PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=809150}

Znaki

2018 - 2020
6,7 20 tys. ocen
6,7 10 1 20417
Znaki
powrót do forum serialu Znaki

Góry Sowie są piękne. Mam nadzieję, że dobrze wykorzystali plener.

michal.2907

Ale dźwięk do bani, ledwo słyszałam co mówi komisarz. Ale jeszcze nie rezygnuje z oglądania, bo zaczął się bardzo ciekawie.

katka42

Dźwięk w pl filmach i serialach z reguły jest do bani. Przydałyby się napisy.

michal.2907

Dokładnie, strasznie się wczoraj męczyłam oglądając 1 odcinek .

michal.2907

Co wy macie z tym dźwiękiem? ja jakoś nie miałem problemów...

ocenił(a) serial na 7
michal.2907

momentami poza górami sowimi wygląda mi to na góry stołowe.

Bestia

Scena z odnalezieniem pijanego w skałach najprawdopodobniej była kręcona na szlaku z Wambierzyc do Skalnych Grzybów w Górach Stołowych.

jurek_kaftan

Mi to wygląda na baszty...

michal.2907

Witam! Miałem przyjemność być na planie serialu. Szkoła i kościółek w lesie gdzie zmarł ksiądz to miejscowość Nowa Ruda Słupiec. Stamtąd pochodzę. Szkoła Podstawowa nr 7 posłużyła jako Liceum, natomiast kościółek jest pw. Matki Bożej Bolesnej - Góra Wszystkich Św.
pozdrawiam

ocenił(a) serial na 7
harento7

ładnie tam u was.

harento7

Wnętrze "Liceum" z 4 odcinka było kręcone w Gimnazjum 13 we Wrocławiu.

michal.2907

Serial niby kręcony w górach swoich a ludzi znajdują w górach stołowych (skalne grzyby i stodoła na pasterce) hahaha.

Mateusz_Zoladz

Wiele scen jest w Górach Stołowych - dom, w którym mieszka komisarz jest z widokiem na Szczeliniec Wielki, więc albo Pasterka, albo Karłów.

balandzik

Karłów, od strony Pasterki nie ma takiego widoku :)

balandzik

https://www.google.com/maps/place/50%C2%B028'11.9%22N+16%C2%B021'20.1%22E/@50.46 95643,16.3522283,88m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x0:0x0!8m2!3d50.4699617!4d16.35558 86

ocenił(a) serial na 7
michal.2907

Prawie wszystkie plenery to tereny miasta i gminy Nowa Ruda. To między Górami Sowimi a Stołowymi.

ProZak

ten kamieniołom ciekawy, znasz może dokładną lokalizację?

mac_kuczma_filmweb

Nie pamiętam dokładnie sceny z kamieniołomu, ale to był chyba ten, który znajduje się w Głuszycy. Poprawcie, jeśli się mylę.

ocenił(a) serial na 7
mac_kuczma_filmweb

Ten kamieniołom na którego terenie odnaleziono kości jest we wsi Świerki. Można go zobaczyć jadąc z Nowej Rudy w kierunku Wałbrzycha po lewej stronie.
W serialu widać też drugi kamieniołom - kopalnię gabra w Nowej Rudzie, w dzielnicy Słupiec.

ocenił(a) serial na 8
ProZak

Tyle razy tam przejeżdżałem, ale w Świerkach po lewej, nie widziałem żadnego kamieniołomu. Wjazd do tunelu kolejowego po prawej stronie to i owszem, chyba że ten wjazd był w Jedlinie Zdr.

ProZak

Ciekawi mnie czy sztolnię w kamieniołomie kręcili też w tym przy Świerkach, robiąc tymczasowy otwór czy gdzieś indziej. Byliśmy tam 3 dni temu, żadnego otworu na pewno tam nie ma :)

mac_kuczma_filmweb

Kamieniołom głównie w Świerkach (bo jest nieczynny). Można go rozpoznać po czerwonych skałach. Momentami były ujęcia pracujących maszyn z kamieniołomu w Nowej Rudzie - Słupiec - tam skały są szare. Być może był też nieczynny kamieniołom w Głuszycy. Można go zobaczyć wyjeżdżając ze Świerk w stronę Głuszycy po lewej stronie drogi.

ProZak

I gminy Radków.. Góry Stołowe.

ProZak

A gdzie znajduje się budynek, w którym urzęduje Jonasz?

michal.2907

Kilka pojedynczych plenerów wygląda jak Sobótka.

michal.2907

Tak, jak napisał ProZak miejscowości to m.in. Nowa Ruda i Głuszyca - w napisach końcowych 8 odcinka pojawiły się podziękowania dla ich mieszkańców. Też mnie to ciekawiło a dopiero teraz zwróciłam uwagę na napisy końcowe.
Wielki plus za zrealizowanie serialu w tych stronach.

martusia_468

Jeszcze na pewno gmina Radków i Góry Stołowe zagrały kilka razy - od razu poznać po malowniczych skałach.

martusia_468

Ciekawe,czy w którymś z odcinków pojawi się słońce Gór Stołowych-Daro Kwiecień?

michal.2907

Gory Sowie sa najpiekniejsze. Pochodze stamtad. Mam nadzieje, ze je w tym roku odwiedze.

ocenił(a) serial na 8
michal.2907

Sprostowanie; film nie jest kręcony głównie w Górach Sowich ,ponieważ Nowa Ruda a raczej Nowa Ruda -Słupiec bo tam jest kręcony film i w okolicach, leży w Sudetach Środkowych czyli pomiędzy Górami;Stołowymi -częste ujęcia na Szczeliniec Wielki. Bardzkimi,Suchymi i Sowimi. W odc 1 sceny z księdzem na tzw kościółku który znajduje się na Górze Wszystkich Świętych w N.R-Słupcu.

ocenił(a) serial na 8
RENDI68

dużo jak nie większość scen plenerowych jest kręcona w Górach Stołowych; dom komendanta też znajduje się w Karłowie okolice Szczelińca Wielkiego ;-)

michal.2907

Dzisiaj kręcili we Wrocławiu (posterunek w Sowich Dołach)

ocenił(a) serial na 5
michal.2907

Góra, na której stał krzyż pokutny jest w Chełmsku Śląskim - Góry Krucze i Zawory

ocenił(a) serial na 8
baskas4

w ktorym miejscu dokladnie?

ocenił(a) serial na 5
paulazaz

Przy drodze do kaplicy Świętej Anny

ocenił(a) serial na 6
michal.2907

Niestety pierwszy sezon plenerami mnie bardzo zawiódł.

użytkownik usunięty
michal.2907

To są Góry Stołowe, a nie Sowie. Ciekawe czy wie działa o tym ekipa.

michal.2907

Posterunek policji to Zameczek we Wrocławiu https://g.co/kgs/SGdifG

michal.2907

Na samym początku serialu jeziorko Dzikowiec, piękne acz zaniedbane - mimo to moje ulubione miejsce na spacery :)

krzem_anna

A gdzie znajduje się filmowy dom Bławatskiej?. Widać na nim numer 40. Ale w jakiej miejscowości?.

michal.2907

Najwięcej to tam chyba jest Wzgórz Włodzickich.
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Wzg%C3%B3rza_W%C5%82odzickie