Naprawdę zawiedli mnie że nie wydają na stare konsole, bo w wielu wywiadach czytałem że nie zamierzają się odwracać od starej generacji dlatego zrobili nas w ch***
Nie odwrócili się. W tym roku mają wyjść die odsłony z serii Assassin's Creed, jedna na nowe konsole i PC (czyli Unity) i druga na stare. Tyle, że o tej drugiej wiadomo tylko tyle, że ma wyjść w tym roku. Według wielu plotek będzie ona miała podtytuł "Comet" i prawdopodobnie zagramy Templariuszem. Ale ile w tym prawdy to nie wiadomo. Wokół serii krążyło już wiele plotek, z czego tylko kilka okazało się być prawdziwymi informacjami.
nie prawda, teraz Jade Raymond z około kilka miechów temu mówiłą, że pracują nad historią Rewolucji Francuskiej i Starożytnym Rzymem co oznacza, że Comet działby się właśnie tam.
Słyszałem o tej informacji, ale wątpię, aby Raymond mówiła o AC Comet, które, nie oszukujmy się, gra w tym roku drugie skrzypce. Ubi bardziej zależy na Unity i dlatego tylko tą grę promuje. Tego typu działanie ma nie tylko na celu zachęcenie do kupna nowej odsłony, ale i... konsoli, gdyż zapewne znajdą się osoby, które zainwestują w PS4 wyłącznie ze wzgl. na nową część cyklu. Jak wiadomo, Ubi ma kontrakt z Sony, dlatego też min. wersje AC na PS otrzymują dodatkowe DLC.
Ponadto, prędzej wierzę w to, że w AC:C wcielimy się w żeglarza (czyli wspomnianego w moim wcześniejszym komentarzu Templariusza. Ponoć ma się zwać Shay, a Comet to nazwa jego statku. W grze odwiedzilibyśmy po raz kolejny Nowy Jork i spotkali starych znajomych, takich jak Adevale i Haytham Kenway), gdyż Ubi miałby gotowe pewne elementy systemu gry.
Nie truj mi tu. Twórcy nigdy nie zdradzają przyszłorocznego asasyna, więc na pewno tu chodzi o Comet.
i bardzo dobrze bo żal brał jak się patrzyło na okrojone wersje na stare konsole . Np GTA V
http://www.purepc.pl/files/Image/news/2014/06/porownanie_gta5_1.jpg
to że na nowych konsolach POJAWIŁA SIĘ TRAWA to nie znaczy że stare konsole by jej nie "udźwignęły" - lenistwo twórców
przecież to jest zaledwie jeden z wielu przykładów, do tego na tę trawę odziaływuje fizyka. Każde zdźbło ugina się pod adekwatnym kątem co do obiektu który w tej trawie się porusza. Owszem - stare konsole nie ogarnęły by tego. Lenistwo twórców? Twórcy spisali się dobrze, że gta v jako tako jeszcze w miarę grywalnie działa na tych starych konsolach.
Nawet jak wyjdzie coś osobnego na PS3 to już nie będzie to samo. Nic by im się nie stało jakby UNITY było również na PS3
Trzeba się w końcu odciąć od tej wiecznej tułaczki deweloperów jaką są konsole starej generacji.
Podobnie jak wielu malkontentów ze starymi konsolami, nie wiesz lub nie rozumiesz, że przez ostatnie lata rozwój grafiki i mechaniki gier i cały ogromny potencjał był hamowany przez ograniczenia techniczne starych konsol. Po wyjściu konsol nowej generacji, w końcu twórcy idą do przodu, mogą tworzyć jeszcze piękniejsze, i jeszcze większe wirtualne światy. Nie mówię już o tym, co by było teraz, gdyby nie było konsol, a same komputery. Czasami wydaje mi się, że konsole to swoiste średniowiecze, jeśli chodzi o postęp technologiczny cyfrowej rozrywki.
gdyby była wersja na starsze konsole to:
-nie byłoby tak wielkiego miasta (4x mapa z AC4)
-nie byłoby takiej grafiki
-ruchy asasynów nie byłyby takie płynne
-nie byłoby prawie wogóle otwartych budynków
to byłaby po prostu kolejna część wprowadzająca kilka małych zmian (no może trochę większych tak jak AC 2 lub AC 4) a nie zmieniająca dwie trzecie rozgrywki