostu o fabułe.Jesli ktos moglby mi strescic te gre tak zebym wiedział o co tam chodzi i co w tej grze sie robi to byłbym wdzięczny.Domyslam sie tylko że toczy sie tam wymyslony współczesny konflikt tak jak w serii Modern Warfare
PS:W Battlefield Bad Company 2 grało mi sie jak w jakis dodatek do MW.Fabułe tej gry można spokojnie dopasowac do "uniwersum" Modern Warfare...Mysle ze z najnowsza czescia BF jest tak samo
Standardowa fabula: USA vs Rosja. Gra rzuca cie po swiecie jak w black ops. Nic specjalnego. Miejsca walk sa rozne. Gra nie ma wiele wspolnego z seria bad company. Bardziej przypomina Coda.
Ale tutaj glownym daniem jest multiplayer. Bardzo dobry. Polecam rzecz jasna.
Nie wiem jak bad company mozna by traktowac jako dodatek do MW. Powiem tylko tyle, ze dodatek do bc2 - vietnam, jest uwazany za lepszy niz caly black ops.
Jeśli zależy ci tylko na singlu to nie warto wydawać kasy dla 3h, grania. Gra wygląda jak połączenie Black Opsa z nowym Medal of Honor, bez rewelacji i do tego bardzo krótka. Myślę że dla samego multi też się nie opłaca, choć bardzo dobre, to nie ratuje całej gry, w której single player miał być rewelacyjny. A nie jest! Jeśli zależy ci na multi to lepiej zostać przy Bad Company 2, chyba że nie żal ci kasy. Moja ocena Battlefield 3: Single 3/10, Multi 9/10, ogólna 6/10. Fabuła w skrócie, trzeba złapać gostka o imieniu Salomon, który podkłada bomby. Wszystko jest zrobione na bazie przesłuchania i wspomnień jak w Black Ops.
Nawet nie zwracałem na to uwagi, bo jest taki koktajl jak w Black Ops. Raz grasz ruskimi a za chwilę amerykańcami.
O! To juz widze cos nowego ze sie gra ruskim.Dla mnie to cecha na "+" bo przynajmniej jakas nowosc i gra chyba juz nie bedzie taka zla...
Czy ja wiem czy taka nowość, ruskimi można już było pograć w CoD. Są może ze 3 fajne misje, a reszta to jakaś lipa. Zresztą gra jest za krótka i to jest wielki minus.
Wszystkie takie strzelanki typu CoD,MoH i BF sa za krotkie.A ze nowosc to chodzilo mi o to ze mozna pograc tymi "złymi"
Ja osobiście uważam, że single player w BF 3 jest bardzo dobry. Wszystko trzyma się kupy, bardzo dobre efekty. Czułem się naprawdę jak
Dla mnie raczej na pewno bedzie dobry.Jak pisalem wyzej to wszystkie gry tego typu mi sie podobaja jednakowo :)
Nawet nie zwracasz na to uwagi ? aha. Multi na 9, ale ocena oglona 6 ? AHA.... No prosze nie rozsmieszaj mnie.
Owszem czemu mam dać grze wyższą ocene, skoro z całego pakietu, który gra serwuje jest tylko dobry multi.
Multi to glowna zaleta tej gry. Oceniajac ta gre powinno sie brac pod uwage jedynie multi, a single traktowac jako mily dodatek, ktorego wg mogloby nie byc. Tak wlasnie oceniaja ludzie z branzy. Ale ich ocena single to 8.4/10. Multi 9.5/10.
Jedno jest pewne. Przekombinowales z ocena single. Z tego co piszesz, nawet nie chcialo ci sie grac, zapewne przeszedles jedna misje i podziekowales. A potem zanizasz srednia.
Przeszedłem całego single. A to jakieś postanowienie noworoczne że każdemu ma się ta gra podobać i ma jej dawać ocenę 9 albo 10. ja gre kupuję i dla single i dla multi a nie tylko dla multi. Proszę cię bardzo zmieniam na 9 za to multi, choć i tak uważam że całość zasługuje na 6.
Niestety nie można stawiać ocen dla poszczególnych trybów gry czyli osobno do kampani i osobno dla trybu multi. A oceniając ogółem to single dużo obniża całą zawartość paczki. Minus za brak trybu dzielonego ekranu tak jak w MW3, co daje naprawdę dużo frajdy z zabawy w gronie znajomych. Po prostu nie zatrzymała mnie ta gra na dłużej, bardziej spodobał mi się MW3.
Jak dla mnie to multi jest ta gra i zasluguje na wysoka ocene. Skoro multi na 9, to i tak wyglada na to, jakbys tej gry nie lubil. W wielu grach moze sie nie podobac wiele rzeczy, ale glowna zaleta zostaje oceniona nalezycie. A przynajmniej powinna.
A ja nie rozumiem jak można oceniać grę tylko za multi. Jeżeli posiada tryb single i multi to oceniasz za te 2 rzeczy. To tak jak byś kupował filmy na dvd i stawiał oceny za dodatki na płycie, czyli za np: reportaże o tym jak film kręcono. Grę kupuje się przede wszystkim dla singla, żeby poznać jej fabułę. A to tryb multi jest tu tylko dodatkiem. No chyba że jest to typowa gra online, jak na przykład CS albo MAG. I niestety w Battlefield 3 singiel jest słaby, za krótki i ma wiele innych minusów. Oczywiście ma też swoje plusy, ale mi akurat nie przypadł do gustu, tryb multi mi się podobał, choć nie zatrzymał mnie na dłużej tak jak MoH. Skoro ktoś się pyta o fabułę gry, to chyba jest dla niego priorytetem single, więc po co usilnie wciskasz mu multi. To że ty jesteś wielkim fanem Battlefieldów, to nie znaczy że inni mają iść za twoim głosem i specjalnie mają stawiać każdemu tytułowi z tej serii wysokie oceny. Każdy ma swoje zdanie i w kulturalny sposób może się wypowiedzieć. Czy ja się ciebie czepiałem że oceniłeś MoH na 7 skoro moim zdaniem gra zasłużyła na więcej. Nie bo może tobie się nie podobała, no i spoko twoja sprawa. Nie mam 10 lat żeby płakać i wyzywać ludzi bo zaniżają jakąś średnią. a zresztą tak jak napisał Troll23, skoro jest fanem takich gier to pewnie sam sobie sprawdzi i oceni w zależności czy mu się gra spodoba czy nie. Ja wyraziłem swoją opinię, i uważam że MW 3 jest lepsze i 4 moich znajomych, którzy grali w obie gry na PS3 stwierdziło tak samo. I powtarzam jeszcze raz żebyś zrozumiał nie oznacza to że komuś innemu się ta gra nie spodoba. A forum służy właśnie do tego żeby wypisać wady i zalety tej gry, i ocenić na ile naszym zdaniem zasługuje. Samemu a nie pod wymuszeniem innych użytkowników FW. A ty niestety ciupiesz ludzi na różnych forach za to że mają inne zdanie od ciebie. Do tego robisz sobie jakąś listę trolli, a za kogo ty się uważasz? , skoro zachowujesz się tak samo jak ci co to ich od trolli wyzywasz. Jedna rada dorośnij i się nie ośmieszaj!!!
Kolego to ty sie teraz osmieszasz. Skoro nie potrafisz zrozumiec, ze seria battlefield to multi, a single to jedynie mily dodatek, to juz twoj problem, a o tym sie przekonalem w twojej obszernej wypowiedzi. Skoro uwazasz, ze gra zasluguje na 6, a oceniles ja na 9, to powiedz mi gdzie tu logika ? Gdzie mam tutaj zrozumiec o czym ty w koncu gadasz ? Bo patrzac na ocene, przyznajesz mi racje, a patrzac na to co piszesz juz nie. Zastanowiles sie juz?
Nie wyskakuj mi tutaj z placzem, bo doskonale wiesz, ze ta ,,dziecinna,, lista trolli sie nawet przydaje. Nie pisz tez, ze sie kogos czepiam, bo ma inne zdanie. Juz nie mozna napisac swojego zdziwienia i opinii, bo odrazu podpada to pod trollowanie ? Nie tym sa fora ? Polecam ci sprawdzic znaczenie slowa troll zanim kogos tak nazwiesz.
I od trolli nie wyzywam zadnych normalnych uzytkownikow. Juz ci mowilem, sprawdz, co to takiego. Chyba jestes tutaj na fw wystarczajaco dlugo, aby to zrozumiec.
Jedna rada: Skoro nie jestes w stanie wyjasnic swojej oceny, to nie rzucaj sie do gardla, bo sie kompromitujesz.
PS
Usuniecie mnie ze znajomych to kolejny przyklad twojej ignorancji i dziecinnosci. Rece mi opadaja. Kolego cos z toba nie tak.
Napisze ci to jeszcze raz, tylko przeczytaj ze zrozumieniem. Kupiłem Battlefielda 3, przeszedłem single, pograłem w multi. Stawiam grze ocenę 6 za całokształt, gdyby gra składała się tylko z trybu multi dałbym tej grze zapewne ocenę 9. Jeżeli gra posiada tryb single z fabułą , to jak single może być dodatkiem do multi. To ty sobie tak ubzdurałeś. To tak jak by na płycie dvd film był dodatkiem, a dodatki główną pozycją.
Teraz odwracasz kota ogonem. Oceniles gre na 9 i to stanowilo dla mnie punkt zaczepienia, bo twoje wypowiedzi twierdzily inaczej. Teraz juz nie pokazujesz ocen i mnie usunales, wiec zaczynasz klamac ? O co tu chodzi, kolego ?
Nie ja sobie ubzduralem, ze gry serii Battlefield maja kampanie tylko jako dodatek do multi :)))) Nie rozsmieszaj mnie. Kazdy ci tak powie :))
A teksty w stylu czytaj ze zrozumieniem, czyli na poziomie szkoly podstawowej, zatrzymaj dla siebie, bo to nie ja sie teraz osmieszam :))
Dobra nie będziemy się spierać, tobie się podoba bardziej niż mi i już, ja wole bardziej Bad Company 2 niż BF3. I czekam na Bad 3
Dobra jak chcesz. Zmieniles ocene na 6, ok, moze przez pomylke dales 9. Nie chce mi sie wnikac w szczegoly, ale nie zmienia to faktu, ze pojechales chamsko i to bardzo.
Wyślij mi w prywatnej swojego nicka na PS3, to jak oglądnę film. Odpale konsole i dodam cię do znajomych, może jak będzie kiedyś czas to zagramy w tego BF3, może w przyszłości zmienię zdanie o ocenie.