PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616571}

Zemsta

Revenge
2011 - 2015
7,7 21 tys. ocen
7,7 10 1 21062
Zemsta
powrót do forum serialu Zemsta

SPOJLERY ! TEMAT ZAWIERA INF O ODCINKU
NIE OGLADALES NIE CZYTAJ !

ocenił(a) serial na 9
angelciaa

POŚWIĘCENIE - Amanda nie żyje , dobrze teraz naprawde mysle iż Emily sie wkur****i i powroci jej pragnienie zemsty jak w 1 sezonie.
Cały odcinek Aidan i Padma, w koncu cos sie dzieje, szkoda ze dopiero nastepny za 3 tyg.....

angelciaa

Mnie nawet ucieszylo że Amanda nie żyje tylko teraz szkoda mi Jacka, bedzie mu trudno się pozbierać, też mam nadzieje że Emily coś zrobi i wróci do starej dobrej zemsty.

ocenił(a) serial na 9
somebody_00

zgadzam sie , szkoda tylko ze Jack dostaje tak po tyłku ale teraz bedzie sie działo
PROMO NASTEPNEGO ODCINKA :
https://www.youtube.com/watch?v=cBT4kVSbkWk

WRACA ZEMSTA ! :)

ocenił(a) serial na 9
angelciaa

Oj może w końcu się zacznie dziać :D Szkoda, że tyle czekania, ale ten odcinek był b.dobry

Nie spodziewałam się śmierci Amandy, ale po tym jak zaczęła szantażować Greysonów nie mogła długo wieść szczęśliwego życia. Poza tym pojawiłyby się pytania skąd ma te nagrania, a tak Emily będzie mogła za jakiś czas je wykorzystać (o ile je znajdzie).

Ciekawe co dalej z inicjatywą oraz Greysonami, nie mogę się doczekać :)

angelciaa

Amen! Wreszcie true revenge ;d ale czy już raz tak nie było że Ems próbowała się dostać do Graysonów przez charlotte?

somebody_00

Amanda pokazujac Conradowi film z laptopa Emily nie wykazala sie intstynktem samozachowawczym, nie wiem na co liczyla, przeciez oczywiste bylo, ze dosiegnie ja ręka Greysona. TEraz gdy nie zyje, spodziewam sie jednego - ze suma summarum mozemy liczyc na milosny happy end - Emily I Jack.

EvitaPM

No nie wiem, a co z Aidenem niby między nim a Ems coś jest.... Choć ja tam bym chciała aby Emili była z Nolanem ale tego to się chyba nie doczekam.

somebody_00

O ja też tylko na to czekam, Nolan jest cudownym facetem, wiele dla niej poświęcił i jest prawdziwym przyjacielem,na którego zawsze może liczyć . Nolanowi jakoś się nie wiedzie w miłości, mogliby w końcu ich połączyc razem.

ocenił(a) serial na 8
omajgad

Kolejny głupi pomysł. Bardzo lubię Nolana, ale on jest jak brat dla Emily, na dodatek to nawet nie prawdziwy facet. Niech on lepiej zostanie jej przyjacielem i nic więcej. Wy to też pomysły macie :D Aiden <3

Hadley

To takie małe marzenie, ale może być i z Aidenem. W takim razie ja zaklepuję Nolana, moim zdaniem jest idealnym facetem :)

ocenił(a) serial na 8
omajgad

Dla mnie byłby idealnym przyjacielem/bratem. Nie mój typ "faceta" :)

Hadley

Mnie też Jack nie do końca pasuje do Emily, ale mysle, ze do takiego zakonczenia dąża scenarzyści wplatając co rusz wzruszające momenty z ich przeszlosci... jak w tym odcinku - scena z obraczkami. Zwiazek z Aidenem - srednio udany jak dl amnei wątek, zero chemii miedzy nimi (ze strony EMs szczegolnie)

ocenił(a) serial na 8
EvitaPM

A ja zrozumiałam, że jesteś za Jack'em, mój błąd :). Relacja Emily i Aidena opiera się na wspólnej Zemście, oboje do tego dążą plus łączą ich relacje seksualne. Trudno doszukać się głębszych uczuć, lecz kiedyś była taka retrospekcja, gdzie było widać, że Emily bardzo zależało na Aidenie, a ten ją zdradził. Następnie było pokazane, jakby Aidenowi później także zależało na Emily, lecz scenarzyści raczej nie skupiają się na ich wzajemnych uczuciach. Mimo to nie wyobrażam sobie Emily z nikim innym, Aiden najlepiej do niej pasuje. Jack, to taki wymoczek, chłopak z prowincji, Daniel na początku był z deka nieogarnięty, teraz widać jakby zależało mu tylko na władzy i firmie na dodatek kryje rodziców, a Nolan jak już napisałam, to przyjaciel/brat. Może scenarzyście jeszcze nas zaskoczą końcem losów Emily :)

Hadley

nie jestem ani na tak ,ani na nie jesli chodzi o Ems i Jack'a :) Wg mnie zaden z nich (Jack, Aiden, Daniel czy Nolan) nie jest do konca dla niej. Moze pojawi sie ktos nowy, ten jedyny ;-)

ocenił(a) serial na 8
EvitaPM

Albo jak niżej osoby pisały, może Emily nie jest szczęście pisane. Ciekawa jestem, jak scenarzyści to zakończą :)

Hadley

ta scena "obiecaj, ze zajmiesz sie Jack'iem i Carlem" (wyświechtany tekst ze scen ze smiercia w roli głownej wrrrrr) troche nakierowuje jednak uwagę na Jack'a. No nic, zobaczymy.

ocenił(a) serial na 8
EvitaPM

Boże, uchowaj, żeby ona tylko z Jack'em nie była :D. Gdzie on do niej? Facet nudny jak flaki z olejem, wcześniej z tym zarostem, to jak menel jakiś wyglądał. Emily ma być tylko z Aiden'em. Taki facet, to prawdziwy facet, a nie wymoczek typu Jack.

somebody_00

też mam wrażenie, że Emily chciała już dotrzeć do Graysonów poprzez Charlott. Tak sobie myślę, że ciekawie byłoby, jakby Emily miała romans z Conradem. Viki i Daniel na pewno by się wkurzyli. ;)

ocenił(a) serial na 8
angelciaa

Masakra. Najpierw chciałam, aby Amanda umarła, ale jej poświęcenie sprawiło, że mi jej szkoda... Niemalże płakałam... Charlotte dopiero co zyskała siostrę, a już ją straciła.. I dziecko straciło matkę... masakra.

ocenił(a) serial na 7
angelciaa

Amanda sama to na siebie sprowadziła działając za plecami Emily, może i chciała dobrze, bo przecież chronić swoją rodzinę, ale nie powinna była kraść laptopa. Moim zdaniem Jack nie pasuje do Emily, powinna zostać z Aidenem. Szkoda, że na następny ep trzeba tyle czekać :<

ocenił(a) serial na 10
bet69

Zapraszamy na revengezemsta.fora.pl mamy nowe spoilery na temat drugiej połowy sezonu!

bet69

mnie sie wydaje, ze Jack i Emily swietnie do siebie pasuja:) ona w gruncie rzeczy nadal jest po czesci ta dziewczynka, ktorej odebrano ojca. jej ojciec byl dobrym, cieplym i uczciwym czlowiekiem jak Jack. dlatego byloby fajnie gdyby Emily miala u swego boku kogos wlasnie takiego, na kim moze polegac i kto jest poprostu dobry i sympatyczny, zeby po tym, gdy jej zemsta juz sie skonczy mogla wiesc normalne zycie. Nolan jest super i chyba kazdy go lubi, ale laczy go z Emily zemsta i wszystkie zagrywki prowadzace do zniszczenia Greysonsow a przez to ona nigdy nie moglaby sie uwolnic od historii. Jack jest lepszym rozwiazaniem:)

niunio1983

Myślisz że jak by była z Jackiem to by mu wyjaśniła wszystko, dosłownie wszystko? Mnie się wydaje że jak by tak zrobiła on by nie zrozumiał albo by jej nie wybaczył wszystkiego i nie byliby razem.

ocenił(a) serial na 9
somebody_00

A ja powiem to tak. Amanda i Jack są sobie przeznaczeni tylko ze Amanda to juz nie Amanda a Emily i uważam ze do Emily najbardziej pasuje Daniel. Amanda zawsze będzie i
Kochać Jacka ale ona nie jest juz ta mała dziewczynka z tymi wspomnieniami. A jej nowe wcielenie pasuje do Daniela zwlaszcza ze on nie jest juz posłuszny jak maly spaniel a również stał sie trochę zimny surowy apodyktyczny wyrafinowany zupełnie jak nasza bohaterka. I w głębi serca wiem ze ona też po czesci kocha Daniela. Przynajmniej z nim łączyło ja więcej niz tylko wspomnienia.

ocenił(a) serial na 10
angelciaa

A mi się widzi trochę zwariowany, ale ciekawy związek Aidena z Emily... :D

angelciaa

a ja nie wierzę w coś takiego jak miłość Amandy do Jacka, no ludzie,jako dziecko nie wiedziałą co to miłość, był jej kolegą, z którym spędzała czas. I niby przez cały czas go kochała, choć kompletnie go nie znała? takie bajki nie dla mnie

ocenił(a) serial na 9
angelciaa

Dla mnie to tez troche naciągany wątek z tym Jackiem. Co do Daniela, w 1serii byłam jak najbardziej za nim ale teraz mi przeszło :) Emili go kochała ale przez to ze nie ujawnił prawdy chyba jedyne uczucie jakie do niego żywi to nienawiść. Dlatego uważam, że w obecnej sytuacji Emili powinna być z Aidenem bo to jedyna osoba (oczywiście oprócz Nolana) która zna cała prawdę o niej i swoim zachowanie pokazuje że jej na niej zależy i stara się odbudować jej zaufanie które stracił w Japoni.

ocenił(a) serial na 8
p_o_n_

"Emili go kochała ale przez to ze nie ujawnił prawdy chyba jedyne uczucie jakie do niego żywi to nienawiść."
Ja myślę jednak, że nie jedyne. Niedawno miała ten sen erotyczny, w którym Aiden przekształcił się nagle w Daniela. Tak więc emocje Emily są jednak trochę bardziej skomplikowane. Ogólnie za Aidenem nie przepadam. ;] Chciałabym, żeby Emily wróciła do tego toksycznego związku z Danielem. Z Jackiem na razie nie ma szans, ale też wolałabym ją z nim widzieć niż z Aidenem. Dlaczego? Bo sekrety, które ukrywa przed Graysonem i Jackiem dodawałyby tym związkom pikanterii i dramatyzmu. Do Aidena mam zastrzeżenia, bo obawiam się, że przy nim może stracić czujność albo ten może jej wbić nóż w plecy. Tak naprawdę tylko nim nie może manipulować.

ocenił(a) serial na 10
milkaway

A ja bym chciała zeby Em byla z Danielem najbardziej do siebie pasuja moim zdaniem mino wszystko sie kochają i wspieraja

ocenił(a) serial na 8
milkaway

I właśnie to jest w nim takie seksowne :) Jack to wymoczek, a Daniel mnie drażni. Za to Aiden jest cudowny.

ocenił(a) serial na 8
somebody_00

może ten Jack z początku 1 sezonu ale ten teraz, będzie nienawidził Graysonów na równi z Emily.
Myślę ze ten bohater trochę sie zmieni po tym co go spotkało.

ocenił(a) serial na 8
angelciaa

A mi bylo bardzo szkoda Amandy. Co prawda w 1 sezonie mnie denerwowała, jednakże w 2 naprawdę ją polubiłam. Kochała Jacka i starała się chronić swoją rodzinę. Widaż też, że były z Emily dla siebie bardzo bliskie.

ocenił(a) serial na 8
karolina53

Mnie tez sie zrobilo przykro jak Amanda umarla ale tak musialo sie stac zeby kiedys Ems moglabyc z Jackiem:)

ocenił(a) serial na 6
karolina53

No właśnie nie jestem pewna, czy Ems darzyła Amandę takim uczuciem, jak Amanda Ems. W ostatniej scenie widać, że uczucia Amandy były prawdziwe a Ems zmusiła się do uścisku. Ems to zimna dziewczyna ogarnięta myslą zemsty. Potrzebowała Amandy do swoich celów. Może śmierć Amandy - która dokonała się "dzięki" Ems - sprowadzi ją na właściwą drogę. I zgodnie z mottem "jeżeli wchodzisz na drogę zemsty, wykop dwa groby" Ems nie powinna zaznać szczęścia, na pewno nie z Jackiem.
Ale lubię Ems i bardzo kibicuję jej i Aidenowi :)

zielonamarchewka

Ems nie darzyła Amandy uczuciem dopiero w chwili jej śmierci zrozumiała, że jednak też do niej coś czuła. Ciekawie to się rozegra. Myślę, że te zdarzenie zmieni Jacka i będzie chciał się mścić na Greysonach za śmierć żony. Aiden i Padma kto wie, czy ich relacje nie skończą się romansem w tak trudnej sytuacji. Dziwi mnie reakcja Daniela spokojnie zgodził się wrobić Amande Clark. Wielki z niego tchórz, bo mógł zawsze iść na policję i wyjawić prawdę o katastrofie samolotu i Inicjatywie i żyć z dala od dalszych intryg. Takie zachowanie przekreśla mi cień nadziei na głębsze relację z Ems.

F_A_N_T_A_Z_J_A

Mnie też się wydaje że Ems dopiero jak Amanda wróciła się po ten naszyjnik i jak umierała jej na rękach to zrozumiała że tak naprawdę coś jednak do niej czuła, że jednak była dla niej siostrą.
Co do Jacka to mam nadzieje że będzie chciał zemsty, i wyjaśnień przecież jak ten Nate Ryan mówił do Amandy o zemście na Graysonach to on nie wiedział o co chodzi. Moim zdaniem jak dojdzie do siebie to będzie żądał odpowiedzi.
Daniel- jak się Emily dowie że on był zamieszany w wrobienie Amandy to ja mu już współczuje ;d
Co do Aidena i Padmy to mam nadzieje że miedzy nimi nic nie będzie bo on niby kocha Ems i jak by coś zrobił z Padmą to ona by mu tego nigdy nie wybaczyła i wtedy znowu była by sama. A nie sorry bo jest jeszcze Nolan, a właśnie co do Nolana myślicie że Padma go na serio darzy jakimś uczuciem czy nie? Bo według mnie jemu już troszeczkę ale tylko troszeczkę mniej zależy czy zła interpretacja, czy wręcz przeciwnie?

ocenił(a) serial na 8
somebody_00

a ja myślę że Emily będzie najprawdopodobniej z Danielem, ewentualnie Aidenem. W tym momoencie nie wyobrażam sobie jej i Jacka, przez cały czas go oszukiwała, podesłała mu jakąś inną kobietę, w której się zakochał i z którą ma syna, i też w dużej mierze przez Ems umarła.
No i jak by to miało wyglądać? Hej Jack, to ja Amanda, zawsze Cię kochałam, ale poczekaj jeszcze trochę, bo musze sie zemścić na wszystkich, którzy zmarnowali mi dzieciństwo, i później możemy być razem!, jakoś ja tego naprawdę nie widzę:)
Co do Daniela, to zrywając z nią, pokazał, że ja naprawdę kocha, co prawdą, nie wiem czy mozna kochać kogoś, kogo sie nie zna, ale to inna bajka. Postać, jest złożona, cały czas ewaluuje, Daniel, jest dojrzalszy niż w 1 sezonie, zmienia się, zaczyna grać jak wszyscy, co jest fajne:)! Piszecie że mógłby iśc na policję, że jest tchórzem że tego nie zrobił. no chyba jednak policja by nic nie dała, zgadza się na plan rodziców, bo myśli że tak może chronić wszystkich, łącznie z Ems, ta cała Inicjatywa to coś gorszego niż mafia, pójście na policje od tak nic nie pomoże, to jest ogromna sieć podejrzewam wysoko postawionych ludzi, którzy maja możliwości większe niż władza, a helen, to jakis mały pionek w ich rękąch.
Co do Aidena myśle że to jest dla niej jedyne wyjście, wśród bohaterów których znamy.
Po całej zemście, i ile ktoś przezyje, powinna wyjechać na koniec świata, i tam zacząć nowe życie.
Myślę że nawet uśmiercenie Emily na końcu byłoby dobrą rzeczą, żeby podkreślić jak ta zemsta była dla niej wana, jak wyprała ją z uczuć, jak byłaby gotowa się poświęcić, żeby zrealizować swój plan. Jej postać, nie jest typową dla komedii romantycznych, i nie widzę jej w zakończeniu "i żyli długo i szczęśliwie", bo po takich przygodach po prostu się nie da tak żyć.

gosssiia

Daniel się zmienił i to na lepsze jak postać mnie lekko denerwowała w 1 sezonie tak teraz jest jedną z najciekawszych wg mnie, i mam nadzieje że jeszcze namiesza. Niestety nie wiedzę go w związku z Ems choć on ją kocha i to widać, i pokazał to wiele razy, nawet jak Emily coś do niego czuje to przecież ich związek moim zdaniem jest fizycznie niemożliwy do zrealizowania. Jak by to wyglądało oni będą razem po tym jak Ems dokona swojej zemsty.
-Słuchaj Daniel możemy być razem bo już zniszczyłam twoja rodzinę.
-Dobrze Emily pochasajmy w stronę tęczy.
W dodatku Helen nie żyje może Daniel będzie chciał wrócić do Ems, a wtedy ona będzie grała że z nim chce być aby być znowu blisko Graysonów Może tak być bo powątpiewam aby wykorzystała Charlotte, choć może teraz Ems całkowicie się poświęci zemście nie patrząc na innych.
Nie, z Jackem nie ma szans aby była, niby go kocha, czy tam darzy go jakimś uczuciem ale tak jak to napisałaś to by nie miało sensu.
Ja tam kibicuje Nolanowi i Emily ale to jest niemożliwe a z takich możliwych to wydaje mi się że będzie z Aidenem, on ją zna, wie o niej wszystko a ona wydaje mi się o nim, powiedział że nigdy nie będzie sama, że jej nie zostawi z tą cała zemstą i jak przeżuje to będzie z nim, bo dobrze napisałaś że uśmiercenie Ems nie byłoby takie głupie.
Ciekawi mnie gdzie jest laptop Emily no bo ona go nie znalazła jeszcze prawda?

ocenił(a) serial na 8
somebody_00

no z tego co zrozumiałam to faktycznie chyba laptopa nie znalazła. Mam nadzieję, że serial nas zaskoczy, wyjdą jakieś fakty w sprawie Inicjatywy, których Emily nie zna i cała zemsta potoczy sie w kierunku tej grupy a nie Greysonów, np Emily, Nolan, Conrad i Victoria coś wspólnie będą szykować. Ja cały czas wierzę,że Greysonowie ieli jakiś ważny, nie pokazany jeszcze powód, żeby zacząć współpracę z Inicjatywą, którego poznanie zmieni nasze myślenie o tej rodzinie?
Nolan i Emily? nie, chyba nie, haha moż się okaże, że to rodzeństwo? dla mnie oni są serio jak brat i siostra.
Aiden mimo wszystko jest dla mni postacią, jak na razie drugoplanową, nie widzę dla niego przyszłości jeśli będzie
3 sezon (będzie?). Może znajdzie się jego siostra i wtedy zostawi Emily, bo jednak jej znalezienie było dla niego najważniejsz, tak dla Ems zemsta na Greysonach

gosssiia

Ciekawa byłaby ekipa jakby Ems i Nolan sprzymierzyli się z rodziną G. ;d ale to by musiało być coś super big aby Emily się przerzuciła z Viki i Condzia na Inicjatywę.
Wydaje mi się że siostra nie żyje i jest to potwierdzone ale mogłam coś źle zrozumieć bo oglądałam bez napisów.
Chciałabym aby był 3 sezon ale co by w nim było dalej zemsta skierowana przeciwko Graysonom czy może całkowicie coś innego?

ocenił(a) serial na 8
somebody_00

Trudno mi sobie wyobrazić taki sojusz Emily-Graysonowie. W końcu to oni popełnili tu grzech najcięższy podsuwając jej ojca Inicjatywie jako kozła ofiarnego. Takie sprzymierzenie sił widzę chyba tylko w bardzo, ale to baaaardzo ekstremalnej sytuacji.

angelciaa

Szkoda,że Amanda nie żyje aczkolwiek. Nawet ostatnio ja polubiłam i przyzwyczaiłam się do jej związku z Jackiem.Pasowali do siebie..Natomiast rzekoma miłość między Jackiem a Emily trochę moim zdaniem wyimaginowana.Zdecydowanie bardziej pasuje do niej Aiden czy choćby Daniel Grayson. Generalnie najlepszymi postaciami są Victoria i Conrad.Oboje rewelacyjnie grają swoje role. Nie mogę się doczekać kiedy oboje się dowiedzą,że Emily = Amanda.Myślicie,że finał będzie w 2gim sezonie,czy będą ciągnąć ten wątek również przez kolejny sezon?

ocenił(a) serial na 8
avosette

z tego co czytałam / słyszałam ma powstać 3 sezon

ocenił(a) serial na 8
angelciaa

Są już napisy do 14 odcinka? jakby był ktoś tak miły to poproszę na mail milenape@onet.pl

ocenił(a) serial na 8
milkasuper

odcinek z napisami na i i t v

ocenił(a) serial na 8
angelciaa

jak na razie mój ulubiony odcinek tego sezonu, kolejne odcinki zapowiadają się bardzo emocjonująco. ;)

ocenił(a) serial na 10
jenniferbeals

Zapraszam na revengezemsta.fora.pl