PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=605874}
8,1 13 tys. ocen
8,1 10 1 12507
Battlefield: Bad Company 2
powrót do forum gry Battlefield: Bad Company 2

Mam pytanko ,co bardziej opłaca mi się kupić(na mieście w Saturnie jest wyprzedaż gier z EA CLASSIC wszystkie z tej serii po 25 zł) :Mass Effect 1(w extra Klasyce po 20 zł) i Mass 2(EA CLASSIC) ,czy Mass 2 i Bad Company 2(obie EA CLASSIC).Proszę wypisać co lepsze ,jak się gra,czy się nudzi itp.

ocenił(a) grę na 10
JonVon

to chyba najlepiej kupic mass2 i bad company 2. to rozne gry, ale jak liczysz na dobra wojenna zabawe to oczywistym wyborem jest bad company2 - a do tego dochodzi najlepszy multiplayer, ktory sie nie nudzi zbyt szybko.. :)

JonVon

Bad Company 2 i Mass Effect - jedne z najgorszych gier ostatnich lat, kupowanie ich to jak wywalenie kasy w błoto.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

LOL... idź grać w Wiedźmina i nie zawracaj normalnym ludziom dupy bo tylko przeszkadzasz na forum... Skoro cię gry FPS nie interesują to po co w ogóle się wypowiadasz???

salamandra95pl

Interesują mnie DOBRE FPS'y a nie przereklamowany chłam, który wygląda jak kolejna część Terrorist Takedown za 9,99.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

ha! ha! ha! Dawno mnie tak nikt nie rozśmieszył! Dobre dowcipy opowiadasz, mógł byś być kabareciarzem!

ocenił(a) grę na 10
0wner2

WTF? hahaha bad company 2 i mass effect to najgorsze gry ostatnich lat ? ech... po tobie nie spodziewalem sie takich bzdur.

damian_filmweb

Tak, to najbardziej przereklamowany chłam ostatnich lat, co to w ogóle ma być? Tragedią nie jest to, że te gry prezentują tak słaby poziom, ale to, że tyle ludzi je zachwala i uważa za nie wiadomo jakie arcydzieła. I w tym przypadku nasuwa mi się na usta pytanie: "O co ku*wa chodzi?" bo naprawdę nie wiem, czy to ma być jakiś zbiorowy żart, czy ludzie naprawdę mają tak gówniany gust? Gdzie się podziały te zajebiste gry w klimatach System Shocka, Thiefa, Fallouta, Half Lifa, Far Crya czy choćby Duka Nukema? Gdzie podziały się te genialne erpegi w stylu Gothica? Gdzie podziały się te genialne gry turowe takie jak Gorky 17? Co się stało ze strategiami takimi jak Original War czy Warcraft 3? Gdzie zręcznościówki takie jak Rayman? Ludzie, co się stało z dobrymi grami?!

ocenił(a) grę na 10
0wner2

sorry, ale nie zamierzam czytac tych bzdurek. nie wiem co ci strzelilo do glowy nazywac jedna z najlepszych gier na ps3, zwyklym przereklamowanym gownem, ale to nie moj problem.
dodam jeszcze, ze NIE rozumiem, jak mozesz szukac klimatu np. DUKE NUKEM w zupelnie innej grze...

damian_filmweb

Nie chodzi mi tu o rodzaj gry, ale o ten magiczny klimat, który miał starsze produkcje, o to coś, co przyciągało i nie pozwalało oderwać się od monitora na długie godziny, coś, co nie pozwalało myśleć o niczym innym tylko o grze. Kiedyś to wychodziły dobre gry, teraz produkują tylko kolejne gnioty dla amerykańskich bez mózgów siedzących przy konsoli i obżerających się hamburgerami. Gówniane hack'n'slashe, debilne strzelanki czy prostackie pseudo RPG'i w stylu Mass Effect dominują teraz na rynku. Całe szczęście, że są jeszcze twórcy, którzy potrafią zrobić dobrą grę z fabułą i klimatem taką jak Wiedźmin 1 i 2. Duke Nukem Forever tak przez wszystkich jechany również jest produkcją świetną, z klimatem dawnych lat. Fallout New Vegas również ma w sobie trochę tej magii, to jest prawdziwy RPG, a nie te popłuczyny po najlepszym gatunku gier komputerowych jak Mass Effect czy Dragon Age 2.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

ech...

damian_filmweb

Już nie wiesz co powiedzieć, bo trafiłem w sedno, sorry, nie mam ochoty cię urazić, bo pamiętam, że dobrze pisałeś na forum Niezniszczalnych, no ale bez jaj, oceniając tą kupę na 10 przesadziłeś.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

nie wiem co powiedziec ? ECH... nie mam ochoty tracic na to czasu, bo i tak cie nie przekonam mimo tego, ze jestes w bledzie. chyba powinienes to zauwazyc.

damian_filmweb

Gdzie niby jest ten błąd? Obiektywnie patrząc ta gra to syf, bo wygląda brzydko, zachwalana destrukcja otoczenia to jeden wielki skrypt, wszystko zawsze rozwala się tak samo, Black Ops pod względem singla jak i multi jest o tej gry lepsze pod każdym względem, może z wyjątkiem słabszych tekstur. Ogólnie singiel w BC2 po prostu nie istnieje, ta gra to tylko multi i to i tak nie najwyższych lotów. Nie widzę, gdzie mógłbym popełnić jakikolwiek błąd, jestem 100% szczery i mówię to co widzę, nie jestem żadnym haterem tej gry, nigdy nie interesowała mnie seria Battlefield, nie wiem jak wyglądają pozostałe części, to jedyna którą posiadam i żałuję wydanych pieniędzy, bo za to 25 zł mogłem kupić coś innego, w co pograłbym dłużej niż 2 godziny.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

widzisz ? w kazdym poscie tylko udowadniasz jakim jestes zalosnym fanbojem. jeszcze nie widzialem zeby ktos pisal takie bzdury na temat tak dobrej gry. Kazdy kto ma jakiekolwiek pojecie o grach i nie jest fanbojem, wysmieje cie w twarz po uslyszeniu tego co tu napisales. zalosne.

damian_filmweb

Niby czego jestem fanbojem? Nie zachwalam tu żadnej gry, tylko wyśmiewam tego gniota BC2 więc nie mogę być niczyim fanbojem.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

nie zachwalasz zadnej gry ? porownojesz taki szajs jak black ops z bc2 i mowisz, ze black ops to gra znacznie lepsza.... naprawde nie rozumiem. najgorsza czesc call of duty, a ty smiesz mowic, ze jest lepsza ? to swiadczy o desperacji i ignorancji z twojej strony.

damian_filmweb

Moim zdaniem Black Ops pod względem singla jest częścią najlepsza. I co ty na to? I nie jestem fanbojem tej gry, ba, nawet nie mam w domu ani jednej części, bo szkoda mi na to by było kasy, przeszedłem część 5,6,7, w 1,2 i 4 grałem ale nie ukończyłem. Wszystko to było albo piratem albo pożyczone od kumpla. Mówię obiektywnie, pod względem singla BO jest NAJLEPSZY, w multi wypada słabiej od np. MW2. Ale nie zmienia to faktu, że nawet najgorsza część Coda jest lepsza od tego tandetnego BC2.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

to, ze single player jest lepszy w BO mowilem juz 100 razy. Ale pod wzgledem mult black ops jest zalosna tandeta jesli porownac go do bc2. takie sa realia. a ty ich nie zmienisz.

damian_filmweb

No a ja mówię głównie o singlu.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

rozumiem, ze single mogl sie nie podobac, ale multi w bc2 to mistrzostwo. singleplayer to zupelnie inna bajka, ktora nie trafi do kazdego.

damian_filmweb

Nic innowacyjnego, multi ściągnięte z CoDa (ale w mniej efektownej formie) + pojazdy + oskryptowane rozwalanie ścian. Już mogę piać z zachwytu?

ocenił(a) grę na 10
0wner2

multi sciagniete z coda ? po tym zdaniu juz stracilem wiare w jakas sensowna rozmowe z toba. hehe. to zupelnie inne tryby..dobra juz mi sie nie chce nic pisac.

damian_filmweb

Tryby to ja mam w dupie, w strzelance to chcę sobie postrzelać.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

LOL... A co niby sciągnięte jest z CoDa? Bo ja nie znalazłem w tych grach w multi żadnych podobieństw, no może po za tym że obie gry to FPSy. Różnice można wymieniać w nieskończoność, a ty wymień chodziarz 3 podobieństwa a przyznam ci racje. Bo jak na razie to błyszczysz inteligencją.

ocenił(a) grę na 10
salamandra95pl

ty, nie ma sensu z nimi gadac. poczytaj wszystkie komentarze jakie tu napisali to padniesz ze smiechu :)

ocenił(a) grę na 4
damian_filmweb

Pieprzeni znawcy FPSow, co? Stare gry były za trudne i dlatego wielbicie BC2? No tak, przecież tu nie trzeba się niczego uczyć. Kocham stare gry, czegoś od gracza wymagały, a nie te nowe gówna, nie wiem jak można było tak zjebać Battlefielda. Owner, myślę, że dyskusja z nimi nie ma sensu.

ocenił(a) grę na 10
damian_filmweb

Czytałem wszystkie ich komentarze i dlatego tak długo nie pisałem bo cały czas się śmiałem :) i nie wiedziałem co odpisać na ich głupotę.

A co do ciebie B0sski to co ty się tak wymądrzasz że wiesz wszystko o FPSach skoro sam się przyznałeś że masz 17 lat to od ilu lat grasz w FPSy? od siedmiu, no może ośmiu, ja mam 16 lat gram w gry typu FPS od 6 roku życia, czyli już prawie 11 lat, grałem w prawie wszystkie znane tytuły gier poczynając od pierwszych Call of Duty, Medal of Honor przez Battlefield 1942 i Wolfenstein, kończąc na tanich gierkach z kiosku za 19.99, więc nie wiem czemu się tak chwalisz że jesteś najlepszym graczem i wiesz najlepiej, może i starsze gry były ciekawe, i trudniejsze, ale nie miały tak rozwiniętego multi, więc skoro ci się nie podobają nowe gry to po co w nie grasz? Większość graczy kupuje gry z serii Battlefeild aby pograć w fajne multi z pojazdami i ciekawą grafiką, a Call of Duty kupuje się po to by pograć w kampanie i trochę w multi które po paru dniach się po prostu nudzi. Pieprzenie głupot w stylu Bad Company 2 ma słabą grafikę mówi samo za ciebie co mamy o tobie myśleć. Daj sobie spokój bo poza Ownerem nikt ci racji nie przyzna że grafika jest słaba (no chyba że sobie założysz drugie konto żeby się dowartościować), a co do multi to każdy normalny gracz ci powie że w serii Battlefield, multi player jest najlepszy ze wszystkich gier, nie będę się sprzeczał czy w BF2 jest lepszy czy w BC2 bo to nie ma sensu ponieważ każdy powie ci inaczej. Więc skoro już kilka krotnie mówiłeś że dyskusja nie ma sensu, to odwal się od Bad Company 2 i idź krytykować inne porządne gry które ci się nie podobają.

Pozdrawiam cię i życze ci miłej gry w to w co ty tam grasz bo w BC2 raczej się nie spotkamy.

salamandra95pl

To ciekawe czemu mi multi BC2 znudziło się po około 2 godzinach gry? Ta gra nie ma w sobie NIC co mogłoby przyciągnąć na dłużej. Niczym się nie różni od budżetówek City Interactive, prócz tego, że jest wyprodukowane przez znaną firmę, a na reklamę poszła kupa kasy. A to, że BC2 ma słabą grafikę widzi każdy trzeźwy, który nie jest fanbojem tej serii.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

Odpowiem ci tak bo nie warto się bardziej wysilać:

NO COMMENTS...

salamandra95pl

Nabijanie levela, napisy z expem itd. wyskakujące na środku ekranu po zabiciu kogoś, podobne mapy. Jedyną innowacją jest to, że można jeździć rozmaitymi pojazdami i rozwalać ściany. To wszystko.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

xD to mnie teraz rozśmieszyłeś, Nabijanie levela wywodzi się z Battlefield 2, napisów z ekspem nie będę komentował bo widziałem to w kilkunastu grach więc trudno określić kto to wymyślił, map podobnych nie znalazłem wcale, więc próbuj dalej, może ci się uda znaleźć jeszcze coś...

ocenił(a) grę na 4
salamandra95pl

To teraz pocisk, w BC2 jest błąd z cd-keyem. Logujesz się na multi i co? Wpisz kod seryjny, no ok. "Kod jest używany" aha, fajnie no to się nagrałem. Pozostaje ticket do EA, może ci dadzą nowy cd-key, może nie. Ma tak masa graczy. Nie po to płace 100zł, żeby się denerwować piratami czy błędem wydawców

ocenił(a) grę na 10
B0sski

nie kolego. CD key, to nie pomysl tworcow battlefielda. Wydawcy musza jakos zabezpieczyc sie przed uzywanymi grami, gdzie traca polowe pieniedzy. wiec, to nie jest zaden argument, w nowym CODzie tez tak bedzie, wiec znowu sobie nie pograsz.

ocenił(a) grę na 4
salamandra95pl

Po za tym napisałem 1 czy 2 posty na temat tego, że grafika jest komiksowa i nie nadaje się do takiej gry. Więc przestań człowieku gadać głupoty.
(Brak paska HP to też totalny debilizm)

ocenił(a) grę na 10
B0sski

Grafa jest komiksowa? Komiksowa grafika to jest w Worms 3D, albo Battlefield: Heroes, a to że w BC2 są jaśniejsze kolory niż w innych FPSach nie czyni grafiki komiksowej, Co do błędu CD-Keya to pierwsze słyszę gdzie ty to wyczytałeś??? Bo sam tego błędu raczej nie miałeś... Ja osobiście nie znam żadnej osoby z takim błędem, a znam wiele osób grających w BC2... Więc po prostu znowu udało ci się mnie rozśmieszyć. Czekam z niecierpliwością na kolejną dawkę śmiechu.

ocenił(a) grę na 4
salamandra95pl

a ja mam i wymagam od gry poprawności działania skoro płace je*ane 100złoty za takie nieporozumienie

ocenił(a) grę na 10
B0sski

to rzeczywiście masz pecha, nikt niema tylko ty jeden biedaczku masz... aż mi się zrobiło ciebie bardziej żal...

ocenił(a) grę na 10
B0sski

pasek HP ? hehe ty sie zatrzymales w 2003 roku ? to juz nie te standardy, nie ta czasy, nie takie gry rzadza rynkiem.... kurde szkoda gadac. zreszta kazdy nowy FPS nie ma paska HP, wiec kolejny twoj argument to kupa smiechu.

komiksowa grafa ? WTF ? tego nie wypada komentowac.

damian_filmweb

Może nie komiksowa, ale chu*owa, kreskówkowa to lepsze słowo. Wszystko w tej grze jest tak sztuczne i tandetne, że szkoda słów.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

raczej twoj trollizm i prowokatorstwo jest sztuczne i tandetne, ze szkoda slow.

damian_filmweb

Jestem trollem i debilem, bo stwierdzam fakt, że grafika jest słaba? A może to po prostu ty jesteś mało wymagającym graczem, którego zadowoli byle gówno?

ocenił(a) grę na 10
0wner2

byle gowno ? dobra skoncz, bo padam ze smiechu...

damian_filmweb

No jeżeli oceniasz BC2 na 10, to musi cię zadowalać byle gówno!

ocenił(a) grę na 10
0wner2

jak by grafika była słaba to by gra nie dostała nagrody za najlepszy silnik graficzny więc nie wiem czego ty się czepiasz... nie podoba ci się to nie graj i przestań dyskutować bo grafika jest bardzo dobra tylko znalazło się takich dwóch frajerów którym się nie podoba bo grafika jest za jasna... grajcie sobie w co chcecie ale zejdźcie już z BC2 bo w tej chwili to jest jeden z najlepszych FPSów na rynku, a wy się nie możecie z tym pogodzić.

salamandra95pl

Dostała nagrodę bo ci co ją dawali dostali w łapę, a jeśli to jest najlepszy FPS na rynku, to wolę nie wiedzieć jaki jest najgorszy.

ocenił(a) grę na 6
damian_filmweb

Tyle że w BC2 zaimplementowano system gdzie stan zdrowia wyrażony jest w procentach (jakby tak nie było to leczenie, medycy nie mieliby racji bytu w tej grze), tyle że nie dodano wskaźnika który obrazowałby procentowo ile gracz ma HP. Pasek HP by się przydał. To że każdy inny FPS nie ma paska zdrowia oparte jest na mechanizmie regeneracji zdrowia (czekasz chwile i masz pełne życie), w BC2 tego mechanizmu nie ma, a jest wyżej przez mnie opisany, więc to Twój argument nic nie znaczy, bo nie ma potwierdzenia w rzeczywistości. A tak w ogóle polecam na przyszłość więcej opanowania. Wyzywasz razem z Salamandrą95pl innych od troli i prowokatorów tylko dlatego że im się Twoja ulubiona gra nie spodobała. Oni przynajmniej podają szereg argumentów bardziej i mniej prawdziwych (zależnie od punktu widzenia) a wy dwaj potraficie tylko walnąć jakimś "LoLem" czy innym ścierwem, które nic do dyskusji nie wnosi.

ocenił(a) grę na 4
zraiwkiller

I tutaj właśnie bravo dla Pana za post wnoszący dużo do dyskusji.

ocenił(a) grę na 10
zraiwkiller

tak, tak tylko sie nie opluj.

ocenił(a) grę na 6
damian_filmweb

Jak na tak zatwardziałego sympatyka BC2 (gry gdzie ponoć trzeba "myśleć", wykazać się inteligencją) jest to zaiste naprawdę głęboka wypowiedź. Stoi na tak samo miernym poziomie jak gra której tak zaciekle bronisz.

ocenił(a) grę na 4
zraiwkiller

Ja się z nimi bawi w kotka i myszkę od kilku dni więc co pewnie już zauważyłeś, dyskusja z nimi to tylko niepotrzebne nerwy :)