PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=646697}
7,5 17 tys. ocen
7,5 10 1 16570
Assassin's Creed III
powrót do forum gry Assassin's Creed III

Jestem świeżo po zakończeniu gry, twórcy trochę mnie zaskoczyli
Gra ogólnie dobra, co prawda nie potrzebnie zmieniali sterowanie byłem przyzwyczajony do starszego.
Co do części fabularnej a mianowicie historii Desmonda dość zaskoczyła mnie wersja wydarzeń przytoczona przez (że tak ją nazwę ;) pradawną, jakoś ciężko jest mi wyobrazić sobie religię wzniesioną na cześć Desmona po apokalipsie , chodź był by to pretekst do powrotu do stali i prymitywnych czasów ale na szczęście twórcy nie poszli w tym kierunku, na nieszczęście Desmonda.
Des postanowił uratować świat jednak w tym celu musiał zawrzeć pakt z Juno która została uwolniona ( była tak jakby uwięziona w grobowcu) a Des zginął porażony przez urządzenie.
Nie spodziewałem się że Des będzie w następnej części ale nie sądziłem też że się tak poświęci.
Ciężko spekulować na temat dalszych losów świata, czyżby templariusze i asassyni zostali zmuszeni do połączenia sił w celu zwalczenia Juno?
Szczerzę mówiąc chciałbym zobaczyć wreszcie wojnę Assassynów i Templariuszy w 21w bez animusa, i niestety już bez Desmonda.
AC 3 miał tylko 3 misje w realnym świecie, nie licząc łażenia po jaskini, ale to i tak wiele spojrzawszy na 2 poprzednie części.
Jakby to powiedział Ezio " Requiescat in pace "

DRSRng

Po napisach jest jeszcze scena z Juno gadającą do martwego Desmonda, że teraz odegra ona swoją rolę. A jaka jest jej rola?

ocenił(a) grę na 5
hr_dooku

Proste - władza
Może Juno stanie się bogiem w oczach świata, będzie chciała nim rządzić
Pamiętam że padł tekst " mieliście swoją szanse " Juno mogła uznać że ani assassyni ani templariusze nie zdołają nigdy osiągnąć równowagi na świecie i to właśnie jest jej rola, coś mi mówi że jej metody będą porównywalne z tymi które pokazali nam do tej pory templariusze więc assassyni będą musieli z nią jakoś walczyć

ocenił(a) grę na 8
DRSRng

Pytanie trochę z innej beczki. Do kogo należała mogiła do której Connor wrzucił amulet?

jajko113

Achilles Davenport- jego mentor.
http://www.play3-live.com/screens/assassins-creed-3/assassins-creed-3-homestead- achilles-1348581966.jpg

ocenił(a) grę na 8
hr_dooku

Wątpie, Connor wrzucił amulet jeszcze, gdy Achilles żył. Przy końcu historii Connora widać, że wrzuca on amulet/klucz do grobu Connora Davenporta. Na chłopski rozum można wywnioskować, że na cześć swojego zmarłego w niewiadomych okolicznościach syna, Achilles dał właśnie takie imię Ratohnhake'ton'owi.

ocenił(a) grę na 8
hr_dooku

Wiem kim jest Achilles ale to na bank nie była jego mogiła

ocenił(a) grę na 8
jajko113

Masz powyżej odpowiedź. Achilles stracił rodzinę i nazwał Connora po swoim synu.

ocenił(a) grę na 8
truvneeck

Zauważyłem.

ocenił(a) grę na 4
DRSRng

Ja jestem wysoce zawiedziony zakończeniem "trójki", acz nie sposób nie zauważyć, że od Revelations seria Assasin's Creed to tylko odrywanie kuponów i lecenie na marce bez dobrego produktu. Pewnie ukaże się kolejna część, ale na pewno nie będę jej wyczekiwał tak, jak tej, przez zawód, który twórcy mi sprawili.

ocenił(a) grę na 9
sim_dziwak

No już, już... Wszystko będzie dobrze :)