PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236095}

Zaklinacz dusz

Ghost Whisperer
2005 - 2010
7,3 31 tys. ocen
7,3 10 1 31222
7,0 2 krytyków
Zaklinacz dusz
powrót do forum serialu Zaklinacz dusz

Od poniedziałku do piątku w tvn7 i od 4 marca w TVP2-w piątki ;p

użytkownik usunięty
nihooya

Super! Teraz już będzie na FoxLife, TVN7 i na TVP:D Na pewno będę oglądał na tych 3 kanałach:D

użytkownik usunięty

Ja tak samo jak Ty będę oglądał na wszystkich kanałach..hehe;D

Na TVP2 będzie o godzinie 19:05.
Mimo , że nabyłam pierwsze III części na DVD o czasem robiłam seanse / ale nie spirystyczne / z przyjemnością znowu zanurzę się w świat Melindy. Ach telewizja publiczna jak widzę się wyrabia. Prawie jak majty w kroku hi, hi,.....

użytkownik usunięty
Ewcia78

Mimo,że jak ty mam na wyłączność serial(mam całe 5 sezonów) to i tak jestem ciekawy jaki będzie oddźwięk u widowni;D,a pozatym ciekawi mnie stan i jakość tłumaczenia.;)

Ja sobie kupuję co roku na urodziny. Mam nadzieję, że doczekam kolejnych dwóch prezentów :) Najgorsza lektorka jaką kiedykolwiek w życiu słyszałam to pani z Fox Life. Mateo1114 ja wczoraj też zastanawiałam się nad tym czy polscy widzowie / którzy nie mają kablówek ani nie ściągali poszczególnych odcinków / polubią serial czy znów go zjadą od góry do dołu i w poprzek.

użytkownik usunięty
Ewcia78

To niezłe prezenty sobie sprawujesz Ewcia78;)...Również się zdziwiłem lektorem na FoxLife ,lecz przywykłem do tego(w moim odczuciu lepszą lektorką była ta Pani z 2 sezonu niż z 1);D na szczęście się opamiętali na początku 3 sezonu(pamiętam jakie oczy zrobiłem jak usłyszałem męski głos:d..hehe). Mam wielką nadzieję,że najpierw obejrzą cały sezon a później ocenią serial...ale mam nadzieję że,Im się spodobał.A Ty jak uważasz,Ewcia78;)?

Moja przygoda z Zaklinaczem rozpoczęła się przypadkowo. Obejrzałam inny serial - Prison Break i kiedy usłyszałam, że Wentworth Miller zagrał w pilocie Ghost Whisperer postanowiłam owego pilota obejrzeć. Z ręką na sercu Wentos spadł z wyżyn uwielbienia prawie " w błoto " hi, hi.... bo wcale nie zwracałam na niego uwagi. Jennifer znałam już z filmów tak samo Davida Conrada. Serial spodobał mi się już od pierwszego odcinka. A że z cierpliwością u mnie krucho w jeden tydzień obejrzałam pierwszy sezon potem drugi i musiałam czekać żeby po wakacjach stacja CBS wyświetliła część III. Nie lubiłam przerw świątecznych, strajk scenarzystów też mnie zdenerwował :). Wtedy nie można było jeszcze kupić serialu na Allegro więc musiałam sprowadzać go z Wielkiej Brytanii. Kupiłam też przewodnik po serialu. Gdybyście mnie widzieli jak biegnę do drzwi żeby otworzyć listonoszowi " Ja ! Ja ! Ja otwoooooooorzę !!!! "

Mateo1114 wszystko zależy od gustu, charakteru i upodobań danego widza. Ja styrana :) :) :) wieloletnimi seansami seriali Archiwum X , Millennium, Profiler, Kamelon stwierdziłam, że muszę dać odpocząć moje biednej głowie. Wyszumiała się za młodu zatem dość rządowych spisków, zielonych ludków i zbiorowych halucynacji. Czas abym jak na porządną dziewczynkę przystało zeszła na ziemię. A ponieważ przygód zuchwałego Ridge'a Forrestera czy Ryśka z Klanu nie da się przyjąć na trzeźwo zabrałam się za Zaklinacza. Nie wiem czy młode pokolenia wychowane na Pokemonach Lady Gadze, wznowionym 90210 i innych dobrodziejstwach współczesnego świata nie spojrzą na ten serial jako na obciachową i ziejącą nuuuuuuudą wiochę. Bo kogo kręci fakt, że mąż zrobił żonie herbatę w kubku albo wymasował plecy po ciężkim dniu. Zaraz się zacznie, że Melinda biega po lesie w szpilkach od Loubutina, ma sztuczne rzęsy i zawsze perfekcyjnie demonstrujący jej atuty push-up. Dla mnie jest to nieszkodliwa mieszanka tzn. rodzinna sielanka i wątek duchów. Nie podchodzę do tego na zasadzie - adrenalina i Melinda detektyw rozwiązująca zagadki dotyczące morderstw. Lubiłam cięty humor profesora Payna i wszystko co dotyczy Jima. A że los zechciał takiego Jimciocha mi postawić na drodze - wielbię serial podwójnie :). Może tylko wątek z Jimem/Samem oraz mały Aidan / nie żebym miała coś do dzieci / nie bardzo mi przypadł do gustu. Bo w sumie scenarzyści zrezygnowali z pokazania Melindy która idąc na cmentarz w jednej ręce dzierży laktator a w drugiej saperkę. Ale co do nadprzyrodzonych umiejętności Aidana też za bardzo nas nie rozpieścili. Kiedy w życiu głównej bohaterki pojawia się dziecko to o ile nie jest to serial familijny czy telenowela wszystko zaczyna tatusieć/mamusieć. Podobnie było z Archiwum X , początkowo scenariusz przewidywał, że Scully będzie samotną matką. Dlatego zawsze zazdroszczę mężczyznom, że mają w życiu ciekawiej ;). Mogą uganiać się za ufoludkami i nikt nie zadzwoni do nich, że nie przyszli na wywiadówkę berbecia.
Co do Zaklinacza to do końca wierzyłam , że jakaś stacja podejmie się VI sezonu.

Czy Rodacy najpierw obejrzą pierwszy sezon a potem ocenią? Hmmmm... ciężko powiedzieć. Zobaczymy czy w piątek :) po dziewiętnastej nie wparuje tu jakieś dziecko Neostrady bluzgając na czym świat stoi.

użytkownik usunięty
Ewcia78

Moje spotkanie z Ghost whisperer też było w pewnej części przypadkowe;D...raz obejrzałem odcinek 3 sezonu i od razu spodobał mi się pomysł i scenariusz lecz nie wiedziałem kiedy i o której emitowany był on na owym FoxLIfe(nie lubię oglądać chaotycznie,lubię smakować i delektować się scenariuszem i innym częściom serialu)...Ja miałem na tyle szczęście.iż ściągałem cały serial jak już zostało wyprodukowane V sezonów więc musiałem tylko cierpliwie czekać.
Pierwszy sezon i niepowtarzalny pomysł na serial zdobył moje serce...zakochałem się Melindzie za pierwszym spojrzeniem;) z każdym odcinkiem coraz bardziej doświadczałem nie dosyt, spać nie mogłem po nocach,bijąc się myślami co to będzie....;) Na każdym odcinku(nie wiadomo ile razy już go oglądam) wciąż płacze i przechodzę wewnętrzną metamorfozę,z każdym odcinkiem brałem przykład z Melindy jak ona postępowała,przez nią stawałem się lepszym człowiekiem i opuścił mnie strach przed śmiercią;) Gdy mam jakiś problem odnajduję odpowiedz w serialu. a konkretnie w Melindzie-stała się dla mnie pierwszą osobą/postacią która mnie tyle nauczyła-nie wliczając rodziców. Z każdym sezonem coraz bardziej się uzależniałem od serialu(teraz nie mogę bez niego żyć;D);)...
Zadziwił mnie,ponieważ nie spotkałem się jeszcze z takim serialem bądź też filmem,który zachęca mnie do głębszej refleksji,z morałem.;)
Do Payne też mam do niego sentyment. Tak za nim tęskniłem za jego poczucie humoru;),cyniczny na zewnątrz lecz przy Melindzie tez się przemienił,troszczył się o swych przyjaciół starał się im pomóc,po prostu następny unikat;D
Dziecko zawsze zmienia priorytety u rodziców(zdrowych) ale cieszyła mnie tematyka V sezonu dała mi odpowiedzi na prawie wszystkie odpowiedzi dobrze to "wymyślili"(już możemy doszukiwać się znaków już nawet w I sezonie);)
Ja też miałem i mam nadzieję że obdarzą nas następnym sezonem(choć zakończenie było piękne);)
Mam nadzieję,że doceniam Ghost Whisperer teraz nastąpi chwila prawdy;)
P.S. Ile zapłaciłaś za przesyłkę z UK bo chciałbym zakupić sobie książki o Ghost Whisperer i Mary Ann Winkowski;)?
Przepraszam,że się rozpisałem;D

Mam nadzieję, że ta wiadomość Cię ucieszy ;). Napisałam do takiego Pana, który ma - nazwijmy to - księgarnie internetową w Polsce i on mi wtedy sprowadził książkę a co za tym idzie dodał ją do swojej kolekcji i możesz ją nabyć w Polsce także teraz. Mam nadzieję, że nie jest to niezgodne z regulaminem Filmweb ale ponieważ nie mogę wysłać do Ciebie PW wstawiam linka:

http://ukarola.bazarek.pl/opis/259874/ghost-whisperer-spirit-guide-moses-kim-san der-ian.html

Nie mogłam się oczywiście powstrzymać żeby nie dodać potem pod spodem komentarza. Tak więc jeśli tylko masz stówkę na zbyciu już lada dzień książka może być Twoja. Mówię Ci bomba - pod względem estetycznym i pod względem zawartości. W sumie możesz napisać a nóż ten Pan wystawi książkę o Mary Ann jeśli tylko znajdziesz ją w internecie i wyślesz mu linka. Teraz jak widzę ma także DVD z serialem. A ja wtedy za jeden sezon płaciłam prawie 300 zł. Masakroza :) bo sprowadzałam przez osobę trzecią.

użytkownik usunięty
Ewcia78

Ewcia78 Kochana jesteś,życie mi uratowałaś;D Nie wiem jak będę mógł Ci się odwdzięczyć;)
Mam zamiar pozbierać,podbudować budżet i kupić wszystkie książki(Wraz z opowiadaniami) o Ghost Whisperer.
Bardzo Ci dziękuję :*

Cieszę się, że będziesz miał okazję kupić książkę. Naprawdę to wydanie napawa radością. Ciekawe format, piękna okładka, do tego elegancki papier, barwne ilustracje jednym słowem kompendium każdego Ghostmaniaka, które powinno leżeć na niejednej nocnej szafce. Żeby nie zdradzać szczegółów / abyś sam mógł delektować się krok po kroku tym co odkrywasz / napiszę tylko, że zdjęcia Melindy i Jima są piękne, książka obfituje w wiele ciekawostek i zawiera kod / każdy czytelnik ma swój / dzięki któremu można było wejść na stronę z różnymi gadżetami, grami dotyczącymi Ghost Whisperer. Książka opisuje sezony I - III. Mam nadzieję, że tak jak to miało miejsce w przypadku serialu Supernatural powstanie jeszcze przewodnik po dwóch ostatnich sezonach.

Dziwię się dlaczego nie wydano Soundtracka.
W przyszłości może obejrzę serial Tru Calling, który też został zdjęty po kilku docinkach drugiego sezonu.

Koniecznie daj znać jak już zakupisz książkę i przeczytasz.

użytkownik usunięty
Ewcia78

Mam nadzieję, że pod koniec miesiąca już zakupie tą wspaniałą cudowna książkę(już się nie mogę doczekać,te Twoje opisy mnie bardziej wpędzają w ciekawość;D) na pewno dam znać jak przeczytam książkę;D Też mam nadzieję,że zrobią taki przewodnik dla dwóch pozostałych sezonów tam tak dużo się działo,że pozostawili nam tyle pytań bez odpowiedzi;D
Jeszcze raz Ci dziękuje;*

Polecam Ci również serial TRU CALLING. Ja już od dawna nosiłam się z zamiarem obejrzenia go bo na zwiastun całkiem przypadkiem natrafiłam w internecie już jakiś czas temu. I powinnam wytargać się za uszy, że zwlekałam tak długo. Dzisiaj w ramach pokuty zrobiłam sobie maraton i obejrzałam pierwsze 6 odcinków. Gdyby nie inne obowiązki życia doczesnego :) to obejrzałabym cały pierwszy sezon. Szkoda, że niestety także ten serial podzielił los Zaklinacza i został zdjęty z anteny wtedy gdy zaczął wciągać jak chodzenie po bagnach.

użytkownik usunięty
Ewcia78

Ja tobie też bardzo dziękuję Ewcia! Będę musiał sobie kupić tą książkę bo uwielbiam ten serial! Jeszcze raz Ci dziękuję!;) Kocham ten serial!

nihooya

Zawsze można też w ten sposób podszkolić język. Chociaż książka nie jest napisana jakimś wymyślnym akademickim engliszem :). A wiecie, że Jennifer napisała taką małą przedmowę do książki ?

użytkownik usunięty
Ewcia78

Ewcia;) już od dawna szykuje się do obejrzenia Tru Calling lecz obowiązki życia doczesnego oraz obowiązek każdego GW-Fana aby oglądał choć raz w tygodniu(u mnie raz dziennie) odcinek Zaklinacza Dusz;) Ostatnio zauważyłem, że Amerykańskie stacje mają tendencje do anulowania niezłych serialów posiadających świetlistą przyszłość;D Do dziś im nie mogę wybaczyć owego karygodnego czynu,jak oni mogli zabić Ghost Whisperer;)
Dziękuję Ewcia78,że mi powiedziałaś o tej małej przedmowie Jennifer tym bardziej nie mogę jej się doczekać;D
Mam pytanie czy w tej książce jest jakaś wzmianka o cieniach bądź o Romano?
P.S Ja już nauczyłem-podszkoliłem sobie english na GW,więc się nie boje czy zrozumiem książkę ale zawsze jest ryzyko,że do końca nie zrozumiem gry słów bądź jakieś ukrytej w niej informacji-aluzji;)

Książka opisuje różne symbole, główne postacie, kluczowe wątki, troszkę kulisy. Więc o ciemniej stronie mocy też jest co nieco .

Ewcia78

Znalazłam książki Mary Ann Winkowski. Myślę, że Cię Mateo ucieszy ta wiadomość bo można je dostać w naszych Empikach.
" When Ghost Speak " kosztuje 40 zł, The Book of Illumination 42 zł .

użytkownik usunięty
Ewcia78

Ewcia78 Przepraszam,że długo nie odpisywałem ale szkoła dużo czasu zabiera....
To doskonale,że książka opisuje symbole bo serial jest przepełniony tajemnicami,symbolami;)więc może potwierdzę moje tezy;)
Dziękuje,że znalazłaś mi te książki naprawdę wspaniała jesteś po raz drugi mi pomagasz;*