Czy tylko mnie całkowicie zawiodło zakończenie? Pozostawia ono głównie niedopowiedzenia i znaki zapytania. Po pierwsze, w ogóle nie jest zwieńczony wątek współczesności - co dalej po odkryciu sposobu śmierci Mędrca? Co z obiektem, którego wspomnienia były wykorzystywane? Nie ma ani słowa wyjaśnienia w tej kwestii. Po drugie, nie ma żadnego wątku dotyczącego powrotu Arno Doriana do Asasynów. Po trzecie, zabrakło też puenty dotyczącej opisywanych wydarzeń historycznych, tj. rewolucji francuskiej. Jestem bardzo zawiedziony!!!
PS. O co w ogóle chodziło z tym końcowym filmikiem, kiedy Dorian i Bonaparte wchodzi do miejsca śmierci Germaina i obserwują jego szkielet? Czy ten wątek jest jakoś kontynuowany w Syndicate czy to tak totalnie z czapy scenka?
Tez nie wiem o co chodzi z tą scenką. Bylo mi żal Elise..
Co do powrotu to może gdy się dowiedzieli ze zgładził Germaina to go przyjeli z powrotem, albo w ogóle go nie przyjeli tylko on po prostu nosił ten strój (juz wczesniej jak go wyrzucili to pozniej przywdział strój assassina mimo ze nie bylo wzmianki o powrocie) moze stworzyl cos w rodzaju wlasnego zakonu?